Psychosomatiek psoriasis

Psoriasis is een heel onaangename ziekte als gevolg van haar klachten. Veel mensen lijden een leven lang complexen omdat psoriasis ziet er heel lelijk. Echter, met de juiste aanpak, met de complexen en psychische problemen kunnen worden aangepakt, omdat deze ziekte met de juiste aanpak, niet altijd tot uitdrukking ernstige symptomen.

Psoriasis

Psoriasis ontstaat vaak in de Europese landen en bijna nooit is gevonden in de Zuid-Afrikaanse Naties. Wat is de reden dat wetenschappers nog steeds onbekend. Alleen bekend van de achtergrond van deze ziekte. Artsen hebben de neiging om te geloven dat als gevolg van schendingen van het psychologische en neurologische in de natuur, volgens één versie, verschijnt psoriasis. Psychosomatiek houdt de studie van de relatie van dit probleem met de neurowetenschappen. Aanhangers van deze theorie geloven dat er een directe relatie tussen emoties en de fysieke conditie van de persoon.

Het bestuderen van de wetenschap

Psychosomatiek is de wetenschap die bestudeert de relatie van fysieke klachten met een psychische toestand van een persoon. De psychosomatiek van de huid ziekten hebben de neiging om te betogen dat zij verschijnen vaak in verband met stress, complexen en neurologische stoornissen bij de mens.

Huid-en vaatziekten worden vaak in verband gebracht, volgens de psychosomatische geneeskunde, aandoeningen van psychische aard. Als gevolg hiervan zijn veel van de studies hebben bewezen dat de huid ziekten komen tot niets als gevolg van de behandeling van psychische stoornissen, stress, depressie en andere psychologische manifestaties en aandoeningen bij de mens.

De relatie tussen lichamelijke ziekten en psychische stoornissen en ziekten zijn de zogenaamde psychosomatische aandoeningen. Er is een standpunt dat zegt het tegenovergestelde effect van lichamelijke ziekte op de menselijke psyche. Heel vaak zijn de oorzaken van een aantal ziekten zijn geworteld in de psychosomatiek. Dus, bijvoorbeeld, psoriasis uit zich vaak voor deze reden.

Neurogene theorie van de oorsprong van cutane pathologie

Er zijn zogenaamde neurogene theorie, waarvan de aanhangers beweren dat de ziekte lijkt te zijn, omdat de relatie met neurologische aandoeningen en een disfunctie van psychologische aard. Zij zijn van mening dat de zenuwuiteinden zijn lichaam en specifiek die van invloed zijn op de manifestatie van huidziektes, waaronder psoriasis.

Spot

Heel vaak, na de genezing van psychische en neurologische aandoeningen, zoals mensen namen plaats en symptomen van psoriasis. Er zijn tegenstanders van deze theorie, die beweren dat er geen relatie psychosomatische geneeskunde psoriasis niet en dat hij de enige is een stoornis van het immuunsysteem.

Iedere theorie heeft zijn aanhangers en tegenstanders. Consensus is nog niet vastgesteld, maar veel wetenschappers zijn geneigd te geloven dat na al deze psychosomatische aandoeningen aanwezig is.

Psychosomatische oorzaken van de uitslag op het lichaam

Voorstanders van de psychosomatische theorie geloven dat de verschijnselen van psoriasis zijn veel minder succesvol zijn in het genezen van de problemen van neurologische aard. Bijvoorbeeld, studies uitgevoerd, waarin werd duidelijk dat veel van de dermatologische problemen van de huid met succes doorstaan zonder speciale behandeling na de genezing van psychische stoornissen en ziekten van de neurologie.

Vaak kunnen artsen niet genezen van psoriasis, totdat u het probleem van de mentale gezondheid. Echter, na psychosomatische psoriasis werden opgericht, de behandeling was heel succesvol.

Meningen van wetenschappers

Veel wetenschappers geloven dat er een directe correlatie van de ziekten van de huid en de psychosomatische geneeskunde. Sommige van hen beweren dat in de aanwezigheid van het menselijk lichaam een soort van huid verschijnselen, het heeft in de geschiedenis een aantal disfunctie van psychologische aard. Na het werken met een psycholoog of psychotherapeut, de persoon is volledig genezen en huidaandoeningen.

Schilferige psoriasis zich manifesteert complexen, isolement en zelfs agressie, omdat mensen niet kunnen omgaan met dit probleem. Het is een vicieuze cirkel die alleen kan breken ervaren specialist.

Psoriasis en psychosomatische - zeker vergelijkbaar. Hoewel niet alle wetenschappers zijn het eens met deze, maar deze theorie heeft veel volgers. Psychosomatiek heel vaak manifesteert zich op de huid vanwege de depressie, gevoelens van ontevredenheid, een constant gevoel van schuld en twijfel aan zichzelf.

Psoriasis vanuit het oogpunt van de psychosomatiek kan zich manifesteren uit de kindertijd, als gevolg van een aantal problemen in de opvoeding van het kind.

  • Overprotection verstikt de gevoelens van het kind, en hij wordt teruggetrokken, ontevreden en ervaren problemen in de communicatie met collega ' s.
  • Het probleem van de moeder en de vader. Vaak is het kind ziet de problemen in de relaties van ouders en beschouwt zichzelf als oorzaak. Dit gebeurt onbewust, omdat het kind absoluut wil houden van de integriteit van de familie, maar niet weten hoe om te helpen in deze situatie. Dit probleem is van invloed op zijn persoonlijkheid en in de toekomst kunnen manifesteren als een psychosomatische aandoening.
  • Schuld
  • Kinderen afgewezen door hun ouders. In de steek gelaten kinderen die waren opgegroeid in een weeshuis, hebben vaak de neiging om te verschuiven van de schuld. In de loop van het leven kan opbouwen wrok in de richting van hun ouders, wat resulteert in een massa van psychosomatische aandoeningen.

Wat gebeurt er met een persoon

De huid van erectiestoornissen ontstaan om verschillende redenen. Voorstanders van de neurogene theorie geloven dat de psychologische oorzaken van psoriasis zijn een van de meest belangrijke. Dus, de behandeling van psoriasis, vanuit hun standpunt, moet beginnen met het elimineren van de onderliggende oorzaken van de ziekte. Zij zijn van mening dat vlok psoriasis is een manier om te sluiten van de buitenwereld en niet om te zetten in jezelf met onnodige emoties en gevoelens.

Ook een relatie heeft met de diepte van de reacties van de huid. Hoe sterker de geestelijke stoornis, hoe meer zichtbaar de tekenen van de ziekte.

Schuld Op de handen en vingers
Onwil om beslissingen te nemen Op de rug en de nek
Het onvermogen om jezelf te accepteren De hoofdhuid
Kinderen complexen De handen en het hoofd
Het verlangen te sluiten van de wereld uit Gezicht en hoofd

Artsen hebben ook de neiging om te denken dat de verschijnselen van psoriasis op de site van lokalisatie hebben ook een bepaalde waarde. Psychosomatiek zegt dat de ziekte zich manifesteert op de handen en vingers is een gevolg van overmatige prikkelbaarheid persoon. Aan de uitdrukking op het hoofd - als gevolg van de ontevredenheid met zichzelf en hun leven, een constant gevoel van schuld.

Obesitas

Wie is gevoelig voor de ziekte

Er zijn bepaalde groepen mensen die meer dan anderen gevoelig voor huidaandoeningen, waaronder psoriasis. Het verwijst naar degenen die kunnen niet de verantwoordelijkheid nemen voor hun acties, die vaak beledigd en kwetsen van uw dierbaren, en degenen die voortdurend schuldig te voelen.

Voorstanders van de psychosomatische geneeskunde geloven dat psoriasis kan voorkomen bij mensen die lijden aan een gebrek aan aandacht in de kindertijd. Als gevolg van dit probleem op oudere leeftijd, zulke mensen hebben vaak last van ziekten van de huid. En ook, een belangrijke rol in hun manifestatie en is Hyper. Deze mensen zijn zeer moeilijk te vinden hun plaats in het leven, ze niet weten wat ze willen, omdat ze gewend zijn dat ouders beslissen voor hen alle problemen.

De eerste tekenen van psoriasis bij kinderen met lees-hier - psoriasis bij kinderen.

Risico groep

Die mensen die proberen om zichzelf te beschermen tegen de buitenwereld, niet in een haast om het tonen van hun emoties, zeer geheimzinnig en zelfs agressief, meer te lijden hebben van de huid ziekten dan anderen. Psychologische angst en onrust hebben een grotere rol in deze zaak. Deskundigen opmerking sommige risico.

  • Mensen die bang zijn voor geweld. Degenen die lijden aan deze fobie vaak problemen op uw lichaam in de vorm van vlokken van psoriasis. Dus, het lichaam probeert zich te beschermen tegen de buitenwereld.
  • Mensen met obesitas hebben vaak een geschiedenis van psoriasis en dermatologische problemen.
  • Degenen die het syndroom van emotionele burn-out. Hun lichaam is moe en wil om jezelf te beschermen tegen saai activiteiten.
  • Degenen die hebben de neiging om zichzelf de schuld voor veel dingen.

Psychosomatiek psoriasis kan met succes worden behandeld, echter, zoals bekend, ziekte is gemakkelijker te voorkomen dan te genezen. Het is dus niet a priori breng jezelf in gevaar te ontvangen van verdere verschijnselen van psoriasis of andere psychosomatische klachten.

Wat ze zeggen psychotherapeuten

De behandeling van psoriasis en andere psychosomatische problemen komt vaak neer op de therapeut. Hij is in staat om het vinden van de eerste oorzaken van deze ziekte en het elimineren van hen in de toekomst. Door het wegnemen van de oorzaken van het mogelijke zelf-genezing van psoriasis.

Harmonische persoonlijkheid

Behandeling op het niveau van de psychologie

Veel wetenschappers geloven dat de behandeling van psoriasis ligt in psychische problemen. Wanneer ze elimineren de mogelijkheid van een volledig herstel van deze ziekte. Psychosomatiek houdt zich te ontdoen van de oorzaak is, dan geneest de ziekte achtergrond.

Als gevolg van het werken met de psychologische ongemak, de persoon begint te accepteren zichzelf zoals hij is, krijgt ontdoen van gevoelens van schuld en depressie, begint positief te denken. Veel therapeuten proberen te achterhalen van de oorzaken van het probleem. Vaak komen zij uit de kindertijd. Het probleem met een sociale status in de maatschappij of de onvrede in je leven kan je volledig te ontdoen van psoriasis of op zijn minst om de symptomen te reduceren.

Harmonische persoonlijkheid zelden last van psychosomatische aandoeningen, omdat de vrede en de welvaart van iedere persoon die een aanzienlijke invloed hebben op zijn gezondheid.

Hoewel deze theorie heeft vele aanhangers, maar velen geloven dat de relatie van neurologische en fysiologische problemen bestaan. Vele wetenschappelijke studies bewijzen het. In de complexe behandeling van psoriasis psychosomatiek speelt een rol. Het wegwerken van de onderdrukkende emotionele toestand, een vaak ziet verbeteringen in het verloop van deze ziekte, en soms volledig genezen is.

Psychosomatische aandoeningen kunnen verschijnen in veel mensen, maar er zijn bepaalde risicogroepen. Niet krijgen van een ziekte, moet u zorgvuldig controleren van uw mentale en emotionele toestand. Mensen evenwichtige en vredige, harmonieuze en liefdevolle, zeer zelden lijden aan de ziekten van de huid, in tegenstelling tot degenen die bang zijn om verantwoordelijkheid te nemen, heeft voortdurend het gevoel van schuld of een oude wrok.

Het verzorgen van uw gezondheid, vergeet niet dat de psychologische en fysiologische problemen hebben een directe relatie. Hoewel niet alle experts het bezit te zijn van deze theorie, maar de voorstanders betogen dat de geldigheid van dit feit.