Psoriasis op de handen

Psoriasis op de handen heeft betrekking op de behandeling van dermatologische huidaandoeningen chronisch van aard en, ondanks het feit dat hij niet besmettelijk, schept ernstige problemen in de sociale aanpassing van de patiënt in de omringende samenleving.

Psoriasis op de vingers

De ziekte begint met de verschijning van specifieke plaques in de handpalmen en extensoren van de extremiteiten. De oorzaken van psoriasis is nog niet volledig begrepen, maar het feit dat hij niet besmettelijk is, wordt niet overgedragen door contact, bijvoorbeeld door middel van een handdruk en persoonlijke hygiëne producten, bewezen lange-termijn observaties van patiënten. Echter, voor de behandeling is het noodzakelijk, anders is de schade kan leiden tot ernstige infectie van de huid.

Oorzaken van psoriatische laesies van de handen

De meest voorkomende oorzaken van psoriasis zijn:

 • genetische aanleg;
 • storingen in het immuunsysteem;
 • schending van metabolische processen in het lichaam;
 • oorzaken van psoriasis op de handen kunnen psycho-emotionele overbelasting;
 • onjuiste voeding;
 • slechte gewoonten;
 • Algemene vergiftiging van het organisme;
 • heel vaak zijn de oorzaken van psoriasis zijn virale, bacteriële en schimmelinfecties;
 • abrupte klimaatverandering;
 • chronische huidziekte;
 • lange-termijn gebruik van sommige medicijnen (antidepressiva, anti-epileptica, steroïden, enz.).

Bovendien, de oorzaken van de verergering van de ziekte kan worden overmatige hygiëne, omdat er verschillende reinigingsmiddelen kunnen beroven de huid van de natuurlijke bescherming. Daarom moet eraan worden herinnerd dat psoriasis is niet besmettelijk en overmatige hygiëne zijn vereist.

Symptomen van psoriasis op de handen

Over het algemeen psoriasis op het oppervlak van de palmen zijn het meest opvallend is dan andere vormen, en het is veel moeilijker te behandelen, omdat de handen staan voortdurend in contact met de omringende objecten en huishoudelijke chemicaliën. Met de betrokkenheid bij ontsteking van de vingers en de nagel kan optreden verlies van gevoel en zwelling van de gewrichten.

Het oppervlak van de handen droog en scheuren. Psoriasis op de handpalmen zijn tekenen te zien van de verdikking en de verruwing van de epidermis vergelijkbaar met eelt. Klinische symptomen van psoriasis op de handen, zoals schimmelinfecties en eczeem, dus vaak is er een verzameling van materiaal voor biopsie.

De belangrijkste symptomen van psoriasis manifest:

 • roodheid en de toegenomen droogte van de huid;
 • kunnen ontwikkelen zwelling en verdikking van de epidermis;
Psoriasis op de handen
 • er is vaak barsten van psoriatica puisten;
 • op het oppervlak van het getroffen symptomen samenvoegen van afzonderlijke elementen met latere verspreid naar andere delen van de huid.

In het koude seizoen symptomen van psoriasis te manifesteren in de vorm van een intensieve peeling van de getroffen gebieden. Indien onbehandeld, op je tenen verschijnen gezwollen en verdikte psoriatische plaques dat kan pijnlijk zijn.

Vormen van psoriasis

Op de vingers.

Met de ontwikkeling van deze vorm in de eerste plaats is er peeling aan op het getroffen gebied, die vervolgens wordt ontstoken. Meestal psoriatica symptomen werden verergerd in de herfst-winter periode. Als psoriasis is niet behandeld, mogelijke complicaties.

Op de handen.

Deze vorm van psoriasis is alleen te vinden in 25% van de patiënten. Symptomen van de ziekte symptomen die vergelijkbaar zijn op de vingers, maar in pathologische het proces van de huid op de handen wordt ruw en er is een hyperemic formatie lijkt op een blister dat is een jeukende en jeukende, het creëren van ongemak voor de patiënt.

Palmar-plantaire vorm.

Dit type van psoriasis komt het meest vaak gevonden alleen die patiënten bij wie de activiteiten zijn verbonden met een verhoogde lichamelijke activiteit. Symptomen van deze vorm ontwikkelt zich met de verschijning van kleine bultjes die bedekt zijn met schubben en kan vervolgens samenvoegen in een enkele psoriatische plaques. Met de verdere ontwikkeling van het pathologische proces symptomen van psoriasis kan optreden op het laterale oppervlak van de palmen. Psoriasis op de handpalmen van de begeleid door pijnlijke jeuk, waardoor de patiënt aan de ontwikkeling van neurosen en slapeloosheid.

Arthropathic psoriasis.

Dit is een van de meest ernstige vormen van psoriasis, vergezeld van gewrichtsschade. In eerste instantie getroffen gewrichten van de handen, dan is het proces omvat de grotere gewrichten. Vaak pijn in de gewrichten kunnen worden weergegeven voor de start van papular uitslag. Vaak wordt de patiënt van de pijn. Terwijl psoriatische laesies nr.

Psoriasis op de handpalmen

Barbera Psoriasis (Pustuleuze).

Pustuleuze psoriasis van de handpalmen en voetzolen ontwikkelt als gevolg van verschillende infecties, stress, hormonale verstoringen in het lichaam. Uitslag oppervlakkig wordt, worden weergegeven op de achtergrond van psoriatische plaques, die duidelijke grenzen. Meestal is de uitslag is gelokaliseerd op een opgeheven duim en pink. Er is geen verslechtering van de Algemene toestand van de patiënt. Deze vorm van de ziekte wordt gekenmerkt door frequente recidieven, zodat de psoriasis Barbera zeer moeilijk te genezen.

Psoriatica erythroderma.

In sommige gevallen, wanneer de exacerbaties voorkomende vormen van psoriasis op de handen, het gevolg is van blootstelling aan irriterende stoffen kan verschijnen psoriatica erythroderma in die psoriatische laesies waargenomen, niet alleen in de handen, maar het hele lichaam. De getroffen gebieden worden dichte, hyperemic met schilferige letsels verschillende maten. Patiënt mogelijk hyperthermie, lymfadenitis en een sterke verslechtering van de Algemene conditie van het lichaam.

Het stadium van de ziekte

Psoriasis op de handen heeft 4 fasen:

 1. Primaire manifesteert in de vorm van kleine bultjes, die een ronde vorm met glanzend glad oppervlak en duidelijke marges. Vaak is de ziekte van de eerste vorm lijkt op psoriasis vulgaris. Na 2-3 dagen is er peeling en huiduitslag. Psoriasis op de vingers, waarbij de primaire vorm wordt meestal gezien tussen de vingers, heeft 3 specifieke manifestaties (stearinezuur plek, psoriatica en bloed film Rosa), genaamd "psoriatica triade". Verder, de primaire vorm gaat naar de progressie;
 2. Progressive — tijdens deze fase, er is groei in het oude en nieuwe psoriatische laesies. Papular knobbeltjes felgekleurde, en peeling is het meest uitgesproken in de centrum van de papel. Vaak is de oorzaak van dit stadium zijn kleine verwondingen. In dit geval, papular huiduitslag lineair;
 3. Stationair — wordt gekenmerkt door de stopzetting van de papular groei. Huid peeling is verminderd, en de psoriatische laesies worden blauwachtig;
 4. Regressieve fase — regressie papel rondom het witte gebied is 2-3 mm. Waargenomen resorptie van de knobbeltjes van het midden naar de rand. De uitslag verdwijnt, en de peeling stopt volledig. Op de site van de papels mogelijk hypopigmentatie van de huid.
Stadia van psoriasis

De traditionele behandeling van psoriasis op de handen

De behandeling van psoriasis op de handen is heel moeilijk. Als een regel, zelfs wanneer verlossing psoriatische plaques zijn zichtbaar op de huid, ondanks de merkbare vermindering in grootte. De behandeling dient te worden geïntegreerd met een primaire verminderen van de verschijning van de huid.

Het meest voorgeschreven:

 • voor de behandeling van psoriasis, is het aanbevolen het gebruik van externe producten die verzachten en te genezen van de huid;
 • om het verwijderen van een gezwel in de handen en ernstige jeuk benoemd antihistaminica;
 • voor de normalisatie van het maag-darmkanaal en de lever ook aanbevolen suppletie;
 • versterken van het immuunsysteem krachten aangewezen vertegenwoordigers voor immuniteit;
 • vaak kan de arts adviseert psoriasis homeopathische remedies die zachte effecten op het lichaam. Daarnaast hebben ze weinig of geen bijwerkingen;
 • afhankelijk van het stadium van psoriasis de arts voorschrijft anti-inflammatoire zalf, evenals keratolytische, en de vermindering van de externe fondsen;
 • als er geen contra-indicaties zijn toegewezen fotochemotherapie en fysiotherapie;
 • voor pijn in de gewrichten, wij raden het nemen van pijnstillers.

Goed waargenomen effect wanneer u de massage met de vingers en de handpalmen speciale zalven en crèmes. Deze geneesmiddelen verhogen van de bloedcirculatie en lymfestroom, die heilzaam zijn van invloed op de huid. Echter, vergeet niet dat te crème en gebruik van de zalf slechts na raadpleging van een arts, rekening houdend met mogelijke contra-indicaties.

Traditionele behandelingen

Even belangrijk is in het wegwerken van psoriasis op de handen heeft de alternatieve geneeskunde en de traditionele behandelingen. Soms hebben deze technieken maken het mogelijk om op lange termijn te realiseren verlossing.

Traditionele behandelingen zijn:

 • positieve effecten op de huid zijn baden met uitzicht op de zee zout, dat is genomen vóór het externe gebruik van het geneesmiddel. Zout heeft anti-inflammatoire effecten, neutraliseren zwelling en reinigt de huid van de korsten. Na deze procedure wordt de huid ziet er veel beter uit;
 • Traditionele behandelingen
 • wij raden vaststelling van kruiden baden (1 eetlepel op 1 liter heet water) met de toevoeging van calendula, kamille bloemen, geneeskrachtige Valeriaan, salie en celandine. De procedure is uitgevoerd, niet meer dan 20 minuten per dag;
 • de getroffen gebieden worden geadviseerd om de zalf bereid van 0,5 theelepel van celandine poeder + baby lotion (5 oz.) + 1 eiwit;
 • goed verlicht jeuk, infusie van de jeneverbes, en peeling wordt verminderd met het gebruik van berkenteer.

Echter, niet alleen de traditionele recepten en symptomatische behandeling kan neutraliseren de verschijnselen van psoriasis op de handen.

Op lange termijn remissie kan worden onderworpen aan preventieve maatregelen, met inbegrip van:

 1. regelmatig hydratatie van de huid met een crème of zalf;
 2. preventie van contact met de handen, schoonmaakmiddelen;
 3. is het nodig om te observeren speciale diëten.

Om de maximale efficiëntie in de behandeling van psoriasis vereist de verplichte naleving van de afspraken van de behandelend arts. Het is belangrijk om te onthouden dat deze ziekte is niet besmettelijk. Psoriasis is niet overgedragen door contact.