Het wegnemen van de mythen — psoriasis besmettelijk?

Psoriasis is een ziekte van chronische aard, waarbij er veranderingen optreden in de huid van verschillende gebieden van het lichaam, in sommige uitvoeringsvormen, is er een verlies van de nagelplaat en de gewrichten. Voorkomt tandplak is rood met witte ruimtes van de epidermis vaak aangeduid als schilferige ringworm.

Psoriasis

Deze titel suggereert dat de meerderheid van de mensen in Vereniging met een infectieus proces en roept vermoedens van psoriasis besmettelijk is of niet. Maar de ontwikkeling van psoriasis komt voor op de achtergrond van de psycho-emotionele overbelasting, stoornissen in de werking van de endocriene-en immuun-systemen, en niet het gevolg is van infectieuze letsels.

Besmettelijke psoriasis aan anderen

De mogelijkheid van overdracht van psoriasis van de besmette persoon gezond is, is een netelige kwestie. De ziekte kan een ernstige bedreiging voor de gezondheid en op het moment dat behoort tot de categorie van ongeneeslijke ziekten. Psoriasis – de tweede naam van psoriasis is een veel voorkomende ziekte. Ondanks dit, psoriasis is niet in verband met besmettelijke ziektes, en ringworm heeft alleen uitwendige gelijkenis.

Een patiënt met psoriasis, vormt geen gevaar voor de samenleving, frequente contacten met en verblijf in het huis kan niet de oorzaak zijn van een schilferige korstmossen. De ziekte kan optreden bij mensen alleen in het geval van een bestaande aanleg en activering van de ziekte op de achtergrond van eventuele schokken van het lichaam. De communicatie met een persoon met psoriasis kan een bron van puur esthetisch ongemak. Het risico van psoriasis aan anderen – de mythe is ontstaan op de achtergrond van een gebrek aan bewustzijn bij mensen over de aard van de ziekte.

Mythen over hoe psoriasis wordt doorgegeven van persoon tot persoon

Ongeveer 90% van de bevolking maakt geen onderscheid tussen de verschillende vormen van huidziekten. Dit is de basis voor het breed verspreiden van onjuiste veronderstellingen over de aard van het ontstaan van psoriasis. De samenleving kent een dergelijke psoriasis etiologie:

 • schimmelinfectie;
 • virus;
 • bacteriële.

Op basis van de vermoedelijke aard van de ziekte, de meest voorkomende mythes over de risico ' s van infectie zijn:

 • druppel pad;
 • huishouden;
 • de infectie tijdens de geslachtsgemeenschap;
 • besmetting via contact met bloed.
Het Contact met de patiënt met psoriasis

De bevestiging van de infectie geeft aan dat een familie kan pijn doen ze door verschillende mensen. Ook, in nauw overleg met de betrokken persoon na enige tijd de psoriasis zich iemand in zijn entourage.

Psoriasis is een besmettelijke ziekte die wordt overgedragen door de lucht druppels

Sommige mensen hebben de neiging om te geloven dat psoriasis is een ziekte die kan worden overgedragen door de lucht vallen weg en het gevolg te zijn van verschillende infectieziekten. De theorie van gemeenschappelijke, maar geen van de medisch bewijs is niet beschikbaar. Studies in laboratoria hebben bevestigd dat het krijgen van psoriasis, dus het is vrijwel onmogelijk en hij behoort niet tot ziekten van virale aard.

In het contact met de patiënt van het aanraken van de hand (huishouden)

De mythe van de overdracht van psoriasis van de huid, verscheen op de basis van de Vereniging met de schimmel, als de gemeenschappelijke ringworm besmetting vindt plaats door contact met een besmet dier of persoon. Echter, de naam "psoriasis" psoriasis is te wijten aan een aantal visuele gelijkenis tussen de getroffen gebieden. Psoriasis is een niet besmettelijke ziekte en kan niet worden overgedragen aan een gezonde persoon door het dagelijks – wanneer u ze aanraakt een hand naar de geschubde deel van de huid.

Seksuele overdracht

Seksueel contact met een persoon die op de huid zijn er rode schilferige plekken zijn overeenkomsten en ringworm is niet geldig voor vele omwille van hun gebrek aan kennis over psoriasis. Psoriasis is niet een ziekte, seksueel overdraagbare en niet dreigt de partner in het geval van intiem contact. Dus, het plezier ontvangen tijdens de seks, verhoogde aanmaak van endorfine, het heeft een positieve invloed op de Algemene conditie van een persoon en het verbetert de werking van het zenuwstelsel. Vaste partner is een belangrijke stap in de aanpassing van de zieke in een normaal leven. In 50% van de gevallen van seksuele bevrediging van invloed op het succes van de aanpassing aan een nieuwe levensstijl, die is ingegeven door de ziekte. De socialisatie van mensen met schilferige ringworm is een belangrijke taak, als emotionele en mentale stijfheid is een kenmerk van de patiënten die kunnen leiden tot complexe emotionele stoornissen.

Psoriatica ziekte

U kunt ziek worden in het proces van zorg voor de patiënt

Contact manier van overdracht is karakteristiek voor vele soorten huidziekten die afkomstig zijn van ziekteverwekkers. Gebruik van beddengoed en het contact met hen kan worden overgedragen aan bacteriën, schimmels en virussen. Wanneer u contact met de patiënt met een uitslag op verschillende objecten, schalen kunnen krijgen op de dingen, maar het contact met hen is niet bedreigend voor de gezondheid van anderen. De ziekte wordt veroorzaakt door aandoeningen van de snelheid van de celdeling en hij heeft geen infectieuze etiologie. In het proces van de zorg voor iemand die besmet is met psoriasis ziek het is onmogelijk, in de afwezigheid van erfelijke aanleg voor de aandoening. Pathologie is het onmogelijk om besmet en bij het aanraken van de huid, zoals psoriasis wordt niet doorgegeven huishouden en in de lucht paden. De patiënt heeft het geen bedreiging voor anderen en zelfs in nauw contact met het lichaam met hen, tot de ziekte niet. Psoriasis is een immuun pathologie in de chronische vormen van stroom. De ziekte verlaagt de kwaliteit van het leven, en manieren om een volledig herstel, maar met een adequate behandeling is het mogelijk om grote verlossing, waarvan de duur wordt berekend in jaren. Bij psoriasis wordt aangevuld door een stafylokok of schimmelinfectie de ziekteverwekkers blijven op huishoudelijke artikelen. Bij contact met hen, gezonde mensen, is toegezonden, uitsluitend pathogene micro-organismen, maar niet van psoriasis.

Door het bloed

Hemo-contact-wijze van infectie is een kenmerk van hepatitis B en C, HIV-infectie en andere ziektes, die voornamelijk worden veroorzaakt door virussen. Van de Aanbestedende deze ziekten is mogelijk via bloedtransfusie, niet-steriele med.instrumenten, naalden in de tattooshop, insectenbeten en in utero overdracht plaatsvindt van moeder naar foetus. In de studie van het veroorzaken van de ziekte voor het identificeren van mogelijke factoren die psoriasis is niet overgedragen via het bloed wordt de infectie, en de genetische code is een 9-loci en stoornissen van de celdeling van de opperhuid. Artsen bevestigd dat psoriasis is niet in staat om te worden overgebracht naar een gezonde persoon die leeft met die lijden aan psoriasis, ongeacht de intensiteit van het contact.

Psoriasis

Indien aangenomen, de ziekte is aangeboren of niet

Psoriasis is niet genetisch doorgegeven aan de volledige, maar enige aanleg. Ook, elke patiënt zelf psoriasis, want er zijn vele varianten van de ziekte, die verschillen in de kenmerken van de cursus en behandeling. De aanwezigheid van de aanleg op de gen-niveau, het lichaam reageert op de ziekte veroorzakende factoren variëren. Psoriatica ziekte ook heeft verschillende manifestaties op vrouwen, mannen en kinderen. De overdracht van "psoriasis gen" van ouder op kind is een wetenschappelijk bewezen feit – ongeveer 50% van de kinderen waarvan de ouders psoriasis hebben ook aanleg voor. Met de ziekte van 1 van de ouders, psoriatische pathologie is gediagnosticeerd in 10-25% van de kinderen. De ziekte is niet in staat om zichzelf tot 30-35 jaar, te ontwikkelen en pas in de volwassenheid of in de ouderen – als immuun mechanismen zijn verzwakking en metabole processen in het lichaam zijn niet zo intens. De aanleg al aanwezig is in de genetische code van de vrucht – het heeft al wat "defect" genen die het lichaam van haar kind aan deze ziekte. Genetica op het moment nog niet ontdekte een manier om te stoppen met deze transfer", psoriasis genen" van de ene generatie naar de volgende.

Wat is psoriasis: de echte oorzaken

Op het moment, artsen suggereren dat psoriatica ziekte is een specifieke reactie van het organisme op stimuli van de omgeving, het resultaat van die resulteert in de vorming van plaques en de totale erosie van de huid. Volgens de wetenschappers, psoriasis kan worden geactiveerd door de volgende negatieve factoren en effecten op het lichaam:

 1. Genetische aanleg van het kind, die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van "psoriasis genen" iemand uit bloedverwanten.
 2. Ziekte van besmettelijke aard.
 3. Negatieve, vaak koude klimaat in de regio van de woonplaats.
 4. Aandoeningen van metabolische processen in het lichaam.
 5. Misbruik van alcohol-bevattende producten, lange ervaring van het Roken, inname van medicijnen, giftige stoffen.
 6. Immunodeficiëntie, die kan worden waargenomen, niet alleen als een onafhankelijk fenomeen, maar ook optreden tijdens de zwangerschap, puberteit, climacteric periode.
 7. Langdurig contact met agressieve chemische stoffen, waaronder chemotherapie, brandwonden.
Zalf

Vaak psoriatica ziekte blijkt bij mensen met een hoge gezondheid en een sterk lichaam, tenminste – nog steeds artsen als klinische gevallen zijn opgenomen. Echter, artsen suggereren dat er factoren die mogelijk de oorzaak van de ziekte nog in een gezond persoon. Dergelijke factoren zijn de negatieve effecten en Staten:

 • dunne en een te droge huid;
 • constante stress;
 • overmatige hygiëne, waardoor de natuurlijke bescherming van de huid;
 • verslaving – tabak, drugs en dergelijke;
 • langdurige toediening van farmacologische geneesmiddelen;
 • de neiging tot allergische reacties;
 • frequente ernstige verwondingen.

In de meeste opties, moedwillige verergering van de ziekte en de manifestatie in een gezond persoon is het onmogelijk. Vaak psoriatica manifestaties resultaten van een combinatie van verschillende negatieve effecten op het lichaam, dat wordt een trigger begin van de ziekte of de herhaling. De ziekte manifesteert zich, ongeacht de leeftijd, maar er is regelmaat – de eerder psoriatica ziekte zich manifesteerde, hoe meer de gevolgen en complicaties van de cursus is in de mens.

Principes van de behandeling van de ziekte van thuis

Om volledig te elimineren van de ziekte niet werken, zelfs met de dure en intensieve behandeling. In de meeste opties, psoriatische verschijnselen opnieuw optreden na een lange periode van remissie. Niettemin, de behandeling van psoriasis en het onderhouden van een staat van verlossing voor meerdere jaren thuis mogelijk, evenals het wegwerken van de acute symptomen en reiniging van de huid van de papels en plaques. Het basisprincipe van de woning van de behandeling is het monitoren van de ziekte en het voorkomen van complicaties van psoriasis. De behandeling van de pathologie huis mogelijk met behulp van de volgende middelen:

 • zalven, crèmes;
 • lotion;
 • shampoo – in geval van laesies van de hoofdhuid;
 • baden met aftreksels;
 • afkooksels;
 • poeders.
Bloed-contact-wijze van infectie

Echter, met gebruik van alle middelen, met inbegrip van op basis van natuurlijke componenten, wilt u overleggen met uw specialist. Advies zal verminderen uw risico ' s op complicaties door het gebruik van ongeschikte geneesmiddelen. Alle behandelingen zijn gericht op verlichting en remissie van de ziekte. In het geval van de woning van de behandeling is nodig om de naleving van alle regels, die zijn dergelijke aanbevelingen:

 1. Tijdens de periode van de therapie lokale toepassing is vereist voor het beschermen van de huid en de nagels uitdrogen. Het is een relevant onderwerp voor de toepassing baden. Ook, zorg ervoor dat u een vochtinbrengende crème die helpt bij het besparen van de natuurlijke vochtigheid van de huid.
 2. In mildere fasen van de ziekte is het ongewenst om de toepassing van de krachtige geneesmiddelen, zoals psoriasis goed reageert op de effecten van kruidengeneesmiddelen.
 3. Om de beste therapeutische werking voor het aanbrengen van de medicatie op de huid is vereist voor het zorgvuldig reinigen van schalen en korsten.
 4. Wenselijk is om gelijktijdig meerdere drugs omdat ze interacties kunnen geven onverwachte resultaten, en voor het identificeren van de meest effectieve geneesmiddel zal moeilijk worden.
 5. Strikt vereist akkoord te zijn een bepaalde formulering en behandelingen aan huis.
 6. In het geval van de lucht en in de zon baden zijn verplicht aandachtig te lezen van de reactie van het geneesmiddel dat wordt gebruikt om een vergelijkbaar effect – na het gebruik van sommige medicijnen niet bloot het behandelde gebied langdurige blootstelling aan direct zonlicht.
 7. Het is belangrijk vast te houden aan de dagelijkse routine en het dieet. U wilt om het overwinnen van de verslaving, omdat het therapeutische effect kan worden geneutraliseerd of verzwakt door alcohol, stoffen die zich in tabaksproducten. Je moet kijken naar mijn eigen kast voor kleren dragen alleen uit natuurlijke stoffen.
 8. Na afronding van de cursus vereist een pauze. Hoe krachtiger de drug werd gebruikt, des te langer moet het interval voor het hervatten van het gebruik.

De naleving van deze regels bevordert de therapeutische werking. Ook deze aanbevelingen helpen om te voorkomen dat complicaties en negatieve gevolgen veroorzaakt door onveilige medicijnen. De basisregel – een regelmatig bezoek aan de behandelend specialist en de physician rating van de patiënt in huidige toestand.