Psoriasis vulgaris — wat is het?

Psoriasis vulgaris is de meest voorkomende klinische vorm van psoriasis, die verwijst naar chronische recidiverende ziekten van de huid, die zich een karakteristieke huiduitslag op het lichaam. Het is ook wel normaal of plaque psoriasis. Volgens recente statistieken, ongeveer 2% van de wereld bevolking heeft last van deze ziekte.

Psoriasis

Etiologie

In wetenschappelijke kringen is er veel theorieën proberen te verklaren van de oorzaak van psoriasis. Echter, geen van hen is dominant. Vele vooraanstaande deskundigen zijn geneigd om een genetische predispositie, die is waargenomen bij patiënten die lijden aan psoriasis. Als u een familiegeschiedenis voor deze huidziekte pathologie maakt zijn debuut op een vroege leeftijd. In de afwezigheid van een belast erfelijkheid psoriasis vulgaris begint te manifesteren op een meer Volwassen leeftijd.

Daarnaast wordt speciale aandacht besteed aan tekortkomingen in de normale werking van het immuunsysteem. Ook in de rol van oorzakelijke factoren te overwegen:

 • Besmettelijke ziekten.
 • Regelmatig emotionele stress.
 • Drugs (- blokkers, anti-malaria behandeling, orale contraceptie, enz.).
 • Verlaagd niveau van calcium in het bloed.
 • Het misbruik van alcoholische dranken.
 • De ongunstige klimatologische omstandigheden.
 • Letsel.

Het klinisch beeld

De ziekte wordt gekenmerkt door perioden van exacerbaties en remissies. Vaak infecties en ernstige emotionele stress leiden tot de ontwikkeling van de huid ziekte van exacerbaties. Het is opgevallen dat in de winter veel patiënten aanzienlijk verergert de aandoening. Klinische symptomen van psoriasis:

Kenmerken van de cursus
 • Op de huid worden gevormd platte papels die zijn scherp afgebakend van de gezonde ondergrond.
 • Psoriatica papels zijn roze-rood. Op de top vinden ze de losse schalen met een wit-zilveren tint.
 • Waargenomen symptoom van "stearine spot". Krassen papels, verhoogt de peeling. De oppervlakte is vergelijkbaar met een daling van stearine.
 • Bleek een symptoom van de "terminal film". Het verwijderen van de schubben van de psoriatica cellen in de huid, blijft vochtig glanzend oppervlak.
 • Wordt bepaald door het symptoom van "bloed dauw". Blijft krassen op het oppervlak elementen, zijn er kleine druppeltjes bloed.
 • Elk gebied van het lichaam kan worden beïnvloed door de plaques.
 • Knieën, ellebogen, hoofdhuid zijn een favoriet van de lokalisatie van de vulgair vormen van de ziekte.

Wat is psoriasis? Het is niets, maar een conglomeraat van geschubde psoriatica papels, bedekt met een bleke grijze korst, en de neiging hebben om perifere groei. Ze komen in verschillende maten en vormen. Optreden als geïsoleerd, en grote plaques die een groot deel van het lichaam.

Kenmerken van de cursus

Psoriasis vulgaris is in drie stadia van de stromingen, die elk gekenmerkt door de eigenschappen:

 • Progressief. Er zijn kleine knobbeltjes met een lichte roze tint, gevoelig voor perifere groei. Gevormd typische psoriatische plaques. Nieuwe uitbarstingen op de site van de voormalige uitslag op het gebied van schade of irritatie van de huid (schaafwonden, schrammen, krassen, enz.).
 • Stationair. De verschijning van nieuwe laesies werden waargenomen. Pathologische elementen meer bleek. Het missen van de groei van de plaques in de periferie.
 • Achteruitgaande. Plaque afgevlakt, verminderde ontsteking en cellulaire infiltratie. Elementen aan het oplossen van de huid, de vorming van laesies met Hypo - en hyperpigmentatie.
Topische therapie

Behandeling

Hoe de behandeling van plaque psoriasis vulgaris? Vandaag gaan met de ontwikkeling van nieuwe methoden van behandeling van deze ernstige huidziekte. Het feit is dat er geen bestaande methode kan niet geven een gegarandeerde werking. Nu voor het bereiken van een definitieve genezing is onmogelijk. De meeste die u kunt verwachten van een moderne therapie is het minimaliseren van de symptomen van de huidaandoening.

In de selectie uiteraard rekening houden met de vorm en het stadium van de ziekte, de prevalentie van pathologische letsels, de toestand van de patiënt. In het Algemeen, de behandeling van psoriasis vulgaris is complex, die bestaat uit een combinatie van medicijnen voor uitwendig en systemisch gebruik.

Topische therapie

In de meest voorkomende prioriteit voor psoriasis betalen adequate externe therapie. Als u last heeft van milde vormen van de ziekte beperkt tot, het gebruik van lokale geneesmiddelen. In het stadium van de progressie van een therapeutisch middel toegediend met extreme voorzichtigheid, om niet te leiden tot een verslechtering van de huid symptomen. De meer ontsteking, hoe lager de concentratie van medicijnen voor uitwendig gebruik. Als een regel, gebruik maken van hulpmiddelen hydrateren, salicylic drugs en kruidenbaden.

Wanneer de stationaire of achteruitgaande stadium van de ziekte, het gebruik van verschillende soorten zalven (bijvoorbeeld Naftalan, ASD, salicylic) en andere therapieën. Vergeet niet dat de duur van de therapeutische cursus en de keuze van de geneesmiddelen bepaalt uitsluitend de behandelend arts.

Volgens de standaard klinische protocollen, vulgair psoriasis behandeld met de volgende geneesmiddelen:

 • Hydrateren van de media.
 • Salicylzuur.
 • Producten op basis van teer.
 • Naftalan zalf.
 • Lokale retinoïden.
 • De pyrithione zink.
 • Derivaten van vitamine D3.
 • Corticosteroïden.

Hydrateren betekent

Een van de fundamentele componenten van de behandeling van psoriasis vulgaris zijn vochtinbrengend geneesmiddel voor de actuele toepassing. Hydrateren producten bieden:

 • De versoepeling van de schilferig oppervlak van psoriatische laesies.
 • De daling in het aanhalen van de huid.
 • Verbetering van de elasticiteit.
Salicylic drugs

Meestal moisturizer worden gepresenteerd lanoline crèmes met vitaminen-en mineralensupplementen. Gezien de resultaten van het internationale klinische studies, na het aanbrengen van hydraterende drugs in één derde van de patiënten hebben een sterk positief effect in de vorm van het verminderen van de jeuk, het verminderen van roodheid en schilfering.

Salicylic drugs

Meestal is de concentratie van salicylzuur in zalf gebruikt voor de behandeling van psoriasis vulgaris varieert van 0,5 tot 5%. Kan worden gecombineerd met de medicijnen van teer en corticosteroïden. De belangrijkste farmacologische eigenschappen van salicylzuur:

 • Antiseptische.
 • Anti-inflammatoire.
 • Keratoplasties (herstelt de hoornlaag van de opperhuid).
 • Keratolytische.

Het is bekend dat salicylic zalf bevordert het effect van externe corticosteroïden, dus ze zijn heel vaak gecombineerd. Het wordt gekenmerkt door een snelle penetratie in de huid en bloedsomloop. Vanwege dit, is het niet de uitgebreide smeer het getroffen oppervlak, als de concentratie van de drug van meer dan 2%. Ernstige allergische reactie van salicylzuur is zeer zeldzaam. Het kan, echter, het versterken van het ontstekingsproces van de huid.

Teer tools

Meestal, koolteer-preparaten worden gebruikt in de vorm van zalf of pasta ' s met concentraties van 5 tot 15%. Normaal gesproken in combinatie met andere geneesmiddelen voor uitwendig gebruik. In de post-Sovjet-landen aanbrengen van zalf op basis van hout, teer. In Europa geven de voorkeur carbo teer. Opgemerkt wordt dat de activiteit die hij veel hoger dan die van salicylzuur. Markeer de belangrijkste effecten van drugs met teer:

 • Anti-inflammatoire.
 • Keratoplasties.
 • Intextricably.

Echter, een zeer onaangename geur beperken in het gebruik. Bovendien, ze mag echter niet verhullen dat het gezicht. Het is vastgesteld dat de teer verhoogt de lichtgevoeligheid, dus het is vaak in combinatie met uv-straling. Tegelijkertijd zijn ze lang niet gebruikt en in hoge concentraties, zoals systemisch effect op het lichaam met de ontwikkeling van nierschade, Algemene vergiftiging, verlamming, enz. Voor behandeling van de hoofdhuid toegepast dermatologische shampoo met teer.

Zink pyrithione

Vertoont de volgende farmacologische actie:

Zink
 • Antimicrobiële.
 • Schimmeldodende.
 • Antiproliferatieve. Betrokken bij de onderdrukking van de pathologische de groei van de cellen van de opperhuid.

Naast het helpen om de ontsteking te verminderen, het verminderen van infiltratie, en peeling huiduitslag. Het gebruik van de spray en crème wordt aanbevolen voor de huid laesies. Bij de verdeling van het pathologische proces op de hoofdhuid, in dienst van een spray of shampoo. Binnenlandse klinische studies hebben aangetoond dat zink pyrithione is effectief in de behandeling van psoriasis in 85% van de gevallen. Te verwijderen van de huid symptomen van de ziekte kan na 20-25 dagen van de therapie.

Wordt gekenmerkt door een geleidelijke ontwikkeling van therapeutische effect (vermindering van de sensatie van jeuk, waardoor peeling, verminderen de roodheid). Er is een snelle verbetering in de kwaliteit van leven van mensen die lijden aan psoriasis. De meeste patiënten is relatief goede verdraagbaarheid van de drug. Goedgekeurd voor gebruik bij kinderen vanaf drie jaar.

Derivaten van vitamine D3

Een lange tijd geleden als een topische therapie geldt het geneesmiddel met betrekking tot de synthetische analogen van vitamine D3. Het is aangeraden om toe te passen op het getroffen gebied twee keer per dag. Het is bevestigd dat de mate van effectiviteit van gluco-corticosteroïd zalven, eerste en tweede klassen zijn bijna identiek.

Het uiterlijk van uitgesproken klinische effect van het gebruik van externe programma ' s gebaseerd op de vitamine D3 is opgemerkt in 95% van de gevallen. Echter, voor het bereiken van een stabiel effect, je moet ondergaan een zeer lange loop van de therapie, die meestal duurt van enkele maanden tot een jaar. Bij sommige patiënten zijn deze crèmes kunnen leiden tot de ontwikkeling van irritatie van de huid, dermatitis, en lichtgevoeligheid, het verhogen van het niveau van calcium in het bloed en verergering van de onderliggende aandoening. Het verbeteren van positieve acties waargenomen in de benoeming van de combinatie van derivaten van vitamine D3 en lichttherapie.

Corticosteroïden

Het gebruik van corticosteroïden voor de behandeling van psoriasis was wijdverspreid in de dermatologische praktijk. Momenteel is de binnenlandse farmaceutische markt is vol met verschillende soorten steroïden zalven, gels en crèmes. Basic therapeutische effecten:

 • Anti-inflammatoire.
 • Antihyperglycemic (onderdrukking van abnormale groei van de epidermale cellen).
 • Anti.
 • Lokale pijnstillende.

De meeste experts raden aan om de behandeling te starten met mildere steroïde medicijnen. In het geval van exacerbaties en het ontbreken van therapeutische effect kan gaan voor een sterkere. Op hetzelfde moment, American dermatology gebruik maken van verschillende tactieken. De eerste maakt gebruik van sterke medicijnen te bereiken snel resultaat. En vervolgens verplaatst naar het onderhoud van de therapie, het toepassen van een zwakkere glucocorticosteroid.

De meest voorkomende bijwerkingen van steroïden:

 • Atrofische veranderingen in de huid.
 • Overmatige haargroei in de toepassing van externe fondsen.
 • De uitbreiding van de kleine haarvaatjes van de huid (spataderen).
 • De ontwikkeling van pustuleuze huidafwijkingen.

Elke vorm van de glucocorticosteroid drug heeft zijn eigen specifieke gebruik en de voordelen:

 • Medicatie in de vorm van zalf niet verspreid en zorgt voor een goede film in de coating dat het mogelijk maakt de efficiënte resorptie van de pathologische focus.
 • De voorbereidingen in de vorm van een crème beter in staat om te gaan met acute ontsteking, goed bevochtigd en gekoeld in de huid.
 • Zonder vet de lotion is zeer geschikt voor behandeling van de hoofdhuid. Plakt niet samen haar en verstoring van hun structuur.
Systemische therapie

Systemische therapie

Met de ontwikkeling van ernstige vormen van psoriasis betreft de systemische therapie, waaronder de benoeming van:

 • Aromatische retinoïden.
 • Methotrexaat.
 • Immunodepressant drugs.
 • Corticosteroïden.

De therapeutische cursus duurt meestal maximaal twee maanden. Heel effectief voor de behandeling van ernstige en gecompliceerde vormen van de ziekte. Dosering en duur van de behandeling met immunosuppressieve agentia wordt individueel bepaald op basis van de ernst van de psoriasis.

Fysiotherapie

In dit psoriasis op grote schaal gebruikt in diverse fysiotherapie behandelingen. Hebben We een lijst van de meest voorgeschreven methoden van een fysiotherapeutische behandeling:

 • Fotochemotherapie (PUVA).
 • Gecombineerd PUVA-therapie.
 • Selectieve lichttherapie.

Fotochemotherapie is een gelijktijdige gebruik van uv-straling met een foto-sensibiliserende geneesmiddel dat wordt ingenomen over ongeveer 120 minuten voor de ingreep. Meestal fotochemotherapie is tot vier keer per week. De totale cursus omvat ongeveer 20 procedures. Het combineren van de PUVA-therapie lokaal retinoïde. Contra-indicatie wordt beschouwd als de acute infectieziekten, exacerbaties van chronische ziekten, ernstige problemen met het hart-en vaatstelsel, kanker, diabetes, ernstige schendingen van de nieren en de lever.

In sommige gevallen, hun toevlucht tot de selectieve lichttherapie, die ultraviolette straling zonder foto-sensibiliserende drugs. Als er geen dichte psoriatische plaques of er contra-indicaties voor fotochemotherapie, wijs de selectieve lichttherapie.