Hoe de behandeling van psoriasis van de hoofdhuid

Psoriasis is een chronische huidziekte die niet-overdraagbare type, die behoren tot de groep van geschubde herpes, en dat is vaak gelokaliseerd in het hoofd. Kan leiden tot ernstige stoornissen in de fysieke en mentale toestand van de persoon. Het grootste gevaar van psoriasis in de mogelijke ontwikkeling van vormen van artritis psoriatica en hepatitis. Maar weten hoe je voor de behandeling van psoriasis op het hoofd, je kunt voorkomen dat dergelijke ernstige gevolgen.

Het ziet eruit als de uitbarstingen van de psora op de hoofdhuid.

psoriasis op het hoofd

Redenen

Psoriasis is een niet besmettelijke ziekte hebben factoren voor het optreden van die zeggen:

 1. Frequente mechanische belasting van de huid van het hoofd in de vorm van wrijving, wrijving, intense krassen.
 2. Het gebruik van cosmetica voor de verzorging van het haar, het verstrekken irriterend effect op de huid.
 3. Allergische reacties gekenmerkt door de voortdurende opkomst.
 4. De droogheid van het haar en de huid van het hoofd, dat zich manifesteert in de vorm van een roos, dat is de oorzaak van seborrheic psoriasis.
 5. Regelmatige stress en depressie.
 6. De aanwezigheid van ziekten, niet-overdraagbare type.
 7. Een sterke verandering van levensstijl, die zich in de afwijzing van de slechte gewoonten of het volgen van strenge diëten, evenals de weersomstandigheden bij het verplaatsen naar een andere klimaatzone.
 8. Genetische aanleg.
 9. Hormonale storingen.
 10. Onjuiste en vroegtijdige eten.
 11. Slechte gewoonten.

Symptomen

Het klinische beeld van de ziekte is afhankelijk van de verscheidenheid van psoriasis:

1. Vulgair

De meest voorkomende vorm van de ziekte is gediagnosticeerd in bijna 90% van de patiënten met psoriasis. Wordt gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

 • ontstoken gebieden van de huid van het hoofd wordt rood, de top bedekt met een grijze huid, gekenmerkt door een droge en een weegschaal. Op de site van de laesie is gemarkeerd plaatselijke stijging van de temperatuur;
 • grijze huid laag kan eenvoudig worden verwijderd en de rode huid onder snel gewond en bloedend.

Dergelijke stukken huid ook wel plaques genoemd. Ze hebben de neiging om in omvang toenemen, samenvoegen met andere bloedplaatjes, waardoor de vorming van de gehele cluster.

2. Teardrop

Manifesteert als cutane laesies, vergelijkbaar met druppels in wat er is droogheid, roodheid en zwelling. De belangrijkste reden voor de ontwikkeling van psoriasis guttata is een streptokokken-infectie.

3. Pustuleuze

De meest ernstige vorm van psoriasis wordt gekenmerkt door de verschijning op de huid van het hoofd van blaasjes of blaren gevuld met helder vocht, puisten. De huid rondom deze letsels wordt de roodheid en zwelling. In exudatieve vorm van psoriasis de waarschijnlijkheid van het optreden van een exacerbatie, wanneer de transparante vloeistof in de blaasjes zullen worden vervangen door purulent inhoud.

psoriasis op het hoofd podium

Podium

De ontwikkeling van psoriasis hoofdhuid wordt gekenmerkt door de fasen:

 1. Progressief. De eerste fase is veroorzaakt door de opkomst van een groot aantal kleine entiteiten, die de neiging hebben te snelle groei en fusies.
 2. Stationair. In dit stadium is er een stopzetting van de groei van de plaques, die beginnen te worden bedekt met schubben.
 3. Regressief. Gemarkeerde resorptie van plaques, en vermindering van de schilfering van de huid van het hoofd, het onderwijs zijn van een bleke uitstraling.

Behandeling

Therapeutische maatregelen gericht op het wegwerken van psoriasis zijn complex, waarbij zowel de externe als de interne impact op de ziekte. De belangrijkste vorm van psoriasis op het hoofd:

 1. Medicatie
 2. Fysiotherapie
 3. Lichttherapie. Is een manier van onderdrukken tekenen van psoriasis door uv-stralen. Het meest positief bewezen PUVA-therapie waarbij blootstelling aan ultraviolet licht. De bestraling wordt uitgevoerd na toediening van een fotosensibilisator medicijn dat verhoogt de gevoeligheid van de huid aan het licht. Na inname wordt het mogelijk de penetratie van UV-straling in de diepere lagen van de huid, die het mogelijk maakt om effectief behandelen van een ziekte.
 4. Cryotherapie. De methode wordt gekenmerkt door korte termijn blootstelling aan koude op de aangedane huid van het hoofd. Het effect van cryotherapie behaald na het voltooien van een volledige cursus, bestaande uit 30 sessies. Dagelijks kunnen maximaal 4 behandelingen die helpen te elimineren jeuk en pijn van een ontsteking.
 5. Laser therapie. In dit geval wordt een laser gebruikt. Het heeft het voordeel dat het therapeutische effect op de getroffen gebieden van de huid zonder invloed op de gezonde gebieden. Procedures zijn niet meer, en door de onschadelijkheid:dit komt tot uiting in het ontbreken van littekens en de daaropvolgende pigmentatie na behandeling.
 6. Crèmes en zalven. Om zich te ontdoen van psoriasis door middel van lokale geneesmiddelen, is het aan te raden om te gebruiken.
 7. Shampoos. Shampoo in de behandeling van psoriasis op het hoofd van haar is verdeeld in verschillende categorieën.
 8. Folk remedies

Verwijder de verschijnselen van psoriasis, maken vaak gebruik van de recepten van de traditionele geneeskunde. Aandacht te besteden aan het beschikbaar voor gebruik thuis:

Olie:

 • Essentieel is. Vaak gebruikt in etherische essences zijn: ylang-ylang, marjolein, mirre, sandelhout, geranium. Duindoorn olie - niet minder effectief in de behandeling van de ziekte. Verzacht en geneest de huid.
 • Beddengoed. De lijnzaadolie helpt bij het elimineren van ontsteking, zwelling te verlichten, een snelle genezing van de aangetaste gebieden van het hoofd.

Van deze oliën zijn gemaakt van het masker op het hoofd:

Recept #1:

 • burdock olie in de hoeveelheid, een paar lepels gemengd met 5 druppels ylang-ylang en kamille;
 • het mengsel wordt verwarmd en gewreven in de huid van het hoofd;
 • het masker is links voor 40 minuten, vervolgens weggespoeld met shampoo.

Een positief resultaat uit zich in een versnelde genezing van de huid, verbetering van de haarstructuur, het voorkomen van haaruitval.

Recept #2:

 • druivenpit olie in de hoeveelheid van een theelepel gemengd met een eetlepel van grapefruit pulp;
 • toegevoegd op 10 druppels essentiële essentie van citroen;
 • olie mengsel gewreven in de getroffen gebieden en links voor een half uur;
 • aan het einde van de benodigde tijd masker wordt weggespoeld.
koolteerpek en zeep

Koolteerpek en zeep

De populariteit van de Zeep is te wijten aan de volgende eigenschappen:

 • verbetering van de bloedcirculatie;
 • de vernietiging van pathogene bacteriën;
 • desinfectie van de getroffen gebieden;
 • het verwijderen van pijnlijke en jeukende gevoel.

Koolteerpek en zeep kan het effect van de droogte van de huid. Dit moet worden overwogen bij patiënten met een verhoogd heeft van een droge hoofdhuid. Het is ook de moeite waard om te worden voorbereid op het feit dat de zeep heeft een vrij scherpe geur.

Boog

Recept voor psoriasis: de ui is verpletterd, verpakt in een kaasdoek en geplaatst op de aangedane huid voor een paar minuten. Na het hele hoofd moet worden gewassen met koud water, en op de lokalisatie van de plaques toepassen van een medische zalf.

Dieet

Een van de belangrijkste oorzaken van psoriasis zijn van allergische reacties. Tijdens de behandeling het is belangrijk vast te houden aan een bepaald dieet:

 • de uitsluiting van het dieet van alcoholische producten;
 • de aanwezigheid van een verwaarloosbare macht waarbij het eten van kleine porties, en het houden van een pauze van drie uur;
 • het minimaliseren van zout consumptie;
 • een verklaring van afstand van gerookt vlees en groenten;
 • met uitzondering van dieet kunstmatige additieven, kleurstoffen en conserveringsmiddelen;
 • frequente consumptie van vers fruit en plantaardige producten;
 • dagelijks gebruik van de producten van de melkveehouderij type.

Preventie

preventie van psoriasis

Om te voorkomen dat de verschijning van psoriasis hoofdhuid nuttig:

 1. Om te voorkomen dat zon brandt.
 2. Diagnosticeren en behandelen van ziekten.
 3. Met zorg om te wassen en kam het haar.
 4. Periodiek wassen door middel van preventieve en curatieve shampoos.
 5. Stick voor een gezonde en voedzame voeding.
 6. Vermijd negatieve emoties door het vermijden van stress.
 7. Pick-up cosmetica voor de verzorging van de hoofdhuid en het haar volgens hun type.

Ondanks het feit dat psoriasis hoofdhuid is een ernstige ziekte, de behandeling snel en pijnloos. Het belangrijkste ding – het volgen van de aanbevelingen van artsen en zorgvuldig toezicht op hun gezondheid, de waarschuwing van een pathologische verschijnselen.