Psoriasis bij kinderen: op zoek naar effectieve behandeling

Psoriasis bij kinderen vaker voor dan algemeen wordt verondersteld. Kinderen met deze ziekte veroorzaakt veel lijden. Echter, hoe eerder de behandeling start, hoe effectiever het zal zijn, en de meer stabiele remissie worden bereikt. Ouders moeten weten en neem onmiddellijk contact op met de dermatoloog, zonder het verspillen van kostbare tijd aan het experimenteren met folk remedies.

Psoriasis bij kinderen

Kinderen psoriasis: mythe of realiteit?

Psoriasis bij kinderen als bij volwassenen, is een chronische, niet-besmettelijke huidziekte. Bij deze ziekte van de huid cellen beginnen te verdelen veel sneller, die geopenbaard is door de verschijning van jeukende schilferige vlekken, licht verheven boven het niveau van de huid of uitslag, kan ook roodheid, sijpelen de plaques uiterlijk en zelfs maagzweren. De borden zijn zeer karakteristiek, maar de diagnose moet worden gesteld, alleen door een dermatoloog, omdat psoriasis bij kinderen is vaak gelijk in haar uitingen te candidiasis of luier dermatitis, maar deze ziekten vereisen een totaal andere behandeling.

Van de 100 kinderen die gediagnosticeerd worden met "dermatitis", over 15 lijdt aan psoriasis. Meestal (ongeveer 75% van alle gevallen van kind psoriasis) eerste symptomen optreden voor de leeftijd van 5 jaar. Psoriasis is niet sparen, zelfs baby ' s.

De redenen voor de ontwikkeling van de ziekte

De exacte oorzaken van psoriasis zijn nog onbekend voor de wetenschap. Misschien is het in de genetische stoornissen, is er ook auto-immuunziekten en andere theorieën over het ontstaan van psoriasis. Hoe dan ook, een duidelijk antwoord op deze vraag geen artsen. Echter, het is bekend dat het risico neemt toe als ten minste één van de ouders lijdt aan psoriasis — in dit geval de kans dat de kinderen hebben de zelfde ziekte zijn: 1: 4. Als u last heeft van psoriasis en mama en papa, het risico is nog hoger — ongeveer 60%.

Maar het is niet alleen van erfelijkheid, de rol van externe factoren. Opgemerkt dat voor het activeren van de ontwikkeling van psoriasis bij kinderen infecties, ziekten van de lever en de nieren, trauma aan de huid, maar ook stress en angst. Als een regel, de verergering van de ziekte bij kinderen gebeuren tijdens perioden van overgang (peuterspeelzaal, school), en in de perioden van hoogste belastingen en stress (examens, optredens, etc.).

Hoe om te bepalen dat het kind heeft psoriasis: tekenen van vernietiging

De redenen voor de ontwikkeling van de ziekte

Van baby ' s psoriasis is heel vaak als een gewone luier uitslag, schimmel of eczeem. De huid er scherp omlijnde fel roze plaatsen, soms zij tonen heel fijne huid schilfers. Bij oudere kinderen de ziekte begint met jeuk, huiduitslag optreedt of de vorming van kleine papels (bultjes), bedekt met een grijze dode huidcellen. De papels hebben de neiging om te groeien en zelfs fuseren met elkaar. Vaak is de huid nat wordt, verschijnen mikrotreschinki, en het is beladen met de toetreding van de infectie.

De diagnose van de ziekte

Psoriasis bij kinderen de diagnose van een dermatoloog. Vooral genoeg inspectie. Om uit te sluiten andere huidaandoeningen, de arts houdt rekening met de aanwezigheid van zogenaamde psoriatica triade. Drie kenmerken die vaak worden geassocieerd psoriasis: een fenomeen stearine plek (peeling lijkt stearinezuur chips), het fenomeen van de terminal film (een huid papel na het verwijderen van de schubben is glad en glanzend) en het fenomeen van een punt bloeden (na het afschrapen van de schubben op de huid verschijnen druppels van het bloed). Rekenen en andere kenmerken. Meestal plaques zijn gelokaliseerd op de knieën, ellebogen of hoofdhuid. Niet zelden wordt het hele lichaam bedekt met kleine rode plaque. In zeer zeldzame gevallen, een bloedonderzoek en een biopsie van de huid.

Details van de behandeling van psoriasis bij kinderen

Bij de behandeling van het kind psoriasis artsen vooral strikt te houden aan het bekende principe "doe geen kwaad". De behandeling van psoriasis bij kinderen moeten doeltreffend maar zacht. Voor het resultaat van beoefend geïntegreerde aanpak van fysiotherapie (behandeling met ultraviolette straling, plasmaferese), Spa-behandeling (veel minerale bronnen en in ons land en in het buitenland is al lang bekend om hun effectiviteit bij psoriasis), en de behandeling van drugs, voornamelijk externe fondsen. Ze kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën.

Traditionele middelen

Deze hulpmiddelen omvatten pek, koolteer, salicylzuur, ureum. Ze verminderen de ontsteking, maar sterk afhankelijk is van dergelijke hulpmiddelen moeten niet worden. Het feit dat deze medicijnen worden meestal alleen gebruikt in de vroege stadia van psoriasis ontwikkeling en zijn alleen effectief in de complexe therapie. De zwavel-salicylic zalf en teer kunnen helpen in gevallen wanneer de psoriasis is gelokaliseerd op de voeten, en de palmen, maar ze moeten worden toegepast in het kader van de bandage.

Chronische psoriasis

Topische steroïden

Om topicus steroïden zijn betamethasone, hydrocortison, clobetasol, mometasone en anderen. Voorzien van steroïde medicijnen is dat, door de aanwezigheid van hormonen, ze tonen een heel snelle effecten, maar hij bereikt een zeer hoge prijs — het risico op het ontwikkelen van complicaties, zoals atrofie van de huid en dermatitis annulering. Topische steroïden behoren tot de categorie van krachtige drugs. In Europa en de verenigde staten te verkopen zonder een voorschrift is verboden helemaal. Bij gebruik van dergelijke middelen moet worden strikt op te volgen van de aanbevelingen en niet aan zelfmedicatie: niet aanbevolen voor langdurig gebruik (langer dan 5 dagen), de toepassing van grote gebieden en frequent gebruik in gevoelige gebieden van het lichaam (gezicht, nek, huid plooien). Niet-nakoming leidt tot de ontwikkeling van ongewenste systemische verschijnselen: gewenning, frequente exacerbaties (wanneer de ontwenningsverschijnselen en de drug, de ziekte terug met een Knal). De meeste deskundigen zijn van mening dat het gebruik van corticosteroïden kinderen onveilig, als het kan leiden tot de ontwikkeling van het syndroom van Cushing, vertraagde lineaire groei, trage gewichtstoename, stijging van de intracraniële druk, atrofie en Hypo-pigmentatie van de huid. Als de toepassing van topische steroïden niet konden worden vermeden om het risico op ongewenste bijwerkingen het is aanbevolen om alternatieve het gebruik van hormonale middelen met geen hormonale geneesmiddelen met soortgelijke maatregelen zijn: dat is, na het verwijderen van de ernst van de terugval hormonale remedie is om gebruik te maken van een niet-hormonaal medicijn om te genezen van de ziekte en het herstel van de integriteit van de huid en de beschermende functie. Deze aanpak zal zorgen voor een langere rustperiode zonder exacerbaties van de ziekte.

Hormonale medicijnen

Vandaag veel gebruikt van niet-hormonale geneesmiddelen voor uitwendig gebruik, bestaande uit zink pyrithione, van calcipotriol.

Van calcipotriol remt de snelle celdeling en remt specifieke immuunsysteem bemiddelaars, die een belangrijke factor in de ontwikkeling van psoriasis. Echter, geneesmiddelen op basis van het niet aan te raden om aan te brengen op de gevoelige huid van het gezicht, de hals, plooien en te gebruiken voor de behandeling van uitgebreide laesies, omdat dit kan leiden tot een overdosis en de ontwikkeling van negatieve gebeurtenissen. Meestal betekent met calcipotriol worden gebruikt voor psoriasis bij kinderen ouder dan 6 jaar.

Psoriasis

Niet de meest optimale hormonale remedie voor de behandeling van psoriasis bij kinderen die de geneesmiddelen op basis van pyrithione zink is een stof die ook wel actief zink. Vergeleken met de bekende preparaten met zinkoxide (zink spreker, zink zalf, etc.), actieve zink heeft een breed spectrum van de actie: het anti-inflammatoire, anti-bacteriële, anti-schimmel, en helpt bij het omgaan met jeuk en een droge huid (wanneer toegepast als een crème) en draagt bij aan de restauratie van het integraal behandelen van de huid en de beschermende functie. Talrijke studies hebben aangetoond dat zink pyrithione heeft een prestaties die vergelijkbaar zijn met hormonale therapie, maar het veilig, bijna niet geabsorbeerd door het oppervlak van de huid, niet-irriterend en schadelijk effect. Het gebruik van drugs op de basis voor de behandeling van psoriasis bij kinderen het meest bij voorkeur zink pyrithione heeft geen beperkingen op het gebied van de toepassing (het kan gebruikt worden op uitgebreide gebieden van vernietiging, inclusief de gevoelige huid van gezicht, hals, plooien). De duur en de frequentie van de toepassing van medicinale preparaten op basis van zink pyrithione goedgekeurd voor gebruik kinderen vanaf 1 jaar.

Wat is de kans op volledig herstel van het kind en het vergroten van de kans op een gunstige uitkomst van de ziekte?

Psoriasis is een chronische ziekte, maar als u start met de behandeling op tijd en het juiste product te kiezen, kunt u het bereiken van een stabiele remissie — wellicht in de toekomst manifestaties van deze ziekte in het algemeen zal geen verstoring van de baby.

80% van het succes van de behandeling is de juiste keuze van drugs lokale actie.