Dan u effectief de behandeling van psoriasis — praktische aanbevelingen

Ziekte die tot 6-7% van de bevolking wereldwijd, psoriasis is een zorg van artsen en patiënten. Belangrijkste oorzaken van faalangst zijn de prevalentie van de ziekte en de complexiteit van de behandeling. Echter, om te gaan met psoriasis het is heel goed mogelijk, en zelfs veel van de technieken en er zijn veel betekent dit dan voor de behandeling.

Korte beschrijving van psoriasis

Psoriasis behoort tot de categorie van de ziekten van de huid. De ziekte wordt niet beschouwd als besmettelijk, de wortels en de etiologie wordt slecht begrepen. Psoriasis hebben de neiging om mensen pijn te doen met een lichte huid type. Mensen van alle leeftijden, ongeacht de regio waarin u woont.

In de medische praktijk wordt aangenomen dat deze ziekte ontstaan door een erfelijke aanleg. Erfelijke pathologie kan worden verzonden en evolueren op het cellulaire niveau.

Voor de behandeling van psoriasis is moeilijk vanwege het ontbreken van gegevens over de oorzaak van haar oorsprong. Relevantie in de huidige tijd zijn er verschillende theorieën, die de behandeling van de oorzaak van de ziekte. Momenteel beschouwd als de kans op virale, neurologische, de genetische oorsprong van psoriasis. Relevant is de theorie van multi-textuur en metabole oorsprong van psoriasis.

Klinische tekenen

Klinische tekenen

Psoriasis wordt gekenmerkt door een uitbarsting van papular uitslag roodachtig van kleur. De grootte van de laesies varieert van 2 tot 20 mm, en vormen ze grote laesies van de huid. Zelf korrels kan ook in omvang toenemen, vooral in de chronische verloop van psoriasis.

De meest voorkomende symptomen voordoen op het gebied van het buigen van de onderste en bovenste extremiteiten. Minder kans op symptomen van de ziekte in de rug, borst, buik en hoofd. Op hetzelfde moment bij sommige vormen van psoriasis kan invloed hebben op de structuur van de nagels.

In het proces van vooruitgang als het niet behandeld wordt met medicatie, de letsels begint af te pellen, en papular punt van onderwijs is open en bloeden. Een karakteristiek kenmerk van psoriasis is dat de haren in het geval van het uiterlijk van de borden niet beïnvloed.

Ongeveer 30% van de patiënten met psoriasis kunnen extra symptomen, uit zich door jeuk van de aangetaste huid. Als secundaire tekenen, de laesies kunnen worden huidziekte, huiduitslag, dermatitis. In geavanceerde vormen van de ziekte vordert en van punt entiteiten in het getroffen gebied van de huid begint te scheiden bloederige afscheiding.

Common klinische parameters - de lichaamstemperatuur, de lokale temperatuur, druk, hartslag en andere fysiologische parameters blijven binnen de normale grenzen. Een belangrijke omstandigheid dat gepaard gaat met psoriasis, nervositeit. Veel artsen geloven dat emotionele stress niet alleen het begeleiden van de klinische beeld, maar vaak zijn de oorzaak van de ziekte of de verergering.

De behandeling van psoriasis

Vanwege het feit dat de ziekte onderzocht, is niet diep genoeg, praktisch en met eenparigheid van stemmen goedgekeurde methoden van behandeling niet bestaat. Wanneer de diagnose van de ziekte dermatoloog schrijft de behandeling op individuele basis begeleid door de diagnostische resultaten, de fysiologische eigenschappen van de patiënt en het verloop van de ziekte. Tegelijkertijd rekening voor de vorm van het letsel, de mate van progressie en andere belangrijke medische factoren.

Traditioneel, wanneer ze behandeld worden met psoriasis, rekening houden met de volgende factoren:

 • de structurele kenmerken van de huid van de patiënt;
 • de geschiedenis en de vorm van de ziekte;
 • de intensiteit van de letsels;
 • fysiologische eigenschappen van het organisme;
 • individuele verdraagbaarheid van de drug onderdelen;
 • de leeftijd van de patiënt;
 • de duur van de progressie van de ziekte;
 • een manifestatie van het gelijktijdig en secundaire ziekten;
 • de graad van manifestatie en ontwikkeling fase van de ziekte.

Alleen een uitgebreide analyse van al deze criteria is het mogelijk om de ontwikkeling van een behandeling die effectief zou zijn en was in staat om te stoppen met psoriasis. Dus het heeft voor doel de locatie van de laesie laesies van de huid, te voorkomen dat de progressieve fase, minimaliseren gunstig voor ziekte-ontwikkeling omstandigheden. Een belangrijke voorwaarde voor een effectieve behandeling is een symptomatische behandeling, en de uitsluiting van de mogelijke complicaties op de achtergrond van secundaire pathologie.

Classificatie van therapeutische methoden

Ter ondersteuning van de snelle genezing dermatologen meestal de behandeling van patiënten met een uitgebreide methode met inbegrip van alle beschikbare schema ' s genezing van psoriasis. Behandeling kan plaatsvinden in de extramurale of intramurale.

Fotochemotherapie

Maximale efficiëntie wordt bereikt door dergelijke methoden:

 • systemische medicatie;
 • het gebruik van externe medische bronnen;
 • fysiotherapeutische methoden en hulpmiddelen;
 • juist de zorg van de huid;
 • nationale recepten van genezing;
 • dieet;
 • fotochemotherapie;
 • sanatorium en resort behandeling.

In elk van deze methoden bevatten principes voor de behandeling van psoriasis met behulp van bepaalde programma ' s. Echter, het op grote schaal beoefend complexe behandeling van psoriasis met het gebruik van medische instrumenten en procedures van de verschillende methoden op hetzelfde moment.

Systemische drug methodologie

Het doel van deze methode - de impact van de ziekte op een hormonale en cellulair niveau. De stoffen die worden gebruikt voor systemische behandeling van psoriasis, actieve invloed op fysiologische processen, het stimuleren van het lichaam om de verbetering van de eigen middelen.

Daarnaast zijn de methoden om het systeem om te gaan met de ziekte op het niveau van de cellulaire stofwisseling en draagt zo bij tot de eliminatie van de vermeende oorzaken van psoriasis. Een aparte categorie van geneesmiddelen ontworpen voor het normaliseren van de hormonale balans, een positief effect op het genezingsproces.

Voorschriften van systemische actie kan een complex effect te bereiken een gericht effect. Bijvoorbeeld de groep van corticoids zou kunnen gebruiken voor de verlichting van acute manifestaties. Geneesmiddelen in deze groep bijna volledig te elimineren de kans op bijwerkingen.

De vraag van bijwerkingen is meer relevant te maken voor een groep van hormonale medicijnen of cytotoxische agentia. Echter, het juiste gebruik, de effectiviteit en de intensiteit van de behandeling is vrij hoog.

Voor de correctie van cellulaire processen en in de behandeling van psoriasis in de chronische fase effectief intramusculaire of intraveneuze toediening van medicijnen van de groep van immuno-onderdrukkers. Ze regelen de fysiologie van het immuunsysteem, het voorkomen van de progressie van de ziekte.

Deze fondsen hebben een versterkend effect, evenals het voorkomen van de ontwikkeling van de ontsteking, de remming van de progressie van auto-immune cellen en remt allergische ziekte. Identieke capaciteit aan de behandeling van een categorie van steroïde medicijnen.

Om effectief de behandeling van dergelijke ziekten als psoriasis, kunnen worden toegepast op specifieke geneesmiddelen en drugs in het Algemeen systemisch actie:

 • vitamine complexen;
 • hepatoprotective agent;
 • de voorbereidingen voor de Algemene versterking van het lichaam;
 • anti-inflammatoire geneesmiddelen;
 • immuunstimulerende drugs.

Symptomatische behandeling kan worden uitgevoerd met behulp van een antihistaminicum geneesmiddelen. Hun doel is de behandeling van de ongemakkelijke toestand, het elimineren van jeuk in het getroffen gebied van psoriasis. De ziekte zelf deze middelen worden niet behandeld.

Systemische behandeling kan plaatsvinden in verschillende vormen - injecties, orale medicatie, intraveneuze invoering van specifieke medicijnen.

De mogelijkheid om de behandeling effectief aantonen dat de medicijnen, zoals methotrexaat, ciclosporine, calcipotriol, de voorbereidingen van een aantal van retinoïden.

Een belangrijke voorwaarde voor de behandeling van drugs van systemische actie - juiste doseringen en individuele overeenstemming met de geselecteerde fondsen. Alle systemische medicijnen worden voorgeschreven door een dermatoloog. Onafhankelijke behandeling van deze groepen van geneesmiddelen kan leiden tot verergering van het probleem.

Deze categorie omvat verschillende zalven, crèmes, lotions, tincturen.

De basis van deze medicijnen zijn actieve componenten met verschillende effecten:

 • verzacht de huid;
 • hormonen;
 • de ontsteking te verminderen;
 • elimineren peeling;
 • voorkomen dat de progressie van de ziekte.
Teer

Deze medicijnen worden direct toegepast op het getroffen gebied van de huid worden behandeld. Ze bevatten in hun structuur, met een basis van teer, naftaleen, salicylzuur, ureum of melkzuur. Effectieve preparaten op basis van zink. Sommige van de geneesmiddelen voor de plaatselijke behandeling van psoriasis zijn in de structuur Ichthyol en zwavel componenten. Hun actie is gericht op de vermindering van de laesie, het verwijderen van het inflammatoire proces, afschilfering van dode huidcellen.

Sommige van deze geneesmiddelen en drugs voor systemische effecten, vereisen mogelijk een nauwkeurige dosering en de juiste toepassing van die procedure. In het bijzonder, sommige hormonale zalven in staat zijn frequent en intensief gebruik kan leiden tot abnormale kiemen van haar, verandering van de huid structuur, tot aan de atrofie.

In de medische praktijk die op deze manier behandeld, is noodzakelijk, onder het toezicht van een arts. Terwijl de dermatologen raden aan om te voorkomen dat het veelvuldig gebruik van dezelfde zalf, langdurig gebruik van identieke formuleringen.

Om te voorkomen dat de aanpassing van de cellen en de huid om de werking van de remedies het is aanbevolen om periodiek een verandering van het therapeutische regime, het vervangen van de identieke geneesmiddelen in deze groep aan hun collega ' s.

De behandeling van psoriasis zalven over diverse korte cursussen. Het is wenselijk om een combinatie van verschillende geneesmiddelen in deze groep met de massa-acties systeem - dit zorgt voor een groter effect en er is vooruitgang geboekt in het herstel.

Als een middel van externe behandeling kan worden gebruikt voor de behandeling van water met bad met medicinale toevoegingen. Effectief zijn als een bepaalde cosmetische producten die ingrediënten bevatten voor het verlichten van ontsteking, hormonale en andere componenten.

Meer betaalbaar, maar niet minder effectief zijn teer, vet, as, honing, duindoorn olie, vaseline.

Fysiotherapeutische middelen tegen psoriasis

Middel van fysiotherapie grotendeels gebaseerd op de meest moderne technieken. Hun kwaliteit duurt de actie van straling, magnetische velden, elektrische impulsen. Daarnaast is het voor de fysiotherapie van psoriasis effectief gebruikt de techniek van plasmaferese scheiding van bloed in fracties en gedeeltelijke vervanging van plasma in een ziek lichaam.

Fysiologische therapeutische methoden tonen hun efficiëntie, zowel in individueel gebruik en in complexe therapie:

 1. Plasmaferese - een methode die gebaseerd is op bloedtransfusie van de patiënt met de fragmentatie in verschillende fracties en componenten. In het proces scheidt plasma. Tegelijkertijd is het verwijderen van abnormale cellen, beïnvloed bloedbestanddelen, ongezond fijn stof. In plaats van een externe plasma in het bloed geïntroduceerd hematopoietische of betekent de voorbereidingen van de donor-bloed. Dit proces wordt ook wel de "hemo-correctie" dan nauwkeurig weerspiegelt de essentie van medische behandelingen.
 2. De UV - bestraling techniek impact op de aangedane huid aan UV-stralen van de middellange-golf bereik. Het voordeel van deze methode is de lokalisatie van de behandeling zonder invloed op de gezonde delen van de huid. Echter, het veelvuldig gebruik van deze techniek op het lichaam van de patiënt produceert dermatitis, droge, veroudering van de huid of de pathologische pigmentatie.
 3. Fotochemotherapie - de cyclus van de introductie van chemische stoffen fotosensitieve bestemming. Deze methode is het meest effectief gebruikt in combinatie met de ultraviolette straling.
 4. Laser therapie is een moderne techniek, die heeft een zeer gerichte actie in de lokale bestraling van de aangetaste gebieden.
 5. Cryotherapie - deze methode werd bekend dat honderden jaren geleden, maar tegenwoordig is wetenschappelijk onderbouwd en afgestemd op de realiteit van de moderne geneeskunde. De essentie van cryotherapie is het gebruik van kritieke lage temperaturen in de letsels van psoriasis. Bij blootstelling aan koude cellen in deze gebieden krimpt met de huid en verliest voedingsstoffen. Op hetzelfde moment het bloed is verwijderd uit deze centra, het voorkomen van jeuk en pijnlijke sensaties. De koude stimuleert en activeert fysiologische processen, het immuunsysteem en de cellen van het hele organisme.

In de structuur van de regeling van de behandeling van psoriasis fysiotherapie ook worden voorgeschreven door een dermatoloog. Het is belangrijk om te onthouden is dat bijna alle van hen niet te volgen de volgorde van hun gebruik kan ongewenste gevolgen hebben.

Traditionele methoden

In deze categorie van methoden een grote verscheidenheid van drugs en de schoren en de lokale actie.

Bijzonder effectief zijn:

 • zalven op basis van kruiden en natuurlijke ingrediënten, aftreksels, afkooksels;
 • bijenproducten, vooral recepten op basis van honing en propolis;
 • water behandelingen, in het bijzonder de therapeutische baden met aftreksels van kruiden dat bevordert de regeneratie van de huid weefsel;
 • effectief in het genezen van psoriasis de olie van eieren, verkregen door het afvuren van een ei dooier op een open vuur.
Visolie

Vitamines ondersteunen de huid biedt visolie. Effectiviteit van Lijnzaad en duindoorn olie, pijnboom terpentine, tinctuur van celandine, en andere natuurlijke componenten. Recept van folk methoden, en de volgorde van de doeleinden en toepassingen speciale aandacht verdienen in een aparte review.

Sanatorium-en-Spa-techniek

Een van de meest aangename methoden van behandeling van psoriasis op basis van het ontvangende water en modder behandelingen. Hun gunstige effect in deze gevallen verstrekken van jodium-broom -, sulfide, waterstofsulfide, silica of radon water. Dienovereenkomstig, afhankelijk van het huidtype, de intensiteit van de letsels van psoriasis en andere factoren, voorgeschreven een reis naar een bijzonder gebied.

Conclusie

Het lijkt erop dat de methoden van behandeling van psoriasis meer dan genoeg. Echter, deze ziekte bleef onbekend tot het einde en dus onoplosbaar. Naast de medicijnen van de dermatologen geadviseerd niet te verwaarlozen, de juiste voeding, de selectie van de componenten in de voeding en de wijze van eten.