Eerste symptomen van psoriasis – hoe het begint

Psoriasis is ingedeeld in de geneeskunde als een ernstige chronische auto-immune ziekte die niet alleen van invloed op het oppervlak van de huid, maar ook het hele lichaam. De symptomen van psoriasis zijn vergelijkbaar met tekenen van pathologisch dermatitis, echter, hebben hun eigen kenmerkende eigenschappen: met de progressie van de pathologie van de plaque actief invloed op het lichaam. Als de ziekte niet genezen kan worden, moeten strikt worden nageleefd therapeutische cursussen voorgeschreven door de arts en de ondersteuning van het lichaam aangetast.

Psoriasis

Wat is psoriasis

Psoriasis is een pathologische model van de huid, gepaard met overvloedige huid verschijnselen in de vorm van een grote plekken, samenvloeiende in jeukende en schilferige plaques. De ziekte is cyclisch en heeft een chronisch verloop, dus om het te genezen is niet mogelijk. Echter, moet u een set van maatregelen voor de instandhouding van een stabiele periode van remissie. Intensieve medische behandeling dient te worden uitgevoerd in het stadium van de progressie. Lokalisatie van psoriatica manifestaties is vrij uitgebreid:

 • het hoofd en het gezicht, de hals, oogleden, oren;
 • elleboog en knie buigt;
 • de onderrug;
 • handen en voeten;
 • handen en voeten;
 • lies en geslachtsdelen.

In ernstige gevallen van psoriasis is van invloed op de nagelplaat, de gewrichten en het Centrale zenuwstelsel aantast. De ziekte kan ontstaan van een persoon onder de invloed van genetische factoren en externe pathogene manifestaties.

De symptomen van psoriasis

Het uiterlijk van psoriasis eerste symptomen zijn niet uitgesproken: de plekken zijn klein. Echter, er is elke dag een progressieve groei van psoriatische plaques, meer van hen, dan verhoogt het gebied van schade. Eerste symptomen van psoriasis ontwikkeling intensiever geworden:

 • het oppervlak van de huid begint af te pellen;
 • plaques samenvoegen in aparte clusters.

Eerste symptomen van psoriasis van de huid kan optreden als gevolg van letsel aan de bovenste opperhuid van het woord: wrijven, schrammen, snijwonden, brandwonden, bevriezing. Psoriasis kan ontwikkelen op verschillende delen van het lichaam en de voortgang in overeenstemming is met de configuratie, dus de eerste symptomen zijn afhankelijk van de lokalisatie. Hoe is de pathologie, ook afhankelijk van interne en externe provocateurs, waaronder:

Hoe wordt psoriasis in de eerste fase
 • schending van metabolische processen in het lichaam;
 • een verzwakt immuunsysteem van het lichaam;
 • provocerende infectie;
 • neurologische aandoeningen;
 • genetische aanleg.

Snel aan het ontwikkelen van de ziekte kan worden geïdentificeerd ten onrechte verward met andere vormen van dermatitis. Symptomen in deze gevallen vergelijkbaar zijn: jeuk, roodheid, ontsteking. Daarom is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de symptomen van de letsels.

Wat begint psoriasis

Begint als een huidziekte psoriasis, het kan worden begrepen, het identificeren van interne en externe provocateurs. Met de juiste diagnose, de arts zal bepalen provocateur en bepaalt de behandeling. Meestal medicamenteuze therapie is afhankelijk van het type en het stadium van ontwikkeling. Onderscheiden common fasen van het ontstaan en de ontwikkeling van ziekten:

 • initiële;
 • progressieve;
 • stationaire;
 • fase van de regressie.

Patiënten gevoelig voor ontsteking van dit type, in alle fasen worden gevormd cyclisch, het passeren van de ontwikkeling van de eerste fase tot de achteruitgang of verlossing, en dan begint de cyclus opnieuw. Echter, van groot belang zijn de individuele kenmerken van het organisme: bij sommige patiënten de pathologie vordert snel, de andere een kleine uitslag gevormd en snel achteruit. Psoriasis kan op elke leeftijd optreden, hoewel de aard van de formatie is nog niet volledig begrepen, vandaag de dag, de bron van de vorming van de pathogene omgeving deskundigen op te roepen erfelijke factor.

Hoe wordt psoriasis

Om onderscheid te maken tussen de ziekte van allergieën of eczeem, moet je weten aanvankelijk manifesteert als psoriasis. Meestal is het belangrijkste symptoom voor een goede diagnose is de lokalisatie van de uitslag:

lokalisatie van psoriasis lokalisatie van allergische huiduitslag
op de hoofdhuid, nek, op het gezicht: op de oogleden, op de wangen, rond de lippen, in de neus;
de ellebogen, de knieën; allergische naar de borst;
de handen, de onderarmen, de enkels; allergische uitslag, die betrekking heeft rode vlekken benen en armen volledig.
de voeten en handen.

Psoriatische laesies in tegenstelling tot allergieën en eczeem, hebben altijd een film top zilver-grijze laag bestaat uit dode epitheelcellen.

Plaque vulgair

Hoe wordt psoriasis in de eerste fase

Hoe wordt psoriasis kan worden visueel gezien al in de eerste fase. Het immuniteitssysteem, de natuur in de barrière functie van het lichaam, verandert de periode van de levensduur van de cel. De belangrijkste pathologische symptoom is dat de cellen beginnen onnatuurlijk snel te delen, het niet liggen binnen de tijd van een natuurlijke dood. In dit proces, de plaque gevormd, verheven boven de huid als gevolg van de epidermale laag van de schalen. Gevormd psoriasis heeft verschillende eerste tekenen van de manifestatie op verschillende delen van het lichaam:

 1. Ontsteking onder de hoofdhuid van het hoofd is gelokaliseerd in de nek en achter de oren kunnen bewegen in het gebied van het voorhoofd. Het starten van de occipitale psoriasis lijkt op kleine rode vlekken die verschijnen geïsoleerd. Het resultaat van de progressie, de vlekken betrekking op de gehele hoofdhuid, de vorming van jeukende schilferige letsels. Wanneer letsel, papels en schilfers, vergelijkbaar met de roos in het begin van de ziekte, en dan in de vorm van grote vlokken. Delicate epidermale laag verliest zijn beschermende functie, daarom vormden een bloedende wond dat levert een sterke ongemak.
 2. De lokalisatie op de handen. De eerste fase van de vorming van psoriasis op de handen wordt gekenmerkt door kleine laesies op de ellebogen, polsen en tussen de vingers, de onderarmen. Kleine rode vlekken zijn bedekt met schubben, psoriasis op de handen wordt ruw plaque, de eerste fase ontwikkelt zich tot een progressieve.
 3. De eerste tekenen van psoriasis op de benen verschijnen op de huid in het gebied van de knieën. Ten eerste, de uitslag is klein, in de meeste gevallen één. Als gevolg van de vooruitgang ze worden uitgesproken ontstoken laesies samenvloeien tot grotere plekken. Er is veel peeling in de getroffen gebieden.
 4. Dermatose op de voeten en de handpalmen. Het begin van de vorming van bultjes is hetzelfde op de handpalmen en voeten: psoriasis is van invloed op een klein gebied van de huid. Dan is de pathologische onderwijs wordt steeds meer bedekt met een stevige laag van de opperhuid. Het resultaat is een dunne huid van de voeten/handen begint te kraken, te laten bloeden. Er is een risico van secundaire infecties door deze kwetsbare gebieden van de opperhuid.
 5. Huiduitslag op het gezicht, de oren, de nek. In de oren van de ontwikkeling van seborrheic vorm die invloed hebben op het oor van binnen en van buiten, de vorming van een grote plek, die is schilferig. Daarnaast kan een ontsteking vastleggen van het gebied van de oogleden, wangen, neus-plooien, de grens van de lippen en zelfs de tong. Schilferige rode papels kunnen gaan naar de achterkant van het hoofd.
 6. Psoriasis van de gewrichten manifesteert zich naar buiten toe alleen wanneer de interne laesie is reeds ver gevorderd. Het eerste symptoom is pijn in de gewrichten, en dan beginnen ze te vervormen, en de oppervlakte van de huid bultjes verschijnen. In het gebied van de pathologische veranderingen, oedeem, de bewegingen worden geremd. Ongemak dag en nacht. De eerste fase in eerste instantie invloed op de handen en voeten, dan zijn de symptomen van psoriasis verwerven van de scope, het inschakelen van de knie en elleboog gewrichten. De zware configuratie – de nederlaag van de intervertebrale gewrichten.
Psoriasis guttata

Waar komt psoriasis

De pathologie die niet verwijzen naar elk type van de infectie, psoriasis kan niet worden verzonden in een huiselijke omgeving, door het bloed of seksueel. De symptomen beginnen te manifesteren tijdens de actieve vorming van witte bloedcellen in het menselijk lichaam, individueel. Immuun reactie op externe en interne stimuli legt de oorsprong van niet-infectieuze psoriasis. Tekenen van psoriasis hebben gemeenschappelijke kenmerken van de verschillende vormen van deze ziekte:

 • vorm van bultjes altijd rond;
 • rand van inflammatoire formaties is altijd scherp, zonder onscherpte;
 • ontsteking altijd helder rood van kleur;
 • papels bedekt met schubben van een zilverachtige kleur.

De verschijnselen van psoriasis is gebaseerd op drie belangrijke kenmerken, door hun aanwezigheid de ziekte kan worden onderscheiden van andere vormen van dermatitis:

 1. Het fenomeen stearine plek kan worden gezien als het verwijderen van de bovenste dode huidlaag van puistjes. Het zal onder een glad oppervlak, die doet denken aan de kaarsvlek.
 2. Het fenomeen van stearine film. Wanneer een volledige medische intrekking van psoriatische plaques van de bovenste laag van de schalen en ontstoken huid zal betrekking hebben op de natte duidelijke film.
 3. Auspitz fenomeen is merkbaar zijn als de schade is terminal films: de bloedige punt uitsteekt boven het oppervlak van de opperhuid.

Psoriasis symptomen heeft van het vóórkomen en de oorzaken, alleen kenmerkend voor hem. Het resultaat van jaren van onderzoek leiden tot dezelfde conclusie, waarom kan beginnen psoriasis: de vorming van de eerste papels, hangt af van het immuunsysteem. Onder invloed van oorzakelijke factoren, cellulaire immuun begin alleen veroorzaakt ontsteking en zorgt ervoor dat de ongecontroleerde deling proces in de bovenste lagen van de opperhuid. De belangrijkste redenen voor het ontstaan van de ontsteking, zijn de volgende:

 • erfelijke factor;
 • disfunctie van koolhydraat-eiwit-uitwisseling in het lichaam;
 • de aanwezigheid van andere chronische inflammatoire focus;
 • ernstige stressvolle situatie;
 • provoceren klimatologische omstandigheden;
 • verschillende soorten van de huid letsel;
 • gelijktijdige infectie.
Exsudatieve psoriasis

Voeding en dieet

 • de normalisering van de stofwisseling;
 • de daling in de verergering van psoriasis;
 • het verminderen van ontstoken gebieden en zweertjes;
 • de normalisering van de werken van het systeem van het maag-darmkanaal.

Op dit moment is er een speciaal dieet gemaakt door de arts-wetenschappers Pehano. Het principe van de werking is de verlaging van de zuurgraad in het bloed en het blokkeren van de productie van auto-antilichamen, evenals de oprichting van de goede werking van de darm. De arts van mening is dat dieet moet bestaan uit de bulk van de volgende producten:

 • alkalisch-vormende voedingsmiddelen (groenten, fruit, bessen en granen), met uitzondering van pruimen, pruimen, rode bessen en cranberry ' s.
 • het resterende deel moet nemen van het zuur-vormende voedingsmiddelen (vlees, vis, peulvruchten, kaas en melkproducten, eieren).

Echter, je moet begrijpen dat er producten-allergenen die kunnen leiden tot Allergie als een secundaire reactie van het lichaam en de oorzaak van de verergering van psoriasis. Mensen met een allergie moeten voorzichtig zijn om te kiezen voor het dieet.

In psoriasis dieet moet gebaseerd zijn op het gebruik van de volgende producten:

Aanbevolen Uitgesloten
bladgroenten; muffin en brood producten;
vruchten en natuurlijke sappen; kunstmatige additieven, kleuren, conserveringsmiddelen;
vogel, konijn; rookworst, ingeblikt voedsel, rood vlees;
low-fat melk bevattende producten; suiker, honing, zoete koolzuurhoudende dranken;
plantaardige olie; alcoholische dranken;
pompoen zaden, vlas, zonnebloempitten, amandelen; bruine rijst; vet en gefrituurd voedsel;
brood van tarwemeel; rijst, soorten citrus.
Seborrheic psoriasis

Hoe te behandelen met de hulp van folk remedies

Home therapie gebaseerd op de alternatieve geneeskunde moet worden gebruikt met de toestemming en onder toezicht van een arts. U moet toepassen van de basisregels van het zelf:

 • tijdens de procedures, de behandeling van folk remedies moeten parallel blijven gebruiken medicijnen en het gebruik van zalven;
 • het resultaat na toepassing van kruiden extracten en tincturen kan niet alles in een keer, is het noodzakelijk te letten op de cursus van 10 of meer toepassingen;
 • meer effectief is het resultaat bij het gebruik van meerdere traditionele geneeskunde.
 1. Afkooksels, gebaseerd op een mengsel van geneeskrachtige kruiden: Sint-janskruid, kamille, goudsbloem, celandine root. Het is noodzakelijk om 10 g van elk kruid, giet het in een pot en giet er een eetlepel van natuurlijke zonnebloemolie. De resulterende lotion moet voorzichtig smeer de aangedane huid. In een andere variant van het recept, in plaats van boter, je kan koken koffie in een waterbad en maken de toepassing gebruiken. Elk van deze kruiden kunnen worden gebruikt om niet in de mix, maar als een aparte drug product.
 2. Zelfgemaakte zalf op basis van teer is antiseptisch, verzachtend en moisturizer. Voor het bereiden van de crème, moet u de mix in een kom met natuurlijke berk tar (1 eetlepel), boorzuur (halve theelepel), twee capsules visolie, ei-eiwit en honing (als er geen allergieën voor het). De resulterende balsem is een keer per dag aangebracht, voordat het gebruikt, moet u het artikel te testen op een gezonde huid te voorkomen van allergische reacties.
 3. Bad met een aftreksel van duizendblad droogt de uitslag, en verlicht de jeuk. Droog gras (ongeveer 3 kopjes) water gieten en aan te dringen binnen het uur, dan heb ik kook de infusie gedurende ongeveer 20 minuten en laat afkoelen. Vervolgens worden de resulterende infusie wordt gegoten in het bad duur mag niet meer dan 20 minuten. Om effectief te zijn, moet u ongeveer 10-15 baden.
 4. Afkooksels, gebaseerd op een mengsel van geneeskrachtige kruiden
 5. Zalf op basis van propolis , bereid met de toevoeging van drogisterij vitamine a: een eetlepel betekent gemengd met 3 capsules vitamine en een stukje boter. Deze zalf kan gebruikt worden als een toepassing op het getroffen gebied.
 6. Soda baden en baden met uitzicht op de zee zout moet worden genomen net voor het slapen gaan. De temperatuur van het water in de therapeutische baden moet dicht bij 37 graden. Soda en zeezout heeft een desinfecterende werking, jeuk verlichten. Het is echter de soda kan overdry al een droge huid, dan na het baden, het moet overvloedig bevochtigen.

In de behandeling van folk remedies in combinatie met geneesmiddelen moet worden begrepen dat een psoriasis genezen, omdat deze ziekte is chronisch. Echter, met de juiste behandeling, onder toezicht van een dermatoloog, kunt u het bereiken van een stabiele remissie periode.