Psoriasis besmettelijk is of niet overgedragen van persoon tot persoon

Momenteel psoriasis zorgt voor veel problemen, met name als ze zich kunnen verplaatsen, die contact hebben met patiënten. Dat is de reden waarom het grootste deel van de samenleving reageert op psoriatische plaques anderen negatief, proberen niet in contact te maken met deze mensen. Laten we analyseren in detail dit dilemma en proberen te helpen onze lezers.

Psoriasis

Ik wil gerust te stellen, te communiceren met de persoon die is gediagnosticeerd met de ziekte, volledig veilig, ondanks de dreigende verschijning van vervelende bultjes. Daarom van mening dat psoriasis besmettelijk is een mythe, het niet hebben van een ondersteunende basis.

Oorzaken van psoriasis

Psoriasis is een niet besmettelijke) ziekte, daarom is het niet overdragen van een zieke naar een gezonde persoon (bijvoorbeeld bij het gebruik van de voorwerpen voor persoonlijk gebruik via het speeksel, seksueel). Helaas, de etiologie van dermatologische ziekten wetenschappers zijn nog bezig met het onderzoek, ondanks de toenemende populariteit.

Echter, deskundigen op het gebied geuit één van de belangrijkste factoren van de ziekte – genetische aanleg voor de ziekten van de huid. Er is een mogelijkheid dat de psoriasis kan worden overgenomen.

Het lijden van de pathologie van de huid, veranderingen in de cellen van de huid het lichaam. Psoriatica bultjes ontwikkelen zich vooral bij personen die een aanleg voor de ziekte. Soms is de ziekte verschijnt in de kleinkinderen. Een karakteristiek kenmerk van psoriasis is dat de persoon niet suggereren zelfs dat de ziekte kan op elk moment ontwikkelen.

Samen met de genetische factor in het ontstaan van de ziekte kan worden geïdentificeerd verschillende redenen:

 1. De gevolgen van besmettelijke ziekten. Ziekteverwekkers hebben een negatieve invloed op de algehele gezondheid, een negatieve invloed op de menselijke huid. Echter, onderzoek heeft aangetoond kleine kans op het ontwikkelen van een pathologie zonder reeds bestaande aanleg voor psoriasis. Volgens de wetenschappers, en een vooraanstaand arts in het gebied van de dermatologie, hiv-infectie kan versnellen het proces van het invoeren van ziekte van een latente toestand.
 2. Allergische reacties. Sommige armaturen van de geneeskunde van mening dat de psoriasis is een soort van allergische verschijnselen op de impact van bepaalde producten of virussen.
 3. Stoornissen van de stofwisseling en het immuunsysteem. De problemen met de exchange-proces veroorzaakt de accumulatie in sommige plaatsen van de opperhuid van een buitensporig aantal lymfocyten, en vervolgens manifesteert zich een huiduitslag en ontstekingen. In dit geval, de patiënt heeft meestal een genetische aanleg voor de ziekte. Daarnaast is er een zwak immuunsysteem van de persoon blootgesteld hem tot de ontwikkeling van vele ernstige besmettelijke ziekten (tonsillitis, keel, enz.) en allergische reacties.
 4. Storingen in de hormonale niveaus. Het verstoren van de natuurlijke activiteiten van het endocriene systeem leidt tot afwijkingen van de herstellende functies van het epitheel van de huid.
Psoriasis besmettelijk

Psoriasis vangt mensen niet op de hoogte van de ontwikkeling van deze ziekte, door verrassing. Het is meestal het gevolg van ernstige nervous shock, langdurige depressie of andere storing in het zenuwstelsel. Psychosomatische aandoeningen leidt tot de metabole verstoringen in het menselijk lichaam, wat weer leidt tot de ontwikkeling en verergering van de huidaandoening.

Psychosomatiek, in aanvulling op de negatieve gevolgen van de situatie is dat de patiënt heeft infectieziekten, zoals griep, SARS, sinusitis, tonsillitis, otitis media, cariës en andere aandoeningen.

Op basis van bovenstaande kunnen we concluderen dat de dermatologische pathologie is besmettelijk alleen als de persoon heeft een genetische overerving van een ziekte of hij had een ernstige vorm van infecties. Daarom is het duidelijk dat met een zwak immuunsysteem de kans op ziekte is veel hoger.

Eerste symptomen van psoriasis

Om de diagnose te bevestigen, noodzakelijk is het noodzakelijk om het onderzoek in een medische faciliteit. Typische symptomen van psoriasis zijn:

 1. Spot dieprode kleur met een duidelijk gedefinieerde randen, vooral in de gebieden van de gewonde huid.
 2. De vorming van een tumor in het centrum van de bultjes.
 3. Ernstige jeuk in de gebieden van de uitslag (treedt op bij mensen met een zwak immuunsysteem).

Voor de huid ziekte wordt gekenmerkt door een geleidelijke groei van de uitslag. Meestal zijn er kleine platen die in een paar dagen, beginnen te vermenigvuldigen in het lichaam, bedekt met schubben van grijs. De eerste fase is het niet meer dan 2 – 3 weken en dan de plekken in omvang toenemen en zich te verenigen, hun aantal is sterk toegenomen.

Een uitslag kan worden gelokaliseerd in een plaats: op de ellebogen, handen, hoofd, voeten, nagels, gezicht. Verschijnt ziekte zelfs bij kinderen (baby ' s) en ouderen.

Psoriasis besmettelijk

Of psoriasis besmettelijk is of niet voor anderen, vraag aan mensen die familieleden, vrienden of kennissen met dezelfde diagnose. Om deze vraag te beantwoorden, moeten we onder de pathologie van de huid aan een bepaald type van de ziekte.

Een andere naam voor de ziekte psoriasis, die door de meeste mensen gezien als een besmettelijke ziekte, overgebracht door dieren en mensen. Naast de gelijkenis van het uiterlijk, deze 2 ziektes hebben niets gemeen. Psoriasis is niet besmettelijk huid pathologie van de huid, dus om te leven met een persoon die lijdt onder het niet alleen mogelijk, maar zelfs noodzakelijk. De patiënt moet de steun van familie en vrienden, dus de moeite waard om aandacht te besteden. Warme en vertrouwde relatie met de patiënt zal hem alleen maar goed.

Psoriasis op de ellebogen

Deze ziekte treft zowel mannen als vrouwen, maar de prachtige helft van de mensheid het komt vaker voor, en zij lijden erger. Het begin van de huid ziekte treedt op tijdens de hormonale veranderingen van het lichaam in adolescenten en tot 25 jaar, op dit moment is er een vorming van het endocriene systeem, dat is vruchtbare grond voor een ziekte. Helaas zijn de wetenschappers tot het einde kunnen niet achterhalen van de oorsprong van de ziekte.

Indien aangenomen door erfenis

Erfelijkheid is misschien wel de enige oorzaak van de ziekte, bleek op een wetenschappelijke manier. Wanneer de diagnose van de ouders is er een grote kans op het ontwikkelen van de ziekte bij kinderen.

De wetenschappers ontdekten dat de dader genen die verantwoordelijk zijn voor aanleg voor psoriasis. De ontwikkeling van de ziekte manifesteert in een 'push' – factoren eerder vermeld in het artikel. De oorzaak van het onder zorgmedewerkers is een eenvoudige taak, dus je hebt tijd nodig om de behandeling te beginnen.

Overgedragen door contact met de patiënt

Of psoriasis wordt doorgegeven van persoon tot persoon – zo spannend om te veel mensen, het onderwerp. Onaangename schilferende papels in sommige delen van het lichaam, is het onmogelijk te verbergen voor nieuwsgierige ogen. Niet het bezit van speciale kennis op het gebied van de geneeskunde omliggende verdachte aan onbekende verschijnselen. Bij het zien van de uitslag op het lichaam van een andere persoon, zullen ze vermijden met hem te kunnen communiceren, geloven dat hun manier was gevonden een besmettelijke ziekte.

Pathologie van de huid heet psoriasis die wordt geassocieerd met de ziekte, overgebracht door middel van aanraking, maar het is van ringworm, dat kan vangen de kinderen spelen in de straat en de binnenplaats kittens en puppy ' s.

Sinds de Oudheid heeft de mens zelfs gedood mensen die getroffen zijn door psoriasis. Wetenschappelijke studies hebben niet tot het aanmoedigen van prognoses, wat suggereert dat ze worden veroorzaakt door infecties, maar het bewijs kon niet worden gevonden.

Om psoriasis van de huid is onmogelijk, dus er is geen noodzaak na het communiceren met de patiënt aan een aantal testen uitvoeren. De enige mogelijkheid is om de aankoop van de ziekte is erfelijk. Andere manieren om er te komen.

Psoriasis op de rug

Psoriasis en seks

Of psoriasis wordt overgedragen tijdens seks, door contact met patiënten? Dit is de vraag die patiënten met dermatologische kantoren van hun behandelende artsen. Gezien het feit dat psoriasis is niet een geslachtsziekte, door de nabijheid van de partner te besmetten is niet mogelijk.

Ondertussen tekenen van syfilis – venerische ziekte, seksueel overdraagbare ziekten, die doen denken aan de huid psoriasis huiduitslag. In syfilis, de huid is bedekt met platen met purulent zakjes met zweren en blaren. De uitslag kan ook worden schilferig. Dat had deze symptomen, in het bijzonder als er sprake was van onbeschermde geslachtsgemeenschap, de urgentie voor het doneren van bloed voor laboratoriumonderzoek.

Zoals we hebben gezien, psoriasis kan niet worden verworven door middel van het bed, maar seksueel overdraagbare infecties gemakkelijk. Vooral omdat sommigen van hen meesterlijk vermomd als psoriasis. Zo, dat was een verdachte uitslag op de huid, raadpleeg dan onmiddellijk een specialist voor de bevestiging of ontkenning van de diagnose.

Psoriasis en bloedtransfusie

Volgens de materialen die in onderzoeksrapporten, een aantal patiënten met dermatologische ziekte na beenmergtransplantatie gebeurd significante verbetering van de opperhuid. En omgekeerd, zijn er zeldzame gevallen van overname van de ziekte van een donor met een voorgeschiedenis van psoriasis.

Zoals verklaard door wetenschappers, is het ontwikkelen van een huidziekte als volgt. Cellen van het immuunsysteem in reactie op een uitlokkende factor (psychosomatiek, infectieziekten en dergelijke) worden verplaatst in de zone van de invloed van deze factoren en een ontsteking optreedt. In de eerste plaats reageren op de fouten van de processen van de immuniteit in het lichaam, keratinocyten, en er is een snelle verdeling van de epidermale cellen, wat leidt tot de vorming van psoriatische laesies.

Waarschijnlijk tijdens bloedtransfusie schuldigen van het pathologische proces was gewoon immuuncellen in het bloed van de donor en de stamcellen van het beenmerg. Houd er rekening mee dat de bovenstaande gevallen zijn zeldzaam, dus de angst van de Aanbestedende psoriasis is door middel van bloedtransfusies is bijna onmogelijk.

De behandeling van psoriasis

Te wijten aan het feit dat psoriasis is een ongeneeslijke chronische ziekte. Dankzij de moderne technieken van het geneesmiddel, is het mogelijk om op lange termijn de verlossing, die de laatste jaren.

Methoden voor de behandeling van huidaandoeningen:

 1. Therapeutische technieken (bijvoorbeeld fotochemotherapie en PUVA-therapie).
 2. Met de hulp van medicijnen.
 3. Een evenwichtige voeding.
 4. Het gebruik van de traditionele geneeskunde.
Stress

Preventie van psoriasis

Als pathologie niet tijdig behandeld wordt, krijgt het een acute vorm. Schilferende papels groeien door het hele lichaam en begint te bloeden, hoofdhuid, schilfers, een nederlaag kan zelfs invloed hebben op de nagels. Dit alles maakt voor anderen angstaanjagend.

Ongeïnformeerde mensen beginnen om te voorkomen dat patiënten met psoriasis angst voor het vangen van iets van hen. Nog erger is het geval bij kinderen die gevangen zijn van de ziekte. Op school gezonde kinderen bespot en wordt beschouwd als besmettelijk. Weinig patiënten van de dermatologische office erg bezorgd omdat van deze, ze kunnen de ontwikkeling van complexen.

Zieke mensen moeten hard werken om zich aan te passen met deze diagnose, en depressie verergeren de algehele conditie. Zoals u weet, psoriasis voor een lange tijd kan niet duidelijk worden, tenzij er predisponerende factoren: stress, besmettelijke ziekten, slechte gewoontes, enzovoort.

Mensen die lijden aan een huidziekte hebben de steun van familie en vrienden. Het is het deel van de familie zal helpen de patiënten om te gaan met de complexen en leiden een normaal leven. Een gezond zenuwstelsel beïnvloeden de patiënten en de gezondheid en hen helpen om te genieten van het leven.