Psoriasis besmettelijk is of niet voor de anderen

Ongeveer 5% van de mensen over de hele wereld lijden aan een of andere vorm van psoriasis. Het wordt gekenmerkt door de verschijning van de huid, peeling, roodheid en uitstekende platen. Ze komen vooral voor op het gezicht, de handen, de hoofdhuid. Een ontmoeting met een man met symptomen van de ziekte, we willen weten is psoriasis besmettelijk?

Maken zich zorgen over hun gezondheid en over het welzijn van uw familie is goed. En om erachter te komen of psoriasis besmettelijk is, hoe het zich verspreidt, neem een kijkje op de volgende informatie.

Jeuk

Mythen over psoriasis

Vaak ongeschoolde mensen die niet weten over psoriasis besmettelijk is of niet, bang, ziek, probeer ze te vermijden. Zij zijn van mening dat ziektekiemen worden doorgegeven bij het communiceren, een handdruk, of als het gemeenschappelijk gebruik van de huishoudelijke apparatuur, keukengerei. Dit is fout! Deze houding ten opzichte van de patiënt veroorzaken grote schade, en psychologische onzekerheid, depressie verergeren de symptomen. Het is bekend dat de pathologie zich voordoet latente, dat is, zonder zichtbare tekenen. Verergering manifesteert zich onder invloed van bepaalde factoren: stress, Roken, alcohol, drugs.

Andere naam van psoriasis is "psoriasis". Dit verklaart onze angst van "ziek" omdat de gordelroos, zoals iedereen weet – is een besmettelijke ziekte die optreedt bij het contact met een ander mens of een dier. Uitwendige gelijkenis en Algemene tekenen – er is geen reden te vrezen, omdat de bron van de infectie psoriasis is niet mogelijk een infectie of een virus, dat is, het is absoluut niet besmettelijk.

Kunt u de vangst van psoriasis van een andere persoon?

De geneeskunde kent niet één geval van verzending van de pathologie van de patiënt naar een gezonde. Maar ondanks dit, velen van ons met minachting voor zieke mensen. Naar het wegnemen van twijfels, zullen we juist in zet in op de volgende vragen.

Psoriasis van de huid besmettelijk voor anderen?

Het zien van de bekende onaangename huid plaque, vragen we ons af psoriasis besmettelijk is of niet, hoe het wordt overgedragen en kunnen u krijgt wanneer u op of bij het gebruik van gewone voorwerpen? Echter, een dergelijke voorwaarde is niet veroorzaakt door ziektekiemen of bacteriën, en de pathologische veranderingen in het bloed, dus het is niet gedekt door het huishouden, door middel van knuffels of kussen, voor het gebruik van de gemeenschappelijke medische instrumenten in contact met de huid, via speeksel, zweet, en de lucht druppels.

Besmettelijke ziekte psoriasis aan een seksuele partner?

Veel mensen geloven dat een van de manieren van overdracht zijn de geslachtsgemeenschap. Het is echter niet zo! Het paar kan er zeker van zijn dat psoriasis niet besmettelijk is, is niet verzonden, zelfs in het geval van onbeschermd contact.

Is er geen kinderen psoriasis?

We kwamen erachter dat psoriasis wordt niet overgedragen van persoon tot persoon in openbare plaatsen, niet ziek partner, de pathologie wordt niet overgedragen via handen schudden, noch kunt u krijgen van psoriasis door middel van bloed. Maar is het eerlijk om deze uitspraken te doen voor kinderen? Ja, dit geldt ook voor de jongere generatie, maar van de ouders om hun kinderen van de ziekte wordt genetisch doorgegeven.

Psoriasis

Om te bepalen psoriasis op de bloed test, andere onderzoeken en de diagnose van de primaire verantwoordelijkheid van een arts.

Waarom ontwikkelt de ziekte?

De reden voor de ontwikkeling van psoriasis zijn niet de gebruikelijke dermatologische aandoening, en een schending van de belangrijke functies van het lichaam. Het is gebleken dat het ontstaan van de symptomen wordt voorafgegaan door dysfunctie van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het endocriene systemen. Huid cellen van de levenscyclus die in een gezond mens is 30 dagen, kan de patiënt sterven veel sneller. In psoriasis, deze cellen leven alleen 5-6 dagen.

Het feit dat ieders lichaam is anders, en onder invloed van bepaalde factoren van het immuunsysteem bij sommige mensen niet. Het kan zowel externe en interne oorzaken. Ze leiden tot bepaalde tekenen:

  • peeling, roodheid, jeuk;
  • het spotten, het bereiken van grotere maten;
  • het uiterlijk van de plaques.

Dergelijke plaques vaak bloeden en bedekt met scheuren, de patiënt voelt pijn.

Vlekken op de huid bleke grijze kleur niet altijd veroorzaakt ongemak, maar als gevolg van een peeling, kunnen erg jeuken. Heel vaak zijn dergelijke gebieden worden weergegeven op de plooien van de ellebogen, op de billen, dat is, de gebieden die het meest zijn blootgesteld aan mechanische stress, druk. Dat is de reden voor "start" - toestand kunnen worden regelmatig wrijving en schade aan de huid.

De ware oorzaken van de ziekte studies de moderne geneeskunde. En ervaren artsen in geslaagd om gedrag succesvol onderzoek op dit gebied.

De theorie van de ontwikkeling van psoriasis

Genetische theorie

De belangrijkste oorzakelijke factor van de ziekte is erfelijkheid. De ziekte wordt overgedragen van ouders op kinderen, soms wordt in één generatie. Mensen kunnen niet vermoeden dat de aanwezigheid van de ziekte, maar het is aanwezig, wanneer doorgegeven van ouder op het genetische niveau.

Besmettelijke

Dit is een theorie die zegt dat psoriasis zich voordoet na besmettelijke of schimmelziekten, met inbegrip van, na de nederlaag van de huid voor schadelijke micro-organismen. In feite, het virale karakter van de ziekte is niet bewezen en de verbinding tussen de twee aandoeningen is waargenomen. Echter, de artsen niet betwisten op het feit dat de infectie is de katalysator voor de ontwikkeling van psoriasis in mensen aanleg voor.

Plaque

De allergische oorsprong van de ziekte

Voorstanders van deze theorie zijn gebaseerd op het feit dat de ziekte zich manifesteert in het voorjaar en de zomer. Dat is, wanneer verergeren van allergische reacties. Dit feit maakt hen om te zeggen dat psoriasis wordt veroorzaakt door inname van allergenen, de andere irriterende stoffen. Ter ondersteuning van de theorie, waarin staat dat, zoals allergieën, psoriasis is niet besmettelijk.

Exchange theorie

Metabole stoornissen voorafgaan aan de psoriasis. De lancering mechanisme van de volgende: abnormale stofwisseling leidt tot een slechte afvoer van gifstoffen en slakken van organisme, naast, het gevolg van een ophoping van witte bloedcellen, op de huid roodheid en huiduitslag. Bijna altijd de patiënt er is een genetische predispositie, dat is, psoriasis aanwezig is in de directe bloedverwanten. Experts bevestigen het feit dat de ziekte heeft invloed op bijna alle patiënten met diabetes.

Immuunsysteem

Vergelijkbaar met de vorige theorie, echter, in dit geval een pathologische aandoening ontwikkelt zich na de verwijdering van etterig en virale infecties, die het menselijke immuunsysteem verzwakken. Vaak blijkt na sinusitis, tonsillitis of chronische amandelontsteking.

Neurogene

De theorie brengt op de voorgrond de relatie van psoriasis en de toestand van het zenuwstelsel. Overmatige emotionele stress, stress, ervaringen leiden tot de ontwikkeling van de ziekte en recidieven. Omgekeerd, na het nemen van sedativa, zichtbaar verbeteren van de conditie van de huid.

Endocriene aandoeningen

Voorstanders van de theorie suggereren dat hormonale afwijkingen, disfunctie van de schildklier, alvleesklier of hypofyse invloed op de rijping van de cellen van de opperhuid en de normale synthese. Onder invloed van deze factoren verandert de regeneratieve processen in de cellen.

Artsen

Besmettelijk voor anderen psoriasis van de huid – dit zegt de huisarts, de artsen van smalle specialisatie, maar wat zijn de meningen van artsen over de vraag of het mogelijk is om volledig genezen?

Ondanks het feit dat psoriasis niet besmettelijk is, volledig te genezen, het is onmogelijk voor vandaag. Het is een chronische pathologie zijn de symptomen van die, dankzij de moderne geneeskunde, kan worden verminderd, en de periode van de verlossing te verhogen. Sommige patiënten merken verbetering voor meerdere jaren of zelfs decennia, het helpen van de volgende behandelmethoden:

  1. Blootstelling aan ultraviolet licht of laser.
  2. Fotochemotherapie.
  3. Het gebruik van hormonale zalven, en andere hulpmiddelen.
  4. Neem antihistaminica.
  5. Dieet.
  6. Het gebruik van de recepten van de traditionele geneeskunde.

Als u negeren van de symptomen en niet verwerkt in een tijdige wijze naar een specialist, dan kan de ziekte leiden tot ernstige gevolgen.

Wat is het gevaar van psoriasis?

Weten over deze ziekte veel, maar niet allemaal op de hoogte van wat de onaangename gevolgen die het draagt. In aanvulling op de esthetische component en ongemak, psoriasis kan leiden tot de ontwikkeling van ernstige kwalen. Nuttige informatie wordt gepresenteerd in de volgende tabel:

Mogelijke complicaties Symptomen, gevaren
Artritis Van invloed op de ligamenten en gewrichten van de patiënt. Verdere ontwikkeling leidt tot immobiliteit. Treedt op wanneer complicaties sommige vormen van psoriasis, als gevolg van diepe laesies van de huid en zelfs het kraakbeen. Vooral voor in de handen, die aanzienlijk verslechtert de patiënt de kwaliteit van leven. Met de nederlaag van de onvermijdelijke wervelkolom handicap.
Problemen met het gezichtsvermogen Verschijnt als een gevolg van het negeren van de symptomen. Geleidelijk invloed op de slijmvliezen die niet tolereren dat de aanwezigheid van dode cellen. Als gevolg, er conjunctivitis, wazig zien, permanente ontsteking. Pathologie, die vraagt om een bijzondere aanpak.
De lever en andere organen Ontwikkelt in patiënten met een progressieve vorm van de ziekte, ongeacht de plaats van de ligging van de huid plaques. Gedetecteerd bijna alle patiënten die de behandeling van de uiterlijke tekenen en niet de ware oorzaak van de ziekte. Verlies van tijd leidt tot het feit dat beschadigde interne organen. De accumulatie van plaques in de blaas, de plasbuis zal leiden tot de ontwikkeling van ziekten zoals urethritis, cystitis, en prostatitis. Soms last van de nieren.
Verstoring van het Centrale zenuwstelsel Verschijnen op de tweede fase van de ziekte. Pest ook schade het cardiovasculaire systeem. Verhoogt het risico van ziekten, zoals epilepsie, polyneuritis, encefalopathie.
Gezwollen lymfeklieren Deze veranderingen leiden tot hormonale stoornissen, beïnvloedt vooral de inguinale en femorale knooppunten.
Spieratrofie Het gevolg is compleet negeren van de ziekte, als er niet een behandeling. In de laatste stadia van de ziekte, psoriasis gaat over diepe weefsel, de spieren en kraakbeen.
Psoriasis bij kinderen

Zoals u kunt zien, psoriasis is een systemische ziekte die alle organen. Dit is een zeer gevaarlijke toestand die in ernstige gevallen tot de dood leidt.

We begrijpen dat de ziekte is niet besmettelijk, dus de angst van mensen die lijden aan deze ziekte, het is niet nodig. Eerst en vooral, over de persoonlijke veiligheid van de kinderen moet worden verteld, zoals vaak de pathologie zich op kinderen, en de spot van zijn kameraden het indrukken van de patiënt, die niet bevorderlijk zijn voor een succesvolle behandeling. Speciale aandacht moet worden besteed aan het kind als het pijn doet "allergisch" hoest. In dergelijke gevallen is het raadzaam om hulp te zoeken bij een gekwalificeerde technicus. Ondanks het feit dat de ziekte volledig genezen, is het nog steeds erin slaagt om sterk verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt. De behandeling gebruikt medicijn, beauty tools, en fysiotherapie. Het positieve effect van ook Spa-behandelingen – wraps, modderbaden.