Hoe u voor altijd van psoriasis af kunt komen

Psoriatische plaque op de elleboog

Psoriasis is een auto-immuunziekte van de huid die gepaard gaat met de vorming van rode plaques op het oppervlak. De ziekte wordt actief bestudeerd door specialisten van over de hele wereld. Er wordt gezocht naar nieuwe therapiemethoden die succesvoller zijn dan de klassieke.Is het mogelijk om permanent van psoriasis af te komen?

Patiënten die een onaangename ziekte hebben meegemaakt, zijn het meest geïnteresseerd in de vraag of ze voor altijd van de ziekte af kunnen komen. Om dit te begrijpen, is het noodzakelijk om de aard van de overtreding te begrijpen. Een uitslag op de huid, die bestaat uit veel rode papels van verschillende groottes, ontwikkelt zich als gevolg van een abnormale immuunrespons. Om onbekende redenen beginnen immuuncellen absoluut gezonde weefsels van de epidermis aan te vallen. Dit leidt tot de ontwikkeling van ontstekingsprocessen die lijken op een ernstige allergie.

Nog steeds?

Behandeling van psoriasis onder toezicht van een arts

Kan psoriasis uiteindelijk permanent worden genezen? Op dit moment zijn artsen geneigd te antwoorden dat het onmogelijk is om tot een volledige genezing te komen. De reden waarom psoriasis ongeneeslijk is, is dat de ziekte auto-immuun is en dat de aard van het optreden ervan niet volledig wordt begrepen, het is nu onmogelijk om een volledig succesvolle behandeling te vinden. Met behulp van een verscheidenheid aan medicijnen kan de patiënt een stadium van stabiele remissie bereiken en de ziekte voor het leven vergeten, maar hij moet nog steeds een aantal preventieve maatregelen nemen om het risico op terugval te verminderen. Herontwikkeling van de ziekte vindt plaats door stress, overbelasting, trauma en andere factoren die niet geheel afhankelijk zijn van de patiënt.

Dit betekent niet dat de kwaliteit van leven van de patiënt ernstig zal verslechteren. Op de vraag of het mogelijk is om aan psoriasis te overlijden, antwoorden artsen negatief. De ziekte verhoogt het risico op het ontwikkelen van kwaadaardige formaties van de epidermis, maar is op zichzelf niet dodelijk. Hoeveel mensen leven met psoriasis, officiële statistieken rapporteren niet, maar aangezien de ziekte het lichaam bijna niet systemisch beïnvloedt, verandert de levensverwachting praktisch niet. De prognose voor het leven met psoriasis is als volgt: als u tijdig preventieve onderzoeken, fysiotherapie bijwoont, de voorgeschreven medicijnen gebruikt, kunt u zowel jeuk bij psoriasis als andere onaangename symptomen kwijtraken.

Van 2008 tot heden is er onderzoek gedaan naar het voor altijd genezen van psoriasis. Drie nieuwe methoden van strijd zijn al ontdekt, er is vastgesteld welke parasieten psoriasis veroorzaken (naast andere factoren), maar geen van de methoden van therapie heeft tot nu toe 100% remissie gegeven. In de nabije toekomst zullen wetenschappers echter waarschijnlijk uitzoeken hoe ze voor altijd van psoriasis af kunnen komen.

Psoriasis en ernst van pathologische ontwikkeling

Psoriasis kent verschillende classificaties. Ten eerste is de ziekte onderverdeeld in 3 hoofdtypen: druppelvormig, chronisch en ook het tegenovergestelde (gevormd op de plaats van de bocht van de ledematen). Maar deze classificatie heeft alleen betrekking op het uiterlijk van de papels en de symptomen die gepaard gaan met de ontwikkeling van de aandoening. Om te begrijpen hoe waarschijnlijk het is dat een patiënt de ziekte voor een lange tijd vergeet, is het noodzakelijk om de ernst ervan te bepalen.

Eerste graad

Psoriasis op de arm

Experts onderscheiden 3 graden van ernst. De eerste wordt gekenmerkt door de volgende symptomen:

 • bijna onmerkbare ontwikkeling van de ziekte;
 • plaques kunnen afwezig of sporadisch zijn;
 • de ziekte verloopt vaak zonder bijkomende symptomen of slechts met lichte jeuk en peeling;
 • de belangrijkste tekenen van de ontwikkeling van de ziekte zijn vervelling en matige roodheid van de huid;
 • niet meer dan 3% van het totale huidoppervlak is aangetast.

Met andere woorden, milde laesies worden niet eens gediagnosticeerd. Het brengt zelden ongemak voor de patiënt, omdat er geen exsudatieve formaties zijn, en verdwijnt vaak vanzelf na het verdwijnen van de predisponerende factor (stress, overbelasting of systemische ziekte).

Tweede graad

De tweede graad van ernst, medium, wordt gekenmerkt door de volgende kenmerken:

 • 3-10% van de huid is aangetast;
 • alle symptomen van milde ernst zijn meer uitgesproken;
 • meer jeuk;
 • papels zijn meer uitgesproken, komen vaker voor of zijn groter.
Psoriasis op de hoofdhuid

Ernstige psoriasis wordt het slechtst verdragen door patiënten, aangezien het gepaard gaat met de volgende aandoeningen:

 • laesie van meer dan 10% van de huid;
 • grotere dikte van papels, grotere diameter;
 • ondraaglijke jeuk;
 • ernstige schilfering met korstvorming;
 • het optreden van oedeem;
 • permanente roodheid van de huid.

Hoe meer de aandoening zich heeft ontwikkeld, hoe moeilijker het zal zijn om het stadium van volledige remissie te bereiken. Dus met een ernstige mate van ontwikkeling, zelfs als uitwendige huidaandoeningen en ontstekingsprocessen worden geëlimineerd, kunnen als gevolg van een aantal complicaties defecten aan inwendige organen, in het bijzonder van de nieren, blijven bestaan. Omdat het moeilijk is om met ernstige psoriasis te leven zonder extra pijnstillers, wordt de lever vaak aangetast.

De PASI-ernstindex wordt gebruikt om de diagnose te vergemakkelijken. Hiermee kunt u de ernst beoordelen van 0 tot 72 punten, waarbij u zich concentreert op de kwaliteit en het aantal laesies, evenals de bijbehorende symptomen. Het exacte aantal punten wordt alleen bepaald door een gekwalificeerde dermatoloog. De bepaling van het aantal punten wordt beïnvloed door factoren als de procentuele grootte van de laesie, de mate van afschilfering, erytheem en de sterkte van de afscheiding van exsudaat. Afhankelijk van het aantal gescoorde punten, wordt bepaald of het mogelijk is om psoriasis volledig te genezen (rekening houdend met de specifieke kenmerken van de ziekte, de ziekte naar het stadium van stabiele remissie te brengen) en af te zien van medicatie, of dat de medicijnen moeten worden gebruikt voor het leven.

Medicatie

Kan ernstige psoriasis worden genezen? Ongeacht de mate van schade, kunt u met behulp van professionele medicijnen zowel de symptomen als de ziekte zelf het hoofd bieden en deze overbrengen naar het stadium van remissie. Natuurlijk, hoe sterker de ernst van de laesies, hoe gevaarlijker medicijnen voor de lever zullen moeten worden ingenomen.

Patiënt met psoriasis op afspraak bij de dokter

Genezende zalven en gels vormen de basis van therapie. Ze zijn gemaakt op basis van medicijnen van verschillende groepen:

 • vitamine D voor de eerste stadia van de ziekte stelt u in staat de huid te verzadigen met nuttige elementen, ontstekingen en peeling te stoppen;
 • corticosteroïden, dat wil zeggen hormonale stoffen, remmen de ontwikkeling van auto-immuunreacties en voorkomen de ontwikkeling van papels;
 • calcineurineremmers vervullen dezelfde functies als hormonale stoffen, maar kunnen worden gebruikt bij aandoeningen van het endocriene systeem.

Gebruik de medicijnen alleen zoals voorgeschreven door de behandelende arts. Onjuiste selectie van fondsen, schending van de voorgeschreven behandelingsperiode of dosering leidt soms tot ernstige complicaties.

De vermelde soorten gels en zalven worden gebruikt voor matige psoriasis. Er zijn professionele remedies die de ontwikkeling van symptomen in de beginfase kunnen stoppen. De meest populaire medicijnen voor volwassenen en kinderen zijn onder meer:

 • mosterdzalf;
 • formuleringen met teer en kruiden;
 • vochtinbrengende en regenererende samenstellingen op basis van salicylzuur;
 • anthrasulfonzalf;
 • preparaten op basis van solidol en geneeskrachtige kruiden die ontstekingen kunnen stoppen en de waterbalans kunnen corrigeren.

In sommige gevallen worden op hormonen gebaseerde medicijnen of immunosuppressieve pillen gebruikt. Dergelijke medicijnen leiden soms tot de ontwikkeling van systemische bijwerkingen, maar helpen snel bij het wegwerken van ernstige symptomen.

Kan psoriasis vanzelf verdwijnen? Dit komt voor, maar is zeer zeldzaam, voornamelijk bij patiënten jonger dan 12 jaar.

Folkmedicijnen

Wordt psoriasis behandeld met folkremedies? De ziekte kan worden verslagen met behulp van infusies en afkooksels van hun eigen preparaat. Het wordt niet aanbevolen om onderstaande recepten te gebruiken als de mate van ontwikkeling ernstig of matig is. In een vroeg stadium is het gebruik van afkooksels op basis van kruiden en planten toegestaan, maar alleen na overleg met de arts.

Hoe je thuis van psoriasis afkomt met stinkende gouwe:

 1. Maal stinkende gouwe wortel. 4 eetl. l. giet 0, 5 l in een pot.
 2. Vul de container tot de rand met medicinale alcohol.
 3. Wacht 24-48 uur op infusie.
 4. Dagelijks gebruiken, op papels aanbrengen, de kuur volgen gedurende een periode van 3 maanden.

Hoe psoriasis te verslaan met walnotenbaden:

 1. Bereid 0, 5 kg gepelde noten (pinda's of walnoten).
 2. Schil de noten en giet een liter kokend water over de schelpen. Wacht 30-60 minuten.
 3. Voeg de tinctuur, na het verwijderen van de schaal, toe aan warm badwater.
 4. Neem 15 minuten een bad.

Is het mogelijk om van psoriasis af te komen met andere methoden

Er zijn nog verschillende manieren om psoriasis te verwijderen. Bij kinderen, evenals bij kinderen die vatbaar zijn voor voedselallergieën, ontwikkelt de ziekte zich vaak tegen de achtergrond van onjuiste voeding. Als uit de onderzoeksresultaten blijkt dat deze factor de oorzaak van de ziekte was, wordt een van de gebruikelijke diëten voorgeschreven:

 1. Een dieet dat geen gerookt vlees, fastfood en veel suiker bevat. Zorg ervoor dat u één keer per week vastendagen regelt.
 2. Het Pegano-dieet. Gebaseerd op de zuurgraad van voedingsmiddelen: 30% van de voeding is zuur, 70% is alkalisch.

Psoriasis als allergische reactie op voedsel verdwijnt 2-4 weken na het starten van een dieet.

Of psoriasis nu eindelijk wordt behandeld of niet, de patiënt met de ziekte kan een actieve levensstijl voortzetten. U kunt gezond leven met psoriasis, u hoeft zich alleen maar aan de voorschriften van specialisten te houden. Beperking van alcohol, stressfactoren en fysieke overbelasting kunnen de manifestatie van symptomen zelfs zonder medicatie verminderen. En met het systematische gebruik van voorgeschreven medicijnen bereikt de kwaliteit van leven zelfs hetzelfde niveau dat werd waargenomen vóór de ontwikkeling van een auto-immuunziekte.