Palmar-plantaire psoriasis

Palmar-plantaire psoriasis is een vrij veel voorkomende vorm van psoriasis, waarbij letsels van de voeten en de handpalmen. Het wordt gekenmerkt door een verdikking van de bovenste laag van de huid, en zijn merkbaar verdikking. Dergelijke wijzigingen in de epidermis leiden tot het ontstaan van de blaasjes veroorzaken ongemak voor de patiënt.

Palmar-plantaire psoriasis

Extern, deze vorm uit zich door plaques in de vorm van een cirkel of ovaal, met schilferige lichte coating. De getroffen gebieden van de huid waardoor vooral de handen en voeten, en hebben een duidelijke grens met de gezonde opperhuid. Als er soortgelijke symptomen en mensen die risico lopen, is het belangrijk om te weten hoe om te genezen van psoriasis.

Symptomen

Ongeacht de vorm van psoriasis voeten en de handpalmen zijn er enkele veel voorkomende symptomen. De getroffen gebieden van de huid die licht gezwollen, krijgen ze een kleine uitslag, niet groter is dan de diameter van 1,5 mm. En evolueert dan in een plaquette, die, indien onbehandeld, worden geloosd op het grote dichte haarden met een duidelijke scheiding.

Als gevolg van hyperkeratose begint te ontwikkelen, een spleet, waardoor pijn en aantasting van kwaliteit van leven. In een later stadium, het inflammatoire proces is verminderd, is de aangetaste huid aanzienlijk gecomprimeerd en krijgt een gele tint. Meestal is dit de zegel volledig bedekt het oppervlak van de voet of met de palm van uw hand.

Psoriasis pustulosa Berber is een beetje anders. Het eerste symptoom is de puisten, die later samensmelt om een purulente foci. Wanneer de inhoud van puisten uit komt, ze verharden en vormen een schilferige korst. Dergelijke uitbarstingen zijn een kenmerk van de grote teen en haar boog.

In de getroffen gebieden, waar er blaren en scheuren kan verschijnen de volgende symptomen:

 • Een droge huid is van een pathologische aard zijn;
 • Pijn;
 • Roodheid van de huid;
 • Zwelling.

Oorzaken

Psoriasis op de handpalmen en voetzolen in de meeste gevallen is overgenomen, maar in het ontbreken van uitlokkende factoren zijn ontwikkeling, kan de ziekte niet manifest zelf. Veel voorkomende oorzaken die bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte, zijn:

 • De reguliere irritatie van de voeten en de handpalmen van mechanische aard;
 • Direct contact met de huid met een chemische of andere agressieve stoffen;
 • Enige
 • Ongemakkelijk strakke schoenen;
 • Frequent gebruik van grof wanten;
 • Besmettelijke ziekte;
 • Langdurig contact met de huid met water;
 • Geneesmiddelen op basis van arseen, orale anticonceptiva en andere geneesmiddelen;
 • Roken;
 • Ziekten van het endocriene systeem;
 • Frequent stress;
 • Het misbruik van alcoholische dranken.

De soorten Palmar-plantaire psoriasis

Psoriasis voeten en de handpalmen wordt onderverdeeld in drie vormen:

 1. Geile vorm.
 2. Papular-plaquette (standaard) formulier.
 3. Vesiculopustular vorm (psoriasis Berber)

De symptomen van deze vormen zijn heel verschillend, wat bemoeilijkt het proces van de diagnose van de ziekte.

Geile formulier

In deze vorm is het proces van keratinization van de huid overtreft de congestie, wat resulteert in de volgende symptomen:

 • De afgeronde vorm van plaques;
 • Geel keratinized huid;
 • De hoge dichtheid van de schade;
 • De aanwezigheid van de kleine bultjes tot grote plaques;
 • Psoriasis op de handpalmen van de handen leidt tot hun totale nederlaag.

In de aanwezigheid van deze symptomen vereist dat er een bijkomende diagnose van mycose op de extremiteiten, syfilis, en keratoderma.

Vesiculopustular vorm (psoriasis Berber)

Het klinische beeld van pustuleuze psoriasis van de handpalmen en voetzolen heeft de volgende vorm:

 • De verschijning van puistjes met pus;
 • Roodheid van de huid;
 • Ernstige jeuk in het gebied van de septic letsels;
 • Het samenvoegen van verschillende aangrenzende puisten;
 • De symmetrische opstelling van de letsels.

Purulent puistjes verschijnen, zoals het reinigen van de onderdelen van het lichaam, en de psoriatische plaques. In de meeste gevallen, deze hebben betrekking op de vingers en duimen van de handen, de bogen van de voet. Zowel de symptomen en de behandeling van psoriasis pustulosa van de voetzolen en de handpalmen van Berber verschilt van de andere vormen. Het heeft een snelle ontwikkeling, frequent terugval en serieus behandeld.

De typische vorm

Voor deze vorm van psoriasis van de handpalmen en voetzolen wordt gekenmerkt door de volgende symptomen:

 • Platte papels, niet meer dan de oppervlakte van de huid;
 • De aanwezigheid van plaques en papels lichte tinten;
 • De dichte rangschikking van de schubben aan het oppervlak van de huid;
 • Frequente manifestatie op de voetzolen en de zijkanten van de borstels.
Vesiculo vorm van pustuleuze

Het stadium van de ziekte

De huid op de voeten, en de palmen is veel dikker dan op andere delen van het lichaam, zodat de ontwikkeling van de pathologie is iets anders. De eerste fase van psoriasis op de handpalmen en voeten gaat om de verschijning van kleine gelige vlekken die lijken op puistjes. Deze puisten nemen ernstige jeuk, maar zal uiteindelijk schakeringen rood, bedekt met een korst, en de jeuk is vervangen door de pijn.

In de latere stadia van de psoriasis op de handpalmen presenteert grote plaques, die samengevoegd worden, het verhogen van het gebied van schade. De huid rond dergelijke plaques wordt ruw en gebarsten.

Hoe te behandelen Palmar plantaire psoriasis

Behandeling van Palmar-plantaire pustuleuze psoriasis en andere vormen van het moet gebeuren zo spoedig mogelijk. Dit zal niet alleen het faciliteren van de voortgang van de ziekte, maar het minimaliseren van recidieven.

Bij welke arts aan te pakken

Bij de eerste tekenen van psoriasis raadpleeg een dermatoloog als een arts die gespecialiseerd is in huid-aandoeningen. In de afwezigheid van eng gespecialiseerde professionals die kunnen helpen de therapeut van de kliniek. Als het stop psoriasis gecompliceerd door gezamenlijke schade, moet u extra tussenkomst van een reumatoloog.

Het is belangrijk om gekwalificeerde helpen en begint met de behandeling, omdat deze ziekte kenmerk van snelle ontwikkeling.

Waarom zelf-behandeling is gevaarlijk

Als de praktijk van de geneeskunde, in de meest geavanceerde vormen van Palmar-plantaire psoriasis behandeling niet of niet in overleg met uw arts. Zelf-medicatie is gevaarlijk in die zin dat het kan dienen voor de ontwikkeling van gegeneraliseerde pustuleuze vormen met de volgende gevaarlijke complicaties. Bekende gevallen waar het mis behandeling Palmar-plantaire psoriasis leiden tot het volledige verlies van het gezichtsvermogen.

Voordat tot benoeming van de behandeling van zichzelf, bewust van de mogelijke gevolgen:

 1. Het uiterlijk van erythroderma;
 2. Schending van de gewrichten, die kan leiden tot ziekenhuisopname en overlijden;
 3. De ontwikkeling van hartfalen;
 4. De verschijning op de achtergrond van psoriasis nierfalen;
 5. Het uiterlijk van een secundaire infectie.
Erythroderma

Crèmes en zalven met Palmar-plantaire psoriasis

Behandeling van zalven Palmar-plantaire psoriasis helpt bij het verminderen van de vorming van plaques, en ook verwijderen van de sensatie van jeuk. Als een regel, ze zijn onderdeel van een totale behandeling.

Hormonale crèmes zijn zeer effectieve behandeling, maar kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze geneesmiddelen hebben een groot aantal contra-indicaties. Gebruikt in de gevallen waarin u nodig hebt om een snel resultaat. Niet-hormonale zalf gebruikt voor de behandeling van Palmar-plantaire psoriasis thuis. Hun actieve ingrediënten zijn van natuurlijke ingrediënten: zink, extracten van geneeskrachtige kruiden, berkenteer, en anderen. De meest populaire drugs zijn:

 • Salicylic zalf. Voorkomt ontstekingen, heeft een keratolytische en antiseptische maatregelen en een gunstige werking op de aangedane huid. De belangrijkste werkzame stof werkt als salicylzuur.
 • De zink zalf. Heeft een goede anti-inflammatoire, antiseptische en antipruritic actie. Is vervaardigd met behulp van een zink oxide. Vaak wordt voorgeschreven in complexe behandeling van psoriasis op de handpalmen.
 • Een zalf op basis van zink pyrithione copes goed bij ontstekingen en heeft een anti-schimmel en anti-bacteriële werking.

Folk remedies voor Palmar-plantaire psoriasis

Er zijn verschillende effectieve methoden hoe om te genezen Palmar-plantaire psoriasis folk remedies. Deze omvatten de volgende recepten:

 1. Neem een ei, wit, mix het met 15 ml tar (berk), 1 g boorzuur, 1 theelepel honing 5 ml vis-olie en vaseline. Een gemengde samenstelling wordt toegepast op de getroffen gebieden van het lichaam om de 12 uur.
 2. Voor de behandeling van psoriasis op de meter kan worden gebruikt gadgets van klaver. Om ze te ontvangen zijn de bloemen van deze plant zijn geplaatst in een zak van postzegels en neer voor 1 min in kokend water. Nadat ze zijn afgekoeld, toegepast op de getroffen voet.
 3. In dezelfde hoeveelheid gemengde droge kruiden: klis, kamille, heermoes, calendula, en duizendblad. Om 1 liter kokend water genomen 3 eetlepels van de samenstelling en erop aan te dringen 30-40 minuten Dan de infusie is gegoten in een emaille container en ondergedompeld in 20-25 minuten aangetaste lichaamsdeel. Dit recept is geschikt voor de behandeling van psoriasis van de palmen.
 4. In gelijke verhoudingen genomen Valeriaan wortel, Bur goudsbloem, St. John ' s wort, apotheek kamille en celandine. De mix is gegoten kokend water van een verhouding van 2:1 en die voor 3-4 uur. Bereid de samenstelling wordt gebruikt om twee maaltijden in 90 ml. Duur van de behandeling is 14 dagen.

Hoewel al deze recepten bevatten natuurlijke ingrediënten, voorafgaand aan de behandeling, psoriasis voeten en de handpalmen van folk remedies, moet u een specialist raadplegen.

Psoriasis op de tong

Bad met Palmar-plantaire psoriasis

De vraag hoe om te genezen van psoriasis op de palmen van de handen, vaak is het gebruik van de geneeskrachtige baden. Het is belangrijk om te weten wat hun temperatuur mag niet meer dan 40 C. de Meest voorkomende zijn de volgende recepten:

 • Bad van berkenteer. Het gebruik vermindert de ontsteking en vermindert jeuk sensaties. Dit water wordt toegevoegd aan een kleine hoeveelheid teer (75-80 ml).
 • Afkooksel van een nalatenschap. Baden op basis van deze bouillon wordt vaak toegewezen wanneer Palmar-plantaire pustuleuze psoriasis. Voor het maken van een serie van bladeren gekookt in een aparte tank, en dan na het persen worden toegevoegd aan het bad. Als een resultaat, het water heeft een licht bruine tint. De ontvangst tijd is het niet meer dan 15-20 min.
 • Bad op basis van juniper. 0,5 kg jeneverbessen te bereiden op 1 liter kokend water, dek deze af en zet het op een laag vuur. De verblijftijd van het mengsel op de kachel mag niet meer dan 15-20 minuten. Klaar de bouillon wordt gegoten in een bad van warm water voor de verdere adoptie. Deze procedure kan duren voor 30-50 minuten met een frequentie van herhalen na 1-2 dagen.
 • Een serie van en zoethout. Om deze twee componenten in gelijke verhoudingen worden toegevoegd de bladeren van St. John ' s wort en meer celandine, giet er kokend water en een infuus voor ongeveer een uur. De resulterende samenstelling wordt gebruikt voor baden en kompressen.

Andere behandelingen

Afhankelijk van de vorm en mate van ontwikkeling van de ziekte, uw arts kan voorschrijven voor de behandeling van Palmar-plantaire psoriasis de volgende therapeutische procedures:

 • PUVA-therapie. Om het bereiken van een gunstig resultaat van de sessies van deze therapie, psoraleen, een stof die in staat van het vergroten van de mate van gevoeligheid voor UV-stralen. Ze worden geaccepteerd binnen, waarna de patiënt wordt geschoven in een speciale cabine.
 • De behandeling met ultraviolet licht van 311 nm. Deze procedure zorgt voor een zichtbaar effect na een paar weken. Echter, het is gecontra-indiceerd in gevallen waar sprake is van de schijn van pus bubbels.
 • Juniper
 • Re-PUVA-therapie is een vorm van behandeling van de huid ziekten, die gepaard gaat met het gebruik van analogen van vitamine A, die verhoging van de mate van gevoeligheid van de patiënt aan ultraviolette stralen. De opvang wordt uitgevoerd voordat de bestraling sessie in een speciale cabine.
 • Corticosteroïden sterk. Deze medicijnen kunnen alleen worden genomen onder begeleiding van een arts. Een onjuiste techniek of het niet opvolgen van instructies kan ernstige schade toebrengen aan het lichaam.

Wat is een betere methoden te gebruiken om te genezen van Palmar-plantaire psoriasis, het exacte antwoord niet bestaat. Als een regel, de arts schrijft een uitgebreide behandeling die is gebaseerd op de Algemene toestand van de patiënt, de conditie van zijn huid en andere tekens. En de eerder gedetecteerde de ziekte, hoe meer kans op een spoedig herstel.