Is het mogelijk om te genezen van psoriasis voor altijd

De diagnose psoriasis aanleiding tot grote bezorgdheid, inclusief hoe om echt te ontdoen van psoriasis voor eeuwig. Het verlangen om eindelijk te ontdoen van de pathologie is begrijpelijk gezien de begeleidende symptomen in de vorm van ontstoken rode plaques met een schilferig oppervlak. Daarnaast is de auto-immuunziekte veroorzaakt veranderingen en zorgen met ernstige chronische aandoeningen. Dienovereenkomstig, om volledig te genezen van de psoriasis middelen om zich te ontdoen van periodieke opflakkeringen en progressieve vernietiging van de huid. Het blijft te bezien hoe effectief therapeutische interventies worden aangeboden door de moderne geneeskunde.

psoriasis op de handen

Is het mogelijk om zich te ontdoen van psoriasis

Om te voorkomen pathologie, is het noodzakelijk te weten wat de oorzaken van de ontwikkeling. Om dus te genezen van psoriasis permanent moeten we begrijpen waarom het wordt gevormd. En hier ontstaat een probleem, sinds een duidelijk antwoord op de uitlokkende factoren van de ziekte bestaat niet. Pathologie is niet van toepassing op besmettelijke het optreedt als gevolg van de afweerreactie tegen eigen cellen. Het resultaat is te snelle celdeling – de normale cyclus is ongeveer een maand, bij psoriasis is deze termijn verkort tot drie of vijf dagen.

De ziekte heeft een aantal functies, bevestigd door statistische gegevens:

 • Van alle van de wereldbevolking, de ziekte treft ongeveer 3%.
 • De meest voorkomende is een vulgaire type van de ziekte, waargenomen in 80%.
 • Bij de meerderheid van de slachtoffers aangetroffen pathologie in de leeftijd van 15 tot 25 jaar.
 • Vaak zijn de oorzakelijke factor is emotioneel wakker schudden, want op dit moment is er vrijkomen van cortisol, adrenaline.
 • De pathologie kan worden overgenomen. Wanneer in een gezin één ouder psoriasis, 25% van de pasgeboren baby de ziekte is ontdekt. In het geval van een ziekte zijn vader, en de moeder van het risico van de ziekte bij een kind is gestegen tot 60%.

Belangrijk. Gezien de chronische aard van de pathologie om zich te ontdoen van psoriasis eens en voor altijd zal mislukken, kunt u alleen verwijderen van de exacerbatie en het verlengen van de perioden van remissie.

In sommige gevallen kan de ziekte niet manifest zelf, soms als gevolg verergering begint zonder enige aanwijsbare reden. Vaak psoriatische plaques optreden in de plooien van de ledematen, de groei van de haren op plaatsen te strakke pasvorm van kleding. Dit inflammatoire proces kan optreden bij andere sites.

Psoriasis en de ernst van de ziekte

Als je kunt verslaan psoriasis voor eeuwig is onmogelijk, het is noodzakelijk voor het elimineren van de negatieve symptomen.

Terwijl groot belang is de ernst van de ziekte – hoe kleiner het is, hoe makkelijker het zal de behandeling worden:

 • In de eerste graad. De oppervlakte van de aangetaste huid niet meer dan 3%, het is een makkelijk stadium van de ziekte.
 • Tweede graad. De gemiddelde ernst van invloed 3-10% van de huid.
 • Derde graad. Dit is een zeer ernstig stadium, als de pathologische proces betrokken is meer dan 10% van het lichaamsoppervlak.

Met de nederlaag van de gezamenlijke ziekte te praten over ernstige, met het gebied van de beschadigde huid niet uit. Om te genezen van psoriasis permanent – of op zijn minst proberen te elimineren van de negatieve symptomen voor een langere periode, moet u bepalen de mate van ernst van de ziekte, die nodig is voor het schatten van de oppervlakte van de aangetaste oppervlakte, de aanwezigheid van roodheid, zwelling, de ernst van de jeuk, de aanwezigheid van psoriatische plaques en secundaire infectie, zwelling en pijn.

Wordt ook beschouwd als een veel voorkomende symptomen van het proces – hoge niveau van de ESR, vermoeidheid, concentratie van urinezuur in het bloed test en andere factoren.

Of psoriasis volledig worden genezen en wat zijn de uitgangspunten van de therapie

de symptomen van psoriasis

Onderzoek op de volledige genezing van de ziekte zijn uitgevoerd in diverse medische centra en klinieken in 2008 in geslaagd om drie effectieve therapeutische technieken. Volledig genezen van psoriasis, zelfs met de hulp van geavanceerde therapeutische methoden op dit moment is het echter onmogelijk om snel te verwijderen negatieve manifestaties mogelijk. Als een regel, vereist een gefaseerde aanpak, de behandeling begint met het gebruik van lichtere en veiligere manieren. Geleidelijk aan maakte de weging van methoden – verwachte impact meer effectief, maar het risico is hoger.

Om snel te genezen van psoriasis een geïntegreerde aanpak nodig, waarbij methoden zijn gekozen tot verhoging van de toxiciteit of de toename in het aantal vermeende bijwerkingen:

 • Lokale therapie met zalven, crèmes of oplossingen die zijn toegepast op de aangetaste huid oppervlak.
 • Als het verwachte effect van de toepassing van de lokale behandeling van beschadigde gebieden is bestraald met ultraviolet licht van het type B.
 • De volgende fase is een systemische behandeling in welke drugs worden geïnjecteerd, in de vorm van een injectie, toegediend door intraveneuze infusie van medicinale oplossingen voor het onderdrukken van de symptomen van de ziekte.
 • In ernstige pathologie vereist toediening van medicijnen om het immuunsysteem te versterken.

Andere methoden omvatten folk recepten, dieet, fysiotherapie, plasmaferese. Indien nodig, kan worden aanbevolen psychotherapie.

De voorbereidingen voor de lokale behandeling

Lokale therapie maakt het mogelijk om zich te ontdoen van psoriasis milde en matig-ernstige vormen in de woning, die beschadigen het oppervlak van het lichaam leiden tot verschillende zalven, oplossingen, lotions.

De meest populaire zijn:

 • Hormonale medicijnen. Corticosteroïden remmen de ontstekingen, verminderen de snelheid van de celdeling en de immuunrespons. Dit vermindert de schilfering van de plaques, maar de huid "wordt gebruikt" om de medicatie, wordt dit weergegeven als atrofie. Dienovereenkomstig, het externe gebruik van hormonale stoffen mogen niet lang duren.
 • In parallel met corticosteroïden voorschrijven van medicijnen onderdrukken de celdeling van keratinocyten. Ze kunnen niet gelijktijdig worden gebruikt met de fondsen, die zijn salicylzuur om te voorkomen dat de inactivatie van de nuttige eigenschappen.
 • De benoeming van geneesmiddelen op basis van salicylzuur maakt het mogelijk om vertraagt de celdeling en de arrestatie van het inflammatoire proces.

Goed effect preparaten met hout, teer, zink oxide, boorzuur. Een kalmerend effect op de huid heeft Ichthyol, het gebruik ervan in de vorm van de ziekte met een ontsteking als gevolg.

hoe de behandeling van psoriasis

Methoden van bestraling van de huid

Om te verslaan van psoriasis helpt bestraling van de huid, actief worden gebruikt voor lichttherapie – dergelijke methoden zijn gebruikt bij ernstige ziekte, vatbaar zijn voor terugval. Ultraviolet licht helpt bij het onderdrukken overmatige activiteit van het immuunsysteem, inflammatoire reactie van de huid. Merk op dat de methode geeft bijwerkingen (roodheid van de huid laag, haar drogen in de gebieden van invloed.

Kan worden aangewezen:

 • Therapie, toegepast B-ultraviolet. In dit geval wordt bestraald met het hele lichaam of bepaalde gebieden. Voor kleine getroffen gebieden bestaat speciale apparatuur, waarmee de behandeling kan worden uitgevoerd thuis.
 • PUVA-therapie waarin de huid is blootgesteld aan Een combinatie van ultraviolet licht en drugs-fotosensitizers dat het verhogen van de gevoeligheid van de huid stralen. Voor het bereiken van de verlossing vereist 10 tot 30 sessies.

Merk op dat PUVA-therapie wordt begeleid door tal van bijwerkingen. Omdat tijdens de procedure de UV bereikt de eye-objectief, met een hoog risico van staar.

Belangrijk. De meer, het aantal sessies, hoe hoger de waarschijnlijkheid van de vorming van kanker van de huid ziekten. Dienovereenkomstig PUVA-therapie is aangesteld, alleen in het geval wanneer andere methodes niet het gewenste resultaat.

Het gebruik van systemische therapie

Een systemische behandeling bij ernstige ziekte. Verwijderen van de psoriasis met behulp van deze techniek is, moet u medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken, en vertragen het proces van celdeling. Systemische behandeling bestaat uit de receptie van de therapeutische agenten of hun injecteren. Drugs gebruiken is voor het grootste deel, hebben tal van bijwerkingen, het uitoefenen van de toxische effecten en de remming van het immuunsysteem.

Van die medicijnen hebben invloed op de lever en de nieren, omdat de medische regelingen worden ontwikkeld op individuele basis, en hun implementatie vereist monitoring met een bloedonderzoek.

Systemische behandeling wordt uitgevoerd met de volgende groepen medicijnen:

 • dat stopt de DNA-synthese, vermindert de snelheid van celdeling.
 • die stoppen met de overmatige verhoorning van de huid laag.
 • het verlichten van ontsteking van de huid.
 • die normaliseren celdeling.

Om effectief te overwinnen psoriasis u moet rekening houden met de gewenning van het lichaam aan therapeutische methode die vereist dat de periodieke evaluatie aanpak.

De betrokkenheid van de populaire recepten

systemische therapie

Recepten op basis van verschillende natuurlijke ingrediënten kunt u verslaan psoriasis thuis, maar voordat u kunt gebruik maken van de adviezen van de genezers, moet u contact opnemen met een dermatoloog.

U kan bereiden op verschillende zalven, zeer effectief is, is de toevoeging van propolis:

 • In een email container smelt 200 gram boter.
 • Voor het toevoegen van 10 gram gemalen propolis.
 • Het mengsel wordt gebracht aan de kook, kook onder voortdurend roeren nog 15 minuten op laag vuur.
 • Het medium wordt gefilterd, gekoeld, gewreven in de psoriatische laesies.

Een andere eenvoudige remedie is het mengen van gelijke delen van vaseline en celandine poeder voor het verkrijgen van een homogene massa, die moeten worden toegepast op de huid, waardoor er een kompres voor twee of drie dagen. Dan moest vier dagen in de pauze en herhaal de procedure. Deze behandeling wordt uitgevoerd tot het verdwijnen van de plaques.