De eerste fase van psoriasis: symptomen, behandeling

symptomen en behandeling van psoriasis in een vroeg stadium

Psoriasis is een chronische ziekte waarbij dermatose van de huid optreedt, in sommige situaties heeft het een sterke invloed op het gebied van de gewrichten. Het stroomt in golven, psoriasis wordt vaak verergerd als het wordt veroorzaakt door externe en interne factoren. Psoriasis kan sporadisch of uitgebreid zijn. De ziekte vordert vaak, dus het is het beste om deze vroegtijdig te identificeren.

Stadia van ontwikkeling van psoriasis

Hoe ernstig de ziekte is, hangt af van de individuele kenmerken van de persoon. De volgende stadia van de ontwikkeling van psoriasis kunnen worden onderscheiden:

  1. Eerste.
  2. Het stadium waarin de ziekte vordert.
  3. Stationair stadium.
  4. Regressieve fase.

Symptomen van de beginfase van psoriasis

Ten eerste verschijnen kleine kleine papulaire epidermale - dermale formaties. Psoriasis heeft de vorm van kleine papels met een speldenknop. Na een tijdje vormt zich een zilverwitte bloei, de schubben zijn gemakkelijk te verwijderen. Dit type psoriasis wordt punctata genoemd. In de beginfase verschijnen constant nieuwe kleine formaties van psoriasis.

Dan komt de progressieve fase, het aantal huiduitslag neemt toe, nadat ze zijn samengevoegd. In dit stadium verschijnt peeling, psoriatische elementen groeien actief.

Er is een symptoom van Kebner - een isomorfe psoriatische reactie. Wanneer de huid van een patiënt wordt aangetast door trauma, ontwikkelt psoriasis zich na een week. Dit symptoom kan optreden nadat een persoon de aangetaste huid ernstig heeft bekrast.

Elk van de twee fasen duurt anders, het hangt allemaal af van de individuele kenmerken van het organisme. In deze situatie is het noodzakelijk om een niet-hormonale zalf te gebruiken, die het beste profylactische middel is en geschikt is voor behandeling.

Als psoriasis in het beginstadium niet op tijd wordt behandeld, kan alles eindigen in een regressief en progressief stadium, waarin de dermatose stopt, ernstige peeling optreedt, het tast het hele huidoppervlak aan.

Vaak heeft de patiënt een smalle rand, wat leidt tot verkleuring van de huid en zijn plooien. Tijdens de regressiefase neemt het afpellen af, worden formaties afgevlakt, terwijl elementen met verschillende vormen op de huid te zien zijn - in de vorm van een ring, een boog, een trapezium.

In sommige situaties komt de symptomatologie voort uit het feit dat atrofie en littekens niet worden waargenomen, hyperpigmentatie verschijnt op de aangetaste huid.

Papels in de beginfase van psoriasis zijn van de volgende typen:

  1. Stearinevlek, wanneer de papule enigszins is geschraapt, kunnen de schubben gemakkelijk worden losgemaakt.
  2. Eindfilm, nadat de schaal is verwijderd, wordt de huid dun, glanzend, vochtig.
  3. Bloedwond, wanneer de film wordt aangeraakt, kan bloed verschijnen.

Ten eerste beïnvloedt de ziekte de gebieden van de knieën, ellebogen, krassen, krassen. Wanneer psoriasis begint te vorderen, groeit de uitslag, ontwikkelen psoriatische plaques zich actief, hierdoor is er ernstige jeuk die niet kan worden verdragen.

Behandeling van psoriasis in de eerste fase

Om een ziekte te genezen, is het noodzakelijk om medicijnen te gebruiken die jeuk, pijn en ontstekingen kunnen wegnemen, terwijl ze geen bijwerkingen op het lichaam zouden mogen hebben. Meestal worden geneesmiddelen met een keratolytisch effect gebruikt, ze moeten vitamine A, D, hormonale geneesmiddelen, ook salicylzuur, taclonex, een kleine hoeveelheid calcipotriol, dithranol bevatten. In het geval dat de ziekte zich ernstig manifesteert, is systemische behandeling noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat het onmogelijk is om de ziekte volledig te genezen, het is belangrijk om de toestand van de patiënt constant onder normale omstandigheden te houden. Het is belangrijk om tijdig de symptomen te zien die kenmerkend zijn voor het beginstadium van psoriasis, zodat de ziekte snel genezen kan worden. Let goed op uitslag, papels, puistjes die op de huid verschijnen. In het geval dat er uitslag optreedt in het gezicht, de romp, de armen, zijn ze roze, rood, een beetje blauw op de benen. Psoriasis treft eerst de hoofdhuid en daarna andere delen van het lichaam. Op puistjes, papels, een groot aantal witte, zilverachtige schubben, zijn ze glanzend, glad. De huid eronder is dun, vochtig.

Altijd in de beginfase zijn papels helder, verzadigd, waarna ze kunnen vervagen. Er treedt ernstige jeuk op, de huid wordt sterk aangespannen. De eerste formaties verschijnen waar een persoon wreef, de huid krabde, krabde, ook in het geval van wonden en andere ernstige verwondingen aan de ellebogen en knieën.

Ook worden preventieve behandelmethoden gebruikt, waarmee u kunt voorkomen dat de ziekte voortschrijdt. Ze werken op psoriasis met behulp van koude, ultraviolette straling, PUVA-therapie en zuiveren het bloed.

U mag in geen geval zelfstandig de behandelingsmethoden voor uzelf selecteren, dit kan ernstige gevolgen hebben. U kunt niet alleen naar het solarium, als de ultraviolette straling de huid sterk aantast, kan dit ertoe leiden dat de ziekte zich nog meer begint te ontwikkelen.

Huisbehandelingen voor initiële psoriasis

Het is noodzakelijk om zuiveringszout te nemen, het kan een positief effect hebben op de huid, het bevat geen hormonen of andere chemische elementen. Met behulp van zuiveringszout kunt u ontstekingen stoppen, de huid verzachten, de aangetaste gebieden reinigen, de aangetaste huid drogen, schilfering verwijderen.

Om een frisdrankkompres te maken, moet u gaas bevochtigen in een eerder bereide frisdrankoplossing. Bewaar het kompres totdat het is afgekoeld.

Het wordt aanbevolen om zo'n effectief recept te gebruiken: je moet dooiers nemen - 3 stuks, frisdrank - een theelepel, kippenvet - een glas, teer - 5 eetlepels, chaga - 100 ml. Verwerk 's nachts, zodat het product goed wordt opgenomen en effectief is.

Psoriasis moet dus in het beginstadium van de ziekte worden behandeld, totdat het is begonnen, zodat psoriasis niet naar het volgende stadium gaat, niet begint te vorderen en verergert. Er is een groot aantal behandelmethoden; alleen een dermatoloog kan ze afzonderlijk selecteren.