Rassen van exsudatieve (pustuleuze) psoriasis

Vandaag zijn er verschillende vormen van huidziekten. Een van hen is vrij zeldzaam pustuleuze psoriasis, die verschillende vormen heeft. Meestal gekenmerkt door frequente uitbarstingen in de gebieden van de handen en de voetzolen. Over de verschillende typen psoriasis pustulosa, hun symptomen en methoden van de strijd wat meer uitleg in dit artikel.

Gegeneraliseerde psoriasis

Het klinische beeld van de ziekte

Pustuleuze psoriasis is een huidziekte die puistjes gevormd worden op sommige delen van het lichaam. Het gevolg van het negeren van vroege tekenen en tijdige behandeling, de puisten samenvoegen.

Deze vorm van de ziekte getroffen zijn meestal mannen van 21 tot 36 jaar. De oorzaak van exsudatieve psoriasis, zijn deze verschijnselen van exogene en endogene aard, zoals:

 • behandeling voor een lange periode van krachtige drugs;
 • het verschuiven van body stress frequent;
 • voorafgaand aan een besmettelijke ziekte.

Eerste, in sommige gebieden van de huid een kleine uitslag, die later gevormd bubbels. Naar buiten, ze zien eruit als kleine ontsteking met rode randen, met een diameter van 2-3 mm, gevuld met pus. Na verloop van tijd, deze abcessen kunnen worden gecombineerd in de vorm van grote vlekken op de huid van de patiënt. Daarna worden ze bedekt met bruine of gele korst. Het letsel — de huid van de rug, borst, heupen, ellebogen en knieën, handpalmen en de voetzolen.

Meestal is deze vorm van psoriasis treedt op wanneer de persoon al ziek of drager is van psoriasis vulgaris.

Exudatieve vorm van psoriasis

Er zijn verschillende soorten psoriasis pustulosa, elk van die bevat een aantal soorten:

 • Gegeneraliseerde type
 • Gelokaliseerde type

Gegeneraliseerde pustuleuze psoriasis is een acute vorm van de ziekte van de dermis. Samen met de externe symptomen, zoals hoge koorts, pijn in de beschadigde gebieden van de huid, malaise, vermoeidheid, gewichtsverlies, oedeem.

Look van huiduitslag je kunt zien in de foto hieronder.

Gegeneraliseerde psoriasis

onderverdeeld in de volgende types:

Psoriasis
 1. acrodermatitis de Allepo. Ze lijden meestal mannen van verschillende leeftijden. Voor dit type de kenmerkende symptomen zijn een uitslag op het oppervlak van de handpalmen en voeten. Later deze pustuleuze onderwijs onthullen, in hun plaats lijken erosie, en het volume van de huid in dit gebied is verminderd;
 2. Impetigo herpetiformis. Deze ziekte komt vaak voor bij zwangere vrouwen. Gekenmerkt door uitslag in de schaamstreek, oksels en binnenzijde van het bovenbeen;
 3. psoriasis Cumbush. Deze ziekte treedt vaak op in perfect gezonde mensen die nog niet eerder waargenomen uitbarstingen. De huid van de rode vesiculaire ontsteking, die vervolgens uitgroeien tot puistjes. De laatste tijd fuseren en groeien als gevolg van het niet in behandeling kan fataal zijn. In dit type van de ziekte puisten verschijnen steeds weer in andere delen van de huid, na een schijnbaar volledig herstel.

Gelokaliseerde vorm

onderverdeeld in de volgende types:

 1. psoriasis pustulosa Kapper of Palmar-plantaire psoriasis. Het verschijnt meestal bij vrouwen na het lijden van psoriasis vulgaris toepassing op chronische ziekten. In de loop van de ziekte van de puistjes drogen uit en zal peel. Psoriasis van de voetzolen en de handpalmen zijn ook getroffen nagel plaat. De behandeling van deze ziekte moeilijk.
 2. gelokaliseerde acrodermatitis de Allepo. Formaties optreden in de schaamstreek regio, na de overdracht van een dermatologische aandoening.
 3. psoriasis met postalease. Deze negatieve bijwerking, het resultaat van het gebruik van de verkeerde patiënt individueel zalven, pasta ' s en gels in de strijd tegen de uitslag. Een dergelijke uitslag niet samenvoegen of uit te breiden.

Pustuleuze psoriasis van de handpalmen en voetzolen niet direct herkennen is niet eenvoudig. Eerst gevormd onschadelijk roodheid, en alleen na een korte periode — Sami puisten.

De symptomen van de ziekte

Naast de opkomst van verschillende soorten van huiduitslag, tot in detail beschreven hierboven, exsudatieve psoriasis is begeleid door de volgende symptomen:

 • in de getroffen gebieden patiënten heeft last van een branderig, jeuk, pijn;
 • de letsels meestal samenvallen en uit te breiden, de vorming van een "pus meer";
 • de ontsteking kan betrekking hebben op elk gebied van de huid, met inbegrip van de hoofdhuid en het gezicht. Bij het uitvoeren van de vorm uitslag kan betrekking hebben op het hele lichaam;
 • de ziekte is vaak repetitief van aard zijn;
 • patiënten zijn vaak waargenomen koude rillingen, Algemene malaise, lusteloosheid, spierzwakte, koorts, verhoogde lichaamstemperatuur;
 • vaak op locaties van puistjes, de huid is zichtbaar dikker, dikker en vlokken.

Een van de redenen voor de ontwikkeling van exsudatieve vormen van psoriasis zijn overgewicht, erfelijke aanleg voor diabetes, allergische reacties, falen van hormonale achtergrond. Gevoelig voor deze ziekte van personen die buiten werken, de kinderen, de ouderen. Nog steeds de aard van de oorsprong van exsudatieve psoriasis en de exacte oorzaak is niet bekend.

Een aantal oorzaken voor deze ziekte zijn genetische aanleg voor huid-aandoeningen en problemen van het immuunsysteem, schildklier, maag-darmkanaal. Constante stress verhogen ook het risico van ziekte. Mechanische schade, trauma aan de huid van het lichaam, verhoogde gevoeligheid voor allergenen, overgedragen begin van een besmettelijke ziekte kan ook oorzaak van psoriasis. Meer dan de helft van de gevallen veroorzaakt door een onjuiste behandeling van diverse aandoeningen van de huid.

De bovenstaande redenen leiden tot de schending van de stofwisseling in het lichaam, wat leidt tot een verzwakking van de beschermende functies. Als een resultaat, het lichaam is gemakkelijk vatbaar voor ziekten, waaronder ziekten van de huid. De laatste ook bijdragen aan slechte gewoonten.

Behandelingen

Behandelingen

Behandeling van gegeneraliseerde vormen van psoriasis pustulosa rent hard voor een lange tijd en omvat de benodigde ziekenhuisopname. Artsen meestal voorschrijven van de volgende:

 • Antihistaminica
 • Kalmerende medicijnen (antipsychotica, broom-oplossingen)
 • Vitaminen D, B, E en C
 • Immunosuppressieve geneesmiddelen
 • Cytotoxische geneesmiddelen

Om het lichaam te reinigen van binnen en verwijder de toxines van de patiënt wordt meestal voorgeschreven voor een cursus van intraveneuze injecties. Soms voor een korte periode adviseren corticosteroïden in hoge dosering. Met het doel het wegwerken van de zwelling en de ontsteking met behulp van anti-histamine medicijnen. Goed ontsteking bestrijden van stoffen uit de groep van de retinoïden opgenomen in de derivaten van vitamine A (Tigazon).

In acute vormen benoemen gemodez, hemosorption, ultraviolette straling van bloed, plasmaferese. Later gaan naar andere methoden – het nemen van een medicinaal bad fotochemotherapie (PUVA-therapie).

Palmar-plantaire psoriasis wordt vaak behandeld met medicatie externe gebruik van retinoïden en corticosteroïden in de samenstelling. Voor het verbeteren van de immuniteit gegeven mondelinge cursus van vitaminen van groep A, B, P, C en mineralen. In gelokaliseerde vormen van de ziekte is voorgeschreven:

 1. Verschillende zalven, crèmes en gels met teer of salicylic acid in de samenstelling. Ze kunnen gecombineerd worden met corticosteroïd medicatie.
 2. Korte-termijn behandeling met bijnierschorshormonen drugs. Deze methode is niet geschikt voor de behandeling van de huid.
 3. Zalf op basis van de analoog van vitamine D-3 te verwijderen van de huid van droge korsten.
 4. Speciale drogisterij shampoos en diverse sprays voor de behandeling van de hoofdhuid.

Behandeling van exsudatieve psoriasis individueel in elk geval, het hangt af van de eigenschappen van het organisme, de ernst van de ziekte en haar vormen. Dit proces is moeilijk en lang, zodat patiënten moeten geduldig te zijn en te voldoen aan alle instructies en adviezen van de arts om zich strikt te houden aan de hun toegewezen set van procedures voor de behandeling.

Folk remedies

In de volksgeneeskunde, het gebruik van afkooksels en kruidenthee op basis van natuurlijke kruiden voor intern gebruik en bad, gelden comprimeert, lotions, en de toepassing is gemaakt van de zalf. De eerste hebben een reinigende werking op de binnenkant, het helpen om te spoelen toxinen, het verbeteren van de immuniteit, vermindert zwelling en ontsteking.

Ter bestrijding van de jeuk en ontsteking van toepassing juniper of berkenteer, een afkooksel van eikenbast, successie, celandine, kamille en calendula.

Voor het verbeteren van de immuniteit en de beschermende functies van het organisme, dan is het aanbevolen om te drinken thee op basis van een wilde roos, zee-duindoorn, bessen, bladeren, frambozen, met citroen en honing.

Reinigen van de huid van de resulterende korst is het gebruikelijk om olijfolie, boter, abrikoos of perzik putten, duindoorn en avocado olie.

Recepten:

Om kruiden infusie moet je 3 eetlepels van de opvolging en 1 eetlepel. van Valeriaan wortel, dezelfde St. John ' s wort en de bladeren van celandine. Alles wat je nodig hebt om te mengen en giet er 300 ml kokend water op. Na 15 minuten, de stam en drinken warme halve Cup twee keer per dag.

Folk remedies

Voor het voorbereiden van een infuus voor het baden moet 1 theelepel. kruid celandine, Sint-janskruid, Valeriaan, en salie-serie. Dit mengsel moet gekookt worden in 300 ml gekookt water gedurende 10-15 minuten, daarna zeef en giet het in de kuip. U kunt ook 100-150 gram van celandine gekookt in 4 liter water en dan laten staan, bedekt voor een uur. Naast, op dezelfde manier als in het vorige geval, spanning en toe te voegen aan het bad. Het wordt aanbevolen om deze baden elke dag 15 minuten.

Voor het bereiden van zalven, je nodig hebt om de mix van het teer met olijfolie (of een andere plantaardige) olie, en haar proces van ontstekingen en puistjes. Zo goed een ander recept: meng 50 gram propolis en een pond gesmolten boter toe en kook dit mengsel totdat de toestand van viskeuze massa. Het is nodig voor het smeren van de getroffen gebieden.

Voor het bereiden van de gadgets die u nodig hebt om te kook 1 Kop melk en voeg 1 eetlepel lijnzaad, hoeveel kliswortel en druivenbladeren. Dit alles om te koken, af en toe roeren, 10 minuten. Dan de bouillon wordt gefilterd, gekoeld en zoog ze in wol behandeld met aangetaste huid.

Hoewel het volgens de beoordelingen van de patiënten, de traditionele methoden hebben een goed effect, na alle, moet u eerst overleggen met uw arts.