Of psoriasis wordt doorgegeven van persoon tot persoon

Huid problemen (met name psoriasis) zijn evident, dat vermindert de kwaliteit van leven van de patiënt. Daarnaast is de omliggende angst om het contact met die persoon, als de meeste huidziekten worden gemakkelijk overgedragen van persoon tot persoon. Dit zorgt ervoor dat de patiënt minderwaardigheid en sociale uitsluiting. Bedenk hoe psoriasis is niet voorbij en dat is de bron van de herkomst.

psoriasis in het haar

Besmettelijke chronische psoriasis aan anderen

Indien aangenomen, de psoriasis mensen rond die zich zorgen maakte over iedereen, omdat je eigen gezondheid staat voorop. De ziekte verschijnt rode vlekken van verschillende intensiteit, die peel. Ze kunnen voorkomen op elk gebied van het lichaam. Meest vaak, het zien van vlekken op het gezicht, ledematen, rug of buik, mensen vermijden het contact met de patiënt, omdat je niet weet wat de etiologie van de ziekte. Hun angst is begrijpelijk, omdat soortgelijke symptomen worden gevonden in andere "gevaarlijke" pathologieën.

De meeste mensen niet weten wat de verschillen zijn tussen psoriasis en andere besmettelijke ziekten, dus mensen geloven dat een staat een persoon kan hebben:

 • Ringworm.
 • Huid-infecties.
 • Schurft.
 • Een infectie met een schimmel.
 • Ziekte Herpes.

De meeste psoriasis vaak pijn en hele families. Meestal is dit feit bevestigt dat de ziekte besmettelijk is, maar dit is onjuist, aangezien psoriasis is een chronische ziekte die inherent zijn aan het menselijk genoom. En zo gebeurt het dat in de kring van de zieke, zieke mensen met familieleden die nooit waren zelfs tekenen van de ziekte. Dit betekent niet dat de ziekte wordt overgedragen! Sommige zijn genetisch aanleg voor psoriasis mensen die nooit geconfronteerd wordt met de ziekte, omdat ze niet van de factoren die kunnen verbeteren. Daarom, als de familie van de symptomen van pathologie was het niet, je moet vragen aan de familieleden van de verre cirkel, waarschijnlijk iemand ook geconfronteerd met deze ziekte.

Indien aangenomen chronische psoriasis van persoon tot persoon

Zelfs als de patiënt bevestigt het feit dat de ziekte niet besmettelijk is, zullen de mensen nog steeds van mening dat hem gevaarlijk en moet worden vermeden. De mensen die er zijn vele mythen die aangeeft dat de ziekte is besmettelijk. Dus, laten we kunnen je psoriasis in het lichamelijk contact met de patiënt, evenals seksueel en huiselijk manier.

Of psoriasis wordt overgebracht door lichamelijk contact met de patiënt

Psoriasis is een ziekte die niet gevaarlijk plaques. Binnen laesies zijn niet bevat schimmels, virussen, mijten, die in staat van het slaan van een ander persoon.

Totaal fysieke acties:

 • Kussen.
 • Knuffels.
 • Een handdruk is volkomen veilig.

In tegenstelling, het fysieke contact met gezonde mensen is het noodzakelijk de patiënt dat het niet gecomplexeerd omdat haar lichaam niet in te trekken in zichzelf en hield psychische gezondheid.

indien aangenomen, de psoriasis

Doet psoriasis van persoon tot persoon via het bloed

Het doneren van bloed is een zeer populair en nuttig zijn voor ieders gezondheid. Een bijkomend voordeel van deze is dat de procedure betaald. In het einde, bloedtransfusies ontvangen aan mensen in nood, maar zo gebeurt het dat na een ernstige ziekte en de transfusie pathologie aktiviziruyutsya. Wie is de schuldige in dit geval, artsen of jezelf?

Donor, zelfs een patiënt met psoriasis het bloed bevat geen:

 • Ziekteverwekkers.
 • Schadelijke stoffen voor de mens.

Ja, het bevat de genetische code van de patiënt, maar het heeft geen invloed op het menselijk genoom, dat had een bloedtransfusie. Daarom, als na de transfusie u actieve psoriasis, het betekent dat je beïnvloed wordt door auto-immune processen in je lichaam, en werd de aanzet voor de ontwikkeling van de ziekte.

Indien aangenomen chronische psoriasis seksueel overdraagbare

Seks met patiënten is volledig veilig voor de seksuele partner, omdat de pathologie is niet de bron:

 • Bacteriën.
 • Virussen.

Soms zijn de partners van de patiënt kan de vlekken in de intieme gebieden lijkt op een uitslag. Dit is niet het bewijs van de overdracht van de ziekte. Het is eerder een huiduitslag veroorzaakt door angst. In dit geval, artsen raden het drinken van een cursus van anti-angst medicijnen, en niet na te denken over het probleem.

Psoriasis is een besmettelijke ziekte of niet

Vond dat bekend samenleving infecties kunnen worden overgedragen op verschillende manieren:

 • Door middel van lichamelijk contact.
 • De lucht druppels.
 • Organismen-vectoren.

Meestal is dit probleem van belang is bij het reizen met de zee of de tarieven. Dan na het zien van een patiënt met psoriasis, mensen zijn bang om contact met water.

Wetenschappers vastgesteld dat water, die baadde de patiënt, is volledig veilig voor het milieu.

Daarnaast zijn de studies bevestigd dat er geen bekende methode van overdracht van de ziekte van persoon tot persoon, niet bedreigd door mensen in de omgeving van de patiënt met psoriasis.

overdracht van psoriasis

Transmissie (theorie van verschijning) psoriasis

We hebben al bedacht hoe psoriasis is niet uitgezonden, maar de medische staf er zijn vele theorieën (met uitzondering van genetische), waar komt de ziekte. Het kan iedereen overkomen personen die een auto-immuunziekte zijn eigen lichaam. Het heeft niets te maken met de persoon die al lijden aan psoriasis. Als een regel, de diagnose is mannen en vrouwen boven de leeftijd van 15, maar soms is de ziekte begint te manifesteren voor. Overweeg medische theorie van de transmissie.

Vormen van psoriasis

Vanaf de onderzoekers, specialisten zeggen dat de ziekte van 2 types:

 • De eerste komt voort uit stoornissen in de functionaliteit van het immuunsysteem en wordt overgedragen door genetische betekent. Dit type wordt gevonden in de meeste patiënten en opgenomen in patiënten tot 20 jaar. Wordt gekenmerkt door laesies van voorheen benadeelde huid en harige gebieden en plooien van de ledematen.
 • Vaak 2 type registreren bij mensen na 40 jaar. Als de ziekte is gelokaliseerd aan de gewrichten en nagels.

Deze theorie suggereert dat de eigenaren 2 type van de ziekte en minder last hebben van de "schuine" uitzicht, maar ze hebben de ziekte is moeilijker omdat het van invloed op de capaciteit van de gewrichten.

Genetische theorie

Zoals eerder vermeld, de pathologie manifesteert zich niet op alle genetisch gepredisponeerd zijn voor haar volk.

Dit is te wijten aan het feit dat de ziekte kan alleen worden geactiveerd in gunstige omstandigheden of bij gebruik van bepaalde factoren, zoals:

 • Zout, zoet, kruidig voedsel.
 • Alcoholische dranken, tabak.
 • Chronische ziekten.
 • Ziekten die leiden tot een afname in de activiteit van het immuunsysteem.
 • Onderkoeling.
 • Metabole aandoeningen.

Daarom, psoriasis – een systemische ziekte van herkomst, omdat het kan leiden tot een aantal processen die niet in het lichaam.

de ziekte psoriasis

De impact van seizoensgebondenheid

Seizoensgebondenheid ook van invloed op de ontwikkeling en de herhaling van psoriasis, als een man het te weten komt in een situatie, provoceren spanningen.

Er zijn de volgende seizoenen:

 • De lente.
 • De zomer.
 • De herfst.
 • De Winter.

Vaak, exacerbatie/recidief van psoriasis optreden in de winter en de zomer. In de warme tijd, de letsels ontstaan in gebieden, krassen of snijden takken, gras en in de winter mensen zijn vaak blootgesteld aan onderkoeling.

Systematische schendingen

Voor de inbreuken die zich binnen een persoon genetisch aanleg voor de ziekte, de ziekte kan versterken of terugkeren. Voorbeeld: storingen van de stofwisseling, psoriasis fungeert als een complicatie met de nederlaag van het endocriene systeem.

Allergische theorie

Mensen zijn genetisch vatbaar zijn voor de ziekte en het hebben van een Allergie voor iets dat zou last hebben van een chronische ziekte. Elke allergische reactie van de patiënt zeer ernstig, dus artsen raden aan dat patiënten vermijden van allergische aanvallen. En de rest, psoriasis is niet besmettelijk en als allergieën.

In totaal, om samen te vatten: om psoriasis van de patiënt onmogelijk. Factoren die een verhoogd risico van het optreden of verergering van deze ziekte zijn:

 • Schade aan de huid (op de betrokken pathologie mensen).
 • Stoornissen in de metabole processen, de hormoonhuishouding, het immuunsysteem en systemische reacties.
 • Besmettelijke ziekten en ontstekingen.

Meestal is de ziekte geen bedreiging vormt voor de gezondheid van de mens, en brengt het ongemak en hebben een negatieve invloed op de psyche, maar kan soms gevaarlijk zijn.

Hoe gevaarlijk is psoriasis

Psoriasis is een ziekte die niet genezen kan worden. Het maximale bedrag dat kan artsen te verminderen van de symptomen van en vergemakkelijken van de overdracht van de ziekte aan patiënten: te elimineren jeuk, ontsteking, psoriatische papels.

Echter, als de patiënt weigerde behandeling en pathologie verplaatst naar de vaste fase, in aanvulling op de esthetische ontsierende de ziekte kan ook negatieve effecten hebben op de patiënt:

wat invloed heeft op psoriasis
 • De nederlaag van de slijmvliezen. Zonder adequate therapie, de ziekte zich uitbreidt naar de slijmvliezen en de huid schede, omdat hun weefsel structuur gevoelig voor verstoring in de metabole processen en de aanwezigheid in hen van onderdelen van dode cellen. Bij deze patiënt, kan conjunctivitis, die leiden tot disfunctie van het visuele systeem.
 • Artritis psoriatica. De ziekte is gelokaliseerd niet alleen op het buitenste deel van de huid, maar ook de weefsels, gewrichten en kraakbeen.

Bovendien, patiënten met psoriasis lijden aan lever-aandoeningen en stofwisselingsziekten. Dit fenomeen is waargenomen volledig bij alle patiënten met deze diagnose. Het wordt aanbevolen om te overleggen met een lokale dermatoloog en in overeenstemming met de therapeutische plan, want om volledig te genezen van deze ziekte is nu onmogelijk.