Oorzaken van psoriasis: weten om zich te ontdoen van

Dit artikel beschrijft in detail de oorzaken van psoriasis. Om ze te leren kennen is heel belangrijk, omdat het wegwerken van de oorzaken van de ziekte, is het mogelijk tot herstel te komen.

Het doel is om te helpen bij het bepalen van de redenen voor de ontwikkeling van psoriasis. En, vervolgens, om te begrijpen wat de beïnvloedende factoren, is het mogelijk om het verbeteren van de status en voor het herstel.

Psoriasis is het resultaat van een combinatie van externe en interne redenen

De ziekte manifesteert zich als de combinatie van externe factoren en interne mechanismen hoger is dan een bepaalde drempel. Als een resultaat, in het lichaam, het activeren van auto-immune processen (afweerreactie tegen eigen cellen) en tonen de typische symptomen van de ziekte.

Oorzaken van psoriasis
 • Externe oorzaken — levensstijl en omgevingsfactoren die leiden tot psoriasis veroorzaken of de verergering.
 • De belangrijkste interne oorzaak van psoriasis is genetische aanleg. Het is de genen geërfd van de ouders. Genen bepalen van de aangeboren eigenschappen van het lichaam, met inbegrip van degenen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van psoriasis.

Er is geen enkelvoudige oorzaak van psoriasis ontwikkeling. Ziekte is het resultaat van een combinatie van interne en meerdere externe oorzaken.

Benaderingen in de behandeling van psoriasis: behandeling van de symptomen of de oorzaken?

Laten we eens kijken naar mogelijke benaderingen in de behandeling van psoriasis.

Tot de eliminatie van de interne oorzaken van psoriasis is uiterst moeilijk, omdat de geneeskunde heeft nog niet geleerd om de invloed van de genen van de patiënt.

Op hetzelfde moment, de externe oorzaken van psoriasis eliminatie worden. Door blootstelling aan hen kan bereiken aanhoudende remissie. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan hen.

Alle externe oorzaken van psoriasis een combinatie heeft van twee belangrijke factoren:

 • de invloed van deze externe invloeden op de ontwikkeling van psoriasis wetenschappelijk geverifieerd;
 • impact op de externe oorzaken is verstoken van negatieve effecten en heeft vele voordelen.

De voordelen van het werken met externe oorzaken van psoriasis

Overweeg de voordelen van de behandeling van psoriasis met blootstelling aan externe factoren:

 • duurzame resultaten: door het wegnemen van externe oorzaken, als gevolg waarvan psoriasis ontstaan, bereikt een stabiele remissie van de ziekte;
 • de drug;
 • geen complicaties en bijwerkingen die kunnen optreden wanneer de behandeling met medicijnen;
 • geen aanpassing van de therapie, zoals het geval is met de behandeling met medicijnen, als voor een eerder bereikte effect is het nodig om de dosering verhogen;
 • geen hospitalisatie vereist is;
 • geen grote financiële kosten, integendeel, bespaart tijd en geld;
 • er is een Algemene revitaliserende werking.
De behandeling van psoriasis

Problemen met de medische benadering in de behandeling van psoriasis

Helaas, deze methode heeft haar beperkingen en helpt slechts voor een tijdje. Behandeling leidt vaak tot bijwerkingen, en na stopzetting van de therapie, de psoriasis geeft of zelfs versterkt.

Externe oorzaken van de ziekte en de artsen en patiënten vaak niet genoeg aandacht besteed.

Om dit te doen patiënten hebben hun redenen:

 • Het verwijderen van externe oorzaken van psoriasis nodig de patiënt volledig verschillende inspanningen. Het is veel gemakkelijker om een pil dan voor het volgen van een dieet en alcohol.
 • Patiënten zijn zich niet bewust van de tekortkomingen van de behandeling van drugs.
 • Patiënten realiseren zich niet dat het gebruiken van drugs is mogelijk om te elimineren alleen de symptomen van de ziekte en dan alleen voor een tijdje.
 • De patiënten niet weten, is dat effectieve alternatieve methoden van behandeling van psoriasis.

Ook artsen hebben hun eigen redenen om niet te elimineren van de externe oorzaken van psoriasis, maar alleen de symptomen:

 • Deze aanpak is nodig van een specialist en andere inspanningen. Immers, de arts is veel makkelijker en sneller om te schrijven een recept voor hormonale zalf, dan te overtuigen van de patiënt om goed te eten, stoppen met Roken en leren omgaan met stress.
 • Druk: ze hebben een grote toestroom van patiënten en de beperkte tijd voor de receptie van een patiënt.
 • Artsen meestal niet vertellen over de externe oorzaken van psoriasis in de universiteiten en opleidingen, voornamelijk behandeld met hormonale pillen en zalven.

De aanpak van de officiële geneeskunde in de behandeling van psoriasis is gericht op het aanpakken van de symptomen en niet de oorzaken van de ziekte. Echter, deze behandeling heeft vaak negatieve effecten en stopzetting van de behandeling leidt tot een toename van psoriasis.Dus, de conventionele geneeskunde is voornamelijk gericht alleen op de symptomen van psoriasis. Zo ziek, het is belangrijk om de maatregelen te nemen in het omgaan met externe oorzaken.

Impact op de externe oorzaken vereist niet het gebruik van geneesmiddelen. Daarom houdt niet van die problemen die ontstaan wanneer het proberen om zich te ontdoen van psoriasis symptomen met medicijnen. En op hetzelfde moment, het elimineren van buiten komende oorzaken, kan leiden tot aanhoudende remissie.

 • Psoriasis pustulosa verschijnt als een gevolg van de invloed van interne en externe redenen.
 • Invloed uitoefenen op de interne oorzaken van psoriasis is bijna onmogelijk.
 • Externe oorzaken van psoriasis zijn gerepareerd.
 • De externe oorzaken kunnen leiden tot stabiele remissie van psoriasis.
 • Impact op de externe oorzaken zonder gebreken en heeft vele voordelen.
 • De aanpak van de conventionele geneeskunde voor de behandeling van psoriasis kan alleen tijdelijk verlichten van de symptomen. Echter, deze behandeling kan leiden tot bijwerkingen en na de behandeling van psoriasis is weer duidelijk.
 • De beste manier om zich te ontdoen van psoriasis is tot het vaststellen van zijn externe oorzaken in Uw specifieke geval en op te lossen.

Externe oorzaken van psoriasis

De belangrijkste externe oorzaken de oorzaken van psoriasis zijn de volgende. Trauma aan de huid, onjuiste voeding, stress, alcohol, tabak, infectie en het gebruik van bepaalde medicijnen.

Een van de meest voorkomende oorzaken van psoriasis: ongezonde voeding, beschadiging van de huid, alcohol, Roken, besmettelijke ziekten en sommige geneesmiddelen

Trauma aan de huid

Psoriasis is direct verbonden met beschadiging van de huid.

Trauma kan leiden tot verergering of het uiterlijk van de nieuwe laesies, waar niemand was geweest.

De ziekte kan leiden tot allen, die beschadiging van de huid:

Tattoo
 • krassen, sneden, blaren, schaafwonden;
 • thermische, zonne-energie, chemische of andere brandwonden;
 • dermatitis (huidontsteking) door blootstelling aan het allergeen, "chemie" en als je gevoelig bent voor de zon;
 • insectenbeten en dieren;
 • tattoo;
 • het verwijderen van het plakband;
 • acupunctuur (acupunctuur, reflexologie);
 • vaccinatie.

Dieet, overgewicht en een lekkende darm

Er zijn twee punten van de visie op de relatie van de voeding van de patiënt, de conditie van het maag-darmkanaal en psoriasis. One — het standpunt van de officiële geneeskunde, het standpunt van de ander, alternatief of onconventionele geneeskunde.

Het standpunt van de officiële geneeskunde

Officiële medische wetenschap bijna geen studie de directe invloed van voeding en spijsvertering op het ontstaan en de ontwikkeling van psoriasis. En op hetzelfde moment, is van mening dat een dergelijke relatie is niet bewezen. Wetenschappelijke artikelen over het onderwerp publiceerde een beetje. Misschien is dit te wijten is aan de overheersende in de officiële medische praktijk van de behandeling met medicijnen, en niet natuurlijke methoden van behandeling en preventie.

Echter, op grote schaal onderzoek gedaan naar de link tussen overgewicht en de ernst en vatbaarheid van psoriasis tot de standaard therapie.

Tussen psoriasis en obesitas, is er twee-weg communicatie.

Aan de ene kant, obesitas zelf is een factor die verhoogt het risico van het ontwikkelen van psoriasis. Aan de andere kant, psoriasis als psychosociaal probleem zelf kan leiden tot gewichtstoename, omdat van de "plakken" probleem.

Obesitas veroorzaakt ernstige psoriasis, en gewichtsverlies verbetert de conditie van de patiënten.

Calorie-arm dieet vermindert de symptomen van psoriasis. De studie vergeleek twee groepen van patiënten die werden op een dieet met minder calorieën en een normaal gezond dieet zonder het beperken van calorieën.

Bekijk de onofficiële (alternatieve) geneeskunde: lekkende darm als een oorzaak van psoriasis

In informele geneesmiddel één van de belangrijkste oorzaken van psoriasis wordt beschouwd als een verhoogde doorlaatbaarheid van de darmwand.

Deze aandoening ook wel het syndroom van leaky gut of leaky gut syndroom. Op deze benadering, en richtte hij een van de meest populaire en effectieve methoden in de alternatieve geneeskunde – de behandeling van psoriasis door John Pagano ' s van de methode "de Natuurlijke weg".

Ik geloof dat de verhoogde doorlaatbaarheid van de darmwand kan ook leiden tot de ontwikkeling van anderen, met inbegrip van auto-immune ziekten. Bijvoorbeeld reumatoïde artritis, systemische lupus erythematodes, multiple sclerose, de ziekte van Crohn, aspecifieke colitis ulcerosa, diabetes, chronisch vermoeidheid syndroom, autisme en andere dingen.

De officiële wetenschap erkent de aanwezigheid van een dergelijke pathologie, zoals een verhoogde intestinale permeabiliteit. Echter, het feit dat de "leaky gut syndroom" kan direct leiden tot de hierboven ziekte, van oordeel is onbewezen. En alle argumenten op dit account beschouwd als een manier om de omzet te verhogen van probiotica, voedingssupplementen, kruiden en dergelijke, de efficiëntie van dat is niet onderzocht en niet is bewezen.

Ondanks dit, zijn er vele getuigenissen van mensen die lijden aan psoriasis, bevestigt de werkzaamheid van dieet en andere niet-traditionele methoden van behandeling van leaky gut in de strijd tegen psoriasis.

Hoe lekkende darm leidt tot de ontwikkeling van psoriasis

Door de verhoogde doorlaatbaarheid van de darmwand in het bloed en lymfe dringen niet volledig verteerde eiwitten, bacteriën, schimmels, parasieten en hun toxines.

Oorzaken van het lekkende darm syndroom

Het syndroom van lekkende darm lokken:

 • irrationele of schadelijke dieet
 • alcohol
 • cafeïnehoudende dranken (koffie, thee, cola, energie,enz.)
 • fastfood en verwerkte voedingsmiddelen die conserveringsmiddelen, kleurstoffen, aroma ' s,enz.
 • voedingsmiddelen met een hoog suiker -, vet -, witte bloem, gluten en dergelijke.
 • Fast food
 • bepaalde soorten voedsel — Solanaceae, die omvatten, bijvoorbeeld, tomaten en aardappelen;
 • dysbiose die voortvloeien inclusief door irrationele gebruik van antibiotica;
 • onvoldoende inname van water (de norm voor een persoon met een gewicht van 70 kg – minstens 2 liter zuiver water per dag);
 • chronische constipatie;
 • stress;
 • erfelijkheid;
 • ziekten van de wervelkolom met een verplaatsing van de wervels en knijpen, maar ook zenuwen naar de darmen.

Stress

Het ontstaan van psoriasis in het zenuwstelsel zijn bevestigd door wetenschappelijke gegevens. Bovendien, stress kan leiden tot de ontwikkeling van psoriasis en zijn gevolg.

De rest van de zee verlicht stress: de TV, de dollar en schadelijk voedsel thuis, de zon levert vitamine D, en de zee kalmeert zelf.

 • Psoriasis wordt veroorzaakt door stress en leidt tot stress.
 • Het vinden van technieken gericht op ontspanning en stress management, effectief voor Je.
 • De voorkeur geven aan natuurlijke manieren van omgaan met stress: yoga, meditatie, cognitieve gedragstherapie, wandel-en lichamelijke activiteit.
 • Om stress te verlichten niet resort aan diverse schadelijke stoffen, bijvoorbeeld alcohol, tabak en overmatig en ongezond eten. Ten eerste, ze kunnen leiden tot psoriasis, en ten tweede, leiden tot meer gezondheidsproblemen.
 • Tijdens een ernstige depressie moet u een arts raadplegen en zich strikt houden aan de hun toegewezen behandeling met medicijnen.

Alcohol

Bewezen sterke directe relatie tussen alcohol en het risico van het ontwikkelen van psoriasis.

Echter, het mechanisme van deze Vereniging is verduidelijkt niet volledig. Alcohol verhoogt de toxische belasting van de lever. Dit deel van de functie door de eliminatie van toxines neemt op de huid.

Ook alcohol leidt tot verstoring van de stofwisseling: het ontbreken van de opname van eiwitten, vitaminen en mineralen. Het berooft het lichaam, met inbegrip van de huid is normaal veerkracht.

 • De meer en meer de patiënt verbruikt alcohol, hoe groter en zwaarder de verschijnselen van psoriasis.
 • De best mogelijke oplossing is om te voorkomen dat alle soorten alcohol.
 • Als je terug te trekken in zijn geheel van alcohol is niet mogelijk proberen te houden van het gebruik ervan tot een minimum te beperken. Echter, in gedachten houden dat elk gebruik van alcohol kan leiden tot verergering.

Roken

De hoge prevalentie van psoriasis bij rokers in vergelijking met niet-rokers, is onmiskenbaar.

Het risico van de ontwikkeling van psoriasis en de ernst van de rokers is aanzienlijk hoger dan bij niet-rokers.

Het risico van psoriasis bij rokers is aanzienlijk hoger dan nooit Roken.

Het is bewezen dat Roken heeft direct invloed op de ernst van de psoriasis en verhoogt het risico op het ontwikkelen van artritis psoriatica.

Een stoppers risico van het ontwikkelen van psoriasis was 1,4 keer hoger dan bij niet-rokers. Echter, het gelijkmatig afneemt met toenemende duur van het stoppen met Roken. En na 20 jaar de risico ' s voor de drop-outs en nooit-Rokers zijn gelijk.

 • Roken en psoriasis – het ondersteunen van elke andere verschijnselen, zoals sommige Roken helpt om te gaan met psychische problemen die gepaard gaan met psoriasis.
 • Helaas, stoppen is niet minder moeilijk dan het geven van alcohol. Maar deze wetenschappelijke studies zijn ervan overtuigd dat het moet gedaan worden.
Infectie

Infectie

Psoriasis is niet besmettelijk en is niet besmettelijk. Echter, infecties vaak tot het uiterlijk van psoriasis veroorzaken of de verergering.

Dit is bevestigd door verschillende studies.

Streptococcus

Streptococcus bacteriën in de mond en de neus. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van keelpijn (tonsillitis of acute tonsillitis).

Andere infecties

Verergering van psoriasis kan leiden tot andere infecties, bijvoorbeeld:

 • de virussen van herpes simplex en varicella,
 • cytomegalovirus,
 • parvovirus B19
 • stafylokokken,
 • Candida,
 • Helicobacter pylori,
 • Yersinia (kan leiden tot artritis psoriatica).
 • Voorkomen van verkoudheid!
 • Problemen met de keel te lossen door middel van preventieve en natuurlijke methoden, zoals yoga.
 • Bescherm uzelf tegen mogelijke bronnen van infectie.
 • Beweeg meer!
 • Leiden van een gezonde levensstijl, eet meer groenten en fruit en neem een kwaliteit multivitamine.