Wat is psoriasis, de oorzaken van ziekte

Volgens de statistieken, de diagnose "psoriasis" was 3-6% van de wereld bevolking. Grotendeels hij treft mensen met een lichte huid. Het ontstaan van psoriasis vaak ontstaat op de leeftijd van 15-45 jaar. Het is ook mogelijk in beide geslachten. Statistieken zijn gedwongen om te praten over de ziekte als een ernstig probleem. Gezien het feit dat het risico groot is, zal de stroom worden totaal bezit van informatie over de ziekte van de Algemene bevolking.

De belangrijkste plaatsen van de lokalisatie van psoriasis

Wat is dit voor ziekte?

Psoriasis is een complexe chronische ziekte, waarvan de ontwikkeling is verbonden met de werking van de immuun cellen. Ze ontstekingen veroorzaken, verspreiden zich in de bovenste lagen van de huid. In het resultaat van de aangetaste huid en nagels. Er is een abnormale groei van de huid en haarvaten. Deze ziekte is een van de meest bestudeerde, maar nu kunnen wetenschappers geen antwoorden geven op alle vragen over de oorzaken. Officieel is erkend als ongeneeslijk. Het verloop van de ziekte gaat gepaard met periodes van tijdelijke verbetering en terugval.

De tweede naam van psoriasis psoriasis. Het is in verband met het verschijnen van de symptomen van de ziekte in de vorm van rode schilferende plekken. Ze uitsteken boven het oppervlak van de huid, hebben een ruw oppervlak met een witte coating. Maar "shingles" is een voorwaardelijke naam, omdat de micro-organismen niet spreken hier van de oorzaak van de ziekte.

Oorzaken

De wetenschap zijn er verschillende theorieën over de oorzaken van psoriasis.

 1. Het is een auto-immune ziekte, de oorzaken van die liggen in de aandoeningen van het immuunsysteem. Cellen die het uitvoeren van beschermende functies beginnen door te dringen in de bovenste lagen van de opperhuid, die leidt tot de ontwikkeling van de ziekte. Ze provoceert actieve celdeling van de huid.
 2. Oorzaak van stoornissen in de groei, rijping en deling van epitheliale cellen. Deze veranderingen leiden tot het feit dat de immuun cellen van macrofagen en T-lymfocyten worden gezien van de huid cellen met bijzondere waardeverminderingen ziek en aanvallen.

Geen van de theorieën niet het belangrijkste antwoord waarom zijn er van die immuun verstoringen en fouten? In een deel te wijten aan een gebrek aan kennis van deze ongeneeslijke ziekte blijft. Er zijn factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte.

 • Genetische aanleg – kinderen waarvan één van de ouders heeft geleden van psoriasis, het risico is 15-17%, beide ouders – 25%. Maar zelfs als de meest naaste verwanten van deze ziekte niet gediagnosticeerd, het risico is ongeveer 5%.
 • Enkele van de functies van de huid – droge en dun. Volgens de statistieken, de eigenaars van dergelijke huid een groter risico om de ziekte te ontwikkelen.
 • Erythrodermische psoriasis
 • Overmatige hygiëne – obsessie met persoonlijke hygiëne in dit geval kan het spelen van een "wrede grap". Voortdurend blootstellen van de huid externe mechanische invloeden in combinatie met cosmetica, de mens is het vernietigen van de beschermende barrière en verstoort het immuunsysteem.
 • Externe irriterende stoffen – regelmatig contact met huishoudelijke schoonmaakmiddelen, diverse alcoholische oplossingen, cosmetica, etc.
 • Het nemen van bepaalde medicijnen – de ziekte kan worden op een van de bijwerkingen. Deze groep van geneesmiddelen anti-malaria en anticonvulsiva, bètablokkers, antidepressiva, lithium carbonaat en anderen.
 • Schimmelinfecties en stafylokok statistieken opmerkingen het grote aantal van de gevallen wordt de ziekte begon na een dergelijke infecties.
 • De neiging tot allergische reacties.
 • Verschillende 'stress' - situaties voor het lichaam beweegt, radicaal veranderende klimaat en de tijdzone, de nerveuze stress en depressie.
 • De aanwezigheid van schadelijke gewoonten, in het bijzonder langdurige naleving ervan.
 • HIV is een van de mysterieuze oorzaken van psoriasis. Het feit dat HIV verminderde activiteit van lymfocyten, en de oorzaak van psoriasis is het verhogen van hun activiteit. Maar de statistieken laten zien dat mensen met AIDS zijn meer vatbaar voor andere psoriasis.
 • Regelmatig traumatische effect op de huid.

Vormen van psoriasis en de fase

Er zijn drie fasen:

 1. Progressive – wordt begeleid door het ontstaan van nieuwe laesies en laesies groter gebied van de huid.
 2. Stationair – opslaan van de grootte en de vorm van bestaande laesies, geen verschijning van nieuwe.
 3. Achteruitgaande – er is een afname in het aantal plaques en hun grootte.

De ziekte typen zijn onderverdeeld in twee groepen:

Vulgair – gekenmerkt door een homogene neerslag in de vorm van plaques of papels — knobbeltjes, roodachtig van kleur, verheven boven de huid. Laesies zijn scherp gedefinieerd en hebben een grijze kleur door het bedekken van het oppervlak met zilver-witte schilfers. De grootte van de plaques kunnen worden van 1-2 mm tot 15-20 mm en meer. Als je licht krassen op het oppervlak van de platen, het oppervlak begint af te pellen, zelfs meer. Ook bij het verwijderen van het oppervlak schalen kunnen worden toegewezen slijmachtige epidermale laag, de vorming van een te natte ondergrond — het effect van de "terminal film". Met een licht poskablivanii het glanzende oppervlak van de laesies waargenomen fenomeen Auspitz-Politenkova – toewijzing van de druppels van het bloed, het samen met elkaar, als gevolg van schade aan de dermale papillen vervullen. De belangrijkste plaats van de lokalisatie van dit type van psoriasis is het hoofd, de oppervlakte van de grote gewrichten (knie, elleboog).

Kapper

Erythrodermische psoriasis – ontwikkelt op de achtergrond van de progressieve van psoriasis vulgaris. De belangrijkste uitlokkende factoren – onjuiste behandeling van de ziekte, vroegtijdige stopzetting van de behandeling, neuro-psychiatrische factoren, gelijktijdige acute besmettelijke ziekten. In de loop van de ziekte actief de verspreiding en de samenvloeiing van de plaques. De actieve invloed van de negatieve factoren voor plotselinge verslechtering kan optreden snel — in slechts een paar uur. Het samenvoegen van patches vormen een continue lichte rode ondergrond met een gezwollen bruin en peeling. Er kunnen scheuren, Algemene verslechtering, – koorts, pijn in gewrichten en spieren, koude rillingen, gezwollen lymfeklieren, enz.

Pustuleuze – meer zeldzame en wordt gekenmerkt door een ernstige cursus en kan gevaar opleveren voor het leven van de patiënt. Het toewijzen van ongeveer 7 van zijn vormen, de belangrijkste zijn:

 • Gegeneraliseerde – kan de ziekte zich snel. De huid is bedekt met fel rode erytheem en dan verschijnen pustuleuze uitslag. Ze is erg gevoelig, en de ziekte gepaard gaat met ernstige pijn. Laesies in elkaar overgaan en vorm etterige gebieden die verder verspreid naar een gezonde huid.De ziekte heeft een periodieke herhaling tijdens de eerste 1-8 weken. Voor demping van de haarden in sommige gebieden is de opkomst van nieuwe naburige sites. Purulent korsten, drop-out is, kale geërodeerd oppervlak, waar het is verder een zeer snelle epithelisatie.De belangrijkste gebieden van de lokalisatie in de gebieden in de buurt van de gewrichten, soms is het hoofd, gezicht en zelfs de tong.
 • Palmar-plantaire pustuleuze (Kapper) – opvallende gebieden van de handen en voeten. Maar in tegenstelling tot vergelijkbare vormen van psoriasis vulgaris, de pustuleuze laesies zijn in de natuur met purulent inhoud.
 • Arthropathic psoriasis – invloed op kleine distale gewrichten. In de eerste fase van de pijn is onbelangrijk, maar later begint de generalisatie proces, begeleid door zwelling van de gewrichten, ernstige pijn, een mogelijke beperking van beweging en zelfs verstuikingen.

Symptomen

Psoriasis is een systemische aandoening en is in staat om invloed op de huid, nagels en haren. De belangrijkste getroffen gebied in de meeste gevallen worden de huid. Voorkomende symptoom voor alle vormen van psoriasis die blootgesteld zijn aan de uitslag is helder rood met een ruw oppervlak. Ze worden begeleid door ernstige jeuk, met een geavanceerde graad — ernstige pijn en verslechtering van de Algemene toestand van de patiënt. Huiduitslag kan van invloed op alle delen van de huid, maar meestal zijn de eerste symptomen verschijnen in de zone van flexie van de gewrichten, op het hoofd en onderrug.

In het formulier verschijnt papels kunnen verschillende vormen:

 • teardrop-vormige;
 • punt;
 • coin op de voorgrond.
Papel

Symptomen van psoriasis op lokalisatie:

 • Het hoofd gevormd door de neerslag in de vorm van een schilferige plaques. Ze staan boven de oppervlakte van het hoofd, gelegen onder de haar. De laatste is niet beschadigd. De schubben op de plekken lijken op roos, dus de vroege stadia kunnen onopgemerkt blijven.
 • Op het gezicht van de plaque gevormd op de huid glad te maken (op mijn voorhoofd). Hun uiterlijk is mogelijk op slijmvliezen bv. in de mond, op de tong.
 • Op de nagels – is er een verlies van de platen. Dit kan het uiterlijk van kleine kuilen, vergelijkbaar met track markeringen van een naald, het type van de "vingerhoed". Kan leiden tot symptomen die lijken op schimmels – kleur wijzigen, schilferen, enz.
 • Op de gewrichten – de neerslag in de vorm van plaques met schubben op het oppervlak. Plaque aanzienlijk uitsteken boven het oppervlak.

Symptomen van psoriasis heeft geen enkele klinische vormen en haar verschijningsvormen zijn divers. Van bijzonder gevaar zijn de symptomen van systemische afwijkingen, zoals ze zeggen op de combinatie van verschillende vormen van psoriasis.

Besmettelijke psoriasis?

Deze ziekte is niet besmettelijk! Dit is het antwoord van experts en wetenschappers. Dit is belangrijk voor de vorming van attitudes ten opzichte van mensen die lijden aan psoriasis in de samenleving. Een zieke man vertegenwoordigd geen bedreiging voor anderen. De ziekte wordt niet overgedragen door een van de mogelijke manieren. De kwestie van erfelijke aanleg werd hierboven besproken.

Methoden om de diagnose psoriasis

Voor de diagnose van de ziekte met behulp van de volgende methoden:

 • een externe inspectie;
 • medische geschiedenis, met inbegrip van informatie over een erfelijke aanleg;
 • laboratoriumtests – Generaal en biochemische bloed analyse, bepaling van cholesterol en glucose, urine-analyse op het water-zoutbalans;
 • in de diagnose van artritis psoriatica is x-stralen, MRI, het doorprikken van de synoviale vloeistof van het gewricht (type analyse op recept individueel);
 • extra tests voor de bepaling van de Algemene toestand van de patiënt en de identificatie van comorbiditeit.

De impact van de diagnose op het leven van de patiënt

Psoriasis is een chronische ziekte met zeer zichtbare symptomen. Daarom is in de meeste gevallen, heeft een serieuze impact op het leven van de patiënt. Afhankelijk van de omvang en de locaties van de plaques kunnen problemen veroorzaken in de eerste plaats met de sociaal-psychologische aanpassing van de persoon.

De aanwezigheid van een uitslag op de blootgestelde delen van het lichaam kunnen ook een obstakel zijn voor de professionele uitoefening van een ambt op sites met de aanwezigheid van negatieve factoren van invloed. Kunnen beperkingen gelden voor het beoefenen van bepaalde sporten, een bezoek aan openbare gelegenheden, zwembaden, bijvoorbeeld.

Het grootste probleem is de psychologische complexen, de noodzaak om zich te houden aan een bepaalde wijze van leven en de regels van de macht.

Behandeling

Methoden van behandeling zijn afhankelijk van het type van psoriasis, de fase, de lokalisatie, het Algemeen de conditie van de patiënt en vele andere factoren. Het is altijd een complexe behandeling. Alle methoden kunnen worden onderverdeeld in groepen:

 1. Medicatie.
 2. Drug-vrij:
  • fysiotherapie;
  • dieet;
  • balneologie.

Met de medische behandeling worden gebruikt door lokale en systemische medicijnen voor interne opname. Common is een procedure bij de behandeling begint met een minder actieve sparen drugs. Als hun actie is niet effectief, dan worden ze vervangen door de meer krachtige medicijnen. Maar zelfs in de gevallen waarin de behandeling van de patiënt geschikt is en geeft positieve resultaten in bepaalde fasen van de vervangende medicijnen voor hetzelfde. Dit helpt om te voorkomen dat gewenning van het lichaam en op het behouden van de positieve dynamiek. Het beste effect voor de lokale behandeling van zalven hebben. Door zijn eigenschappen de zalf blijft op het oppervlak van de huid, zoals het geval is met andere externe voorbereidingen, en verzachten van de plaque en viscerale. In de eerste stadia van een arts kan worden aangewezen als niet-hormonale zalven. Maar de meest snelle en kwalitatieve effect van hormonale zalven. Op de mate van hun effect ze zijn ingedeeld in:

Nagel psoriasis
 • zwak;
 • gemiddelde activiteit;
 • sterk;
 • zeer sterk/

De voorbereidingen voor intern gebruik zijn ingedeeld in de volgende groepen:

 • immunosuppressivum – gericht op het verminderen van de activiteit van het immuunsysteem (Cyclosporine A);
 • medicijnen waarvan de werking is gericht op de behandeling van maligniteiten;
 • retinoïden – het uitoefenen van invloed op het proces van de vorming van de bovenste laag van de huid door middel van de eliminatie van overtredingen; deze geneesmiddelen zijn derivaten van vitamine A.

Fysiotherapeutische technieken zijn:

 • selectieve lichttherapie;
 • laser therapie;
 • ultraviolette straling;
 • cryotherapie;
 • phonophoresis;
 • electrosleep;
 • x-ray behandelingen.

Het doel van de procedures individueel.

Complexe methoden van behandeling, vormden de basis van de lokalisatie van de uitslag:

 • voor de behandeling van behaarde deel gebruik van de bijzondere medicinale shampoos, cremes, maskers, en fysiotherapeutische technieken – ultraviolette straling;
 • op de handen en de elleboog is toegewezen aan een systemische behandeling lokale drugs en geneesmiddelen voor interne opname.

In conclusie

Psoriasis is een complex en moeilijk te behandelen ziekte. Het is echt verandert het leven van een persoon niet voor het beter. De kracht van de patiënt samen met ervaren professionals om het leven nog met deze diagnose, vol en blij. De sleutel tot dit zal de tijdigheid en rechtmatigheid van de behandeling.