De eerste fase van psoriasis: foto ' s, symptomen en behandeling

Veel artsen geloven dat dit is een gevolg van de toenemende spanning in de maatschappij en voortdurende stress. Een belangrijke rol spelen in milieu-vervuiling en slechte voeding vanaf de geboorte. Deze ongunstige factoren en genetische aanleg leiden tot de manifestatie van de ziekte en de weging van de stroom.

Psoriasis

Het is belangrijk te erkennen begin van de ziekte en een specialist raadplegen. Het hangt af van het succes van de behandeling en het lot. Want met de progressie van de ziekte en ontwikkelde klinische beeld verandert drastisch de patiënt de kwaliteit van leven.

De meest onaangename kant van deze verraderlijke ziekte is dat de symptomen duidelijk zichtbaar zijn voor anderen. Uitgesproken veranderingen van de huid in de vorm van een schilferige rode vlekken die de neiging hebben samen te voegen. Vlokken van vervelling van de huid op de wenkbrauwen en hoofd, de roos in het haar, broze misvormde nagels. Dit alles gaat gepaard met jeuk en bloeden.

Dit is een gedeeltelijke lijst van het lijden dat de ziekte veroorzaakt. De persoon wordt prikkelbaar, ingetrokken, probeert zonder veel te hoeven niet om naar buiten te gaan. Mensen voorkomen dat psoriasis patiënten die bang zijn om te worden besmet, hoewel veel mensen weten dat de ziekte is niet gevaarlijk voor anderen. Naast de lichamelijke lijden en gemengd met de psychische klachten van de patiënt.

De patiënt zich in een toestand van langdurige stress verergert de ziekte. Depressie wordt veroorzaakt door het feit dat psoriasis is heel moeilijk te behandelen. De ziekte heeft een chronisch recidiverende cursus.

Dit betekent dat op enig moment de symptomen verdwijnen, de huid wordt gereinigd, maar na enige tijd kan het erger worden. Opgeleide patiënten zijn zich hiervan bewust en proberen om maatregelen te nemen in de tijd om herhaling te voorkomen.

De vroege verschijnselen van de ziekte - de eerste fase van psoriasis

Psoriasis is een genetisch bepaalde ziekte die is overgenomen van ouders op kinderen. Als één van de ouders ziek is, het is een relatief gunstig. Als beide ouders de ziekte manifesteert zich heel vroeg in de kindertijd, en neemt het heel serieus. Het is daarom erg belangrijk voor ouders om te onthouden en het observeren van de kinderen. In eerste instantie een vreemde uitslag op de huid moeten onmiddellijk contact op met een dermatoloog.

De eerste tekenen bij kinderen kan worden papular uitslag op de huid van de bovenste en onderste extremiteiten. Favoriete lokalisatie - de ellebogen, hoofdhuid. Papel is een uitslag die uitstijgt boven het oppervlak van de huid. Kleur - rood-roze, en de grenzen duidelijk zijn. Geleidelijk, kunnen ze samen en vormen de items per type plaques.

De eerste fase van psoriasis

Omdat van de hyperkeratose kenmerk van psoriasis, grijs-gele schubben, die schil, waardoor het bloeden oppervlak. De toetreding van bacteriële flora en ontsteking leidt tot roodheid, zwelling en jeuk.

De kenmerken worden genoemd psoriatische triade. Indien beschikbaar, het is veilig om te zeggen dat het psoriasis:

  1. Als u krassen op de plaque, het oppervlak wordt wit als een stearine. Vlokken peel. Dit verschijnsel heet "stearinezuur macula";
  2. Als u doorgaat met het krassen van de plaque, dan zijn de schalen rood gezwollen oppervlak, als bedekt met folie. Dit fenomeen van "thermische films";
  3. Als schade aan de thermische film, zal er een druppel bloed. Dit verschijnsel is de zogenaamde "rode bloed dauw".

Psoriasis bij kinderen

Bij kinderen die gevoelig zijn voor exsudatieve manifestaties, dat is, de toekenning van exsudaat - sereuze vloeistof, korstvorming geworden ruwe, verdikte. De percelen hebben een groot oppervlak. Vaak wordt het kind heeft zo een uitslag verward met atopische allergische verschijnselen.

Pogingen om de behandeling van de traditionele methodes niet het gewenste succes. Daarom, in de lange allergieën, moet u contact opnemen met een ervaren dermatoloog om te controleren of de diagnose. Alleen hij kan bepalen wat de ziekte en het voorschrijven van de correcte en tijdige behandeling.

De eerste symptomen op handen

Het uiterlijk van de vlekken op de handen hebben de neiging om te fuseren, schalen en plaque is de reden om naar de dokter gaan. De huid op de handpalmen psoriasis zijn gevoelig voor keratose - verdikking, ze begint te kraken.

Toepassing van crèmes niet geven vrijwel geen effect. De ziekte vordert en kan betrekking hebben op de gewrichten leidt tot hun vervorming, zwelling en pijn.

Nagel psoriasis

Met de nederlaag van de nagelplaat, het verdikt, wordt vervormd. De nagels broos worden. In ernstige gevallen kan loslating van de nagelplaat. Heel vaak psoriasis aan de nagels verwarrend vanwege een schimmelinfectie. In de behandeling van schimmel het proces is nog erger zelfs meer.

Psoriasis op de ellebogen

Psoriasis op de ellebogen

Dit is de meest voorkomende lokalisatie. Ten eerste waren er sporadische uitbarstingen. Dan beginnen ze samen te voegen, verschijnt vlokken. Plaques in omvang toenemen, het vastleggen van nieuwe gebieden.

Psoriasis op het hoofd

Dit is een van de meest onaangename rassen. Ten eerste, er zijn kleine gebieden op het behaarde deel, dat is bijna niet merkbaar. Het haar is in dit geval niet onder lijden. Maar als de progressie van de plaque begint te verspreiden. Soms van invloed op de gehele hoofdhuid.

Foci kan worden op de nek, het gezicht, voorhoofd, wenkbrauwen. De schalen zijn schuur, is er een sterke jeuk. Bij het kammen scheuren en ontsteking. Veel huilen op het gezicht en het hoofd.

Psoriasis op het lichaam en de benen

De symptomen zijn dezelfde als in andere gebieden. Ook verschijnen de eerste eenheid cellen, die geleidelijk samenvoegen. Waargenomen verdikking en de ruwheid van de huid, vooral op de rug.

Oorzaken en recidieven zijn niet duidelijk. De belangrijkste zijn hormonale en metabole veranderingen als gevolg van de verschillende oorzakelijke factoren.

Ziekte is auto-immuunziekten, dat is in strijd met het mechanisme van de immuunrespons wanneer afweercellen de aanval van de huid, het ontstaan van de ziekte. Recidieven komen vaak voor in het koude seizoen, na stressvolle situaties.

Hoe de behandeling van psoriasis

Behandeling van de ziekte is uitgevoerd onder de leiding van een ervaren arts, vergeet niet te vragen aan de receptie, ook op lange termijn remissie. Zelfmedicatie is beladen met de verergering van de ziekte, het ontstaan van resistente vormen. De eerdere behandeling wordt begonnen, hoe gunstiger resultaat kan worden verkregen.

Psoriasis op het hoofd

De behandeling is complex en langdurig, met het gebruik van geneesmiddelen die de arts voorschrijft. In de eerste fase is een zachte therapie, zonder het gebruik van "zwaar geschut" - drugs en hormonen.

In ieder geval kan niet worden behandeld met deze geneesmiddelen alleen. Het ongecontroleerde gebruik leidt tot ernstige gevolgen en strijdig met het verloop van de ziekte. Dan voor de behandeling van de specifieke fase van psoriasis alleen voorgeschreven door een arts.

Om te beginnen, voerde een uitgebreid onderzoek van de patiënt op het onderwerp van comorbiditeit, zoals diabetes of een ziekte van de schildklier. Geïdentificeerd metabole aandoeningen, hypovitaminose, ziekten van het spijsverteringsstelsel.

De restauratie van het lichaam van functies vergemakkelijkt de loop van het ziekteproces. Voor de verlichting van depressie gebruikt antidepressiva.

Lokale therapie omvat de toepassing van de verschillende zalven, gels, sprays. Zalven zijn gemaakt op basis van teer en solidol, olie. De voorbereidingen, hydrateren de huid en het verlichten van de ontsteking op basis van de salicylaten, worden gebruikt als aanvullende therapie.

Goed effect geeft fysiotherapie en gezondheid resort therapie. Het gebruik van therapeutische baden, ultraviolette straling sterk vergemakkelijkt het verloop van de ziekte.

Psoriasis aan de nagels

Thuis gebruikt afkooksels en infusies van geneeskrachtige kruiden zoals kamille, celandine, successie, calendula, ui toepassing.

Voor psoriasis hoofdhuid met speciale medicinale shampoos, zalfjes. Haar kam moet heel voorzichtig om beschadiging van de huid.

Geen behoefte om te val in wanhoop en depressie. Wanneer de externe problemen, psoriasis is niet levensbedreigend in een vroeg stadium en reageert goed op de behandeling. Je moet geloven in succes en dan zal alles wel OK.