Psoriasis guttata

Psoriasis guttata is een type van psoriasis, onderscheidende kenmerken zijn het ontbreken van laesies van de nagelplaat en spontane onvoorspelbaar distributie van de huid laesies geassocieerd met de aanwezigheid van infectie in het lichaam. Het eerste item is een roze druppelvormige-vormige plaque. Het uiterlijk van bultjes gepaard met jeuk. In eerste instantie, de uitslag is gelokaliseerd op de romp en extremiteiten, maar later verspreidt zich door de huid met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. De ziekte is de diagnose klinisch in de detectie van psoriatica triade, met behulp van de gegevens van de histologie. De meest effectieve methoden van behandeling zijn PUVA-therapie en plasmaferese.

psoriasis guttata

Algemene informatie

Psoriasis guttata is een zeldzame vorm van auto-immune schilferige ontnemen schilderij met een chronische. Dermatose heeft geen geslacht of ras verschillen, heeft geen duidelijke invloed van de seizoenen en regelmaat. Vaak psoriasis guttata gediagnosticeerd bij kinderen van schoolgaande leeftijd, jonge mannen en vrouwen. In de wereld meer dan 4% van de bevolking last heeft van psoriasis, het aandeel van de teardrop is ongeveer 2 miljoen euro. Psoriasis guttata is een organisch karakter, vaak in combinatie met somatische aandoeningen, acute of chronische infectie, die verergerd. Er wordt van uitgegaan dat dergelijke combinaties als gevolg van een schending van de beschermende eigenschappen van de huid en niet gemakkelijke penetratie in het lichaam van infectieuze agentia, die een van de belangrijkste triggers in het eerste mechanisme van de ontwikkeling van de ziekte.

Aangenomen wordt dat het verspreid wordt psoriasis guttata verkort het leven van een vrouw voor 3 jaar, mannen en 1,5 jaar. De reden voor het reduceren van de periode van het leven geworden van auto-immuunziekten. Op de ontwikkeling van psoriasis guttata nadelig worden beïnvloed door slechte gewoonten, met name Roken en hoge atherogene profiel macht. Roken pakjes sigaretten per dag verhoogt het risico op het ontwikkelen van psoriasis guttata 2 keer. Het eten van grote hoeveelheden vis (een natuurlijke bron van meervoudig onverzadigde vetzuren) vermindert het risico van ziekten 3 keer. De urgentie van het probleem geassocieerd met ernstige psoriatica proces, significante verslechtering van de kwaliteit van leven van patiënten.

Oorzaken van psoriasis guttata

De overgrote meerderheid van de dermatologen beschouwd als de belangrijkste reden voor de ontwikkeling van psoriasis guttata overdracht van de infectie van eventuele etiologie: griep, keelpijn, longontsteking, acute respiratoire ziekte van de bovenste luchtwegen, candidiasis van de slijmvliezen. In het voordeel van de besmettelijke theorie toont de aanwezigheid van ziekteverwekkers in scrapings met een daling van de plaque. Besmettelijke ziekte ofwel heeft geleid tot het debuut van de ziekte, of verergert andere vormen van psoriasis en stimuleert in hun transformatie tot psoriasis guttata. Achtergrond van de pathologische veranderingen is stress, vermoeidheid, verminderde weerstand, genetische aanleg of een combinatie van deze factoren. Ondanks het feit dat de korsten van de plaques wordt bepaald door een ziekteverwekker, guttata psoriasis is niet besmettelijk, niet besmettelijk.

In de pathogenese van psoriasis guttata, de leidende rol behoort tot de auto-immuun reacties. De aanwezigheid van een infectie activeert de genen die verantwoordelijk zijn voor de ziekte-ontwikkeling, stress is van invloed op de neuropeptides in staat zijn tot het stimuleren van de huidcellen, die, op zijn beurt, secretie van cytokines. Cytokines activeren het immuunsysteem lymfocyten en histiocytes bindweefsel onderdeel van de huid dat trekt eosinofielen. Er zijn drie stadia van de ontwikkeling van psoriasis guttata: overgevoeligheid, sluimerend bestaan, en effector. In de eerste fase, begint het mechanisme van de reactie van antigeen-antilichaam, waar het antigeen zijn pathogene micro-organismen die in de huid, en antilichamen – cellen van het immuunsysteem en het reticuloendothelial systeem. In de tweede fase is er een latente accumulatie van antilichamen die worden geproduceerd door de huid-cellen en lymfocyten van het afweersysteem. Antilichamen te wijten aan teveel geassocieerd wordt niet alleen vreemde deeltjes, maar ook de eigen structuur van de huid.

de symptomen van psoriasis

Ten slotte, in de derde fase, begint primaire uitslag elementen op het oppervlak van de huid. De start-tijd voor de laatste fase is het onmogelijk te voorspellen, omdat de duur van de latente periode is afhankelijk van de virulentie van het pathogeen of andere pathogene cytotoxiciteit begin, het bedrag en de weerstand. Opgemerkt moet worden dat in het geval van psoriasis guttata een genetische aanleg niet spelen een doorslaggevende rol, omdat de genen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van psoriasis guttata, een hoop, en op de genetische transmissie van elke vorm van psoriasis is niet onderworpen aan de wetten van Mendel. Overweeg guttata psoriasis is een erfelijke ziekte is onmogelijk, je kan alleen maar praten over genetisch heterogene ziekte.

Classificatie van psoriasis guttata

In de dermatologie te classificeren, psoriasis guttata ernst in het licht van de prevalentie van letsels van de huid. Onderscheiden:

  1. Milde psoriasis guttata is een huiduitslag één van de belangrijkste elementen in het vierkant, die neemt minder dan 3% van de huid. De functies worden weergegeven scherp 2-3 weken na de besmetting en vereist onmiddellijke behandeling aan de arts. Gelokaliseerd op de romp en extremiteiten, regressie met symptomen van hyperpigmentatie.
  2. Milde psoriasis guttata – huiduitslag meerdere, gevoelig voor perifere groei, verliest de huid van 3% tot 10%. Algemene voorwaarde is overtreden, gemarkeerd jeuk, een patiënt het ziekenhuis. De laesies kunnen lossen op hun eigen of omgezet in disseminirovanne formulier.
  3. Ernstige psoriasis guttata – wijdverspreide huiduitslag die betrekking hebben op meer dan 10% van de huid van de huid. Gelokaliseerde overal ernstige verstoring van de toestand van de patiënt vereisen een medische ingreep in een gespecialiseerd ziekenhuis en de behandeling op basis van de individuele programma tot een volledige regressie van de primaire psoriatica cellen.

De symptomen van psoriasis guttata

De ziekte heeft een fluctuerend verloop, in plaats van de verlossing komen herhaling, vooral vaak in de herfst en winter. De klinische verschijnselen van psoriasis guttata spontaan optreden. Het primaire element is een heldere rode papel teardrop vorm van 3 tot 10 mm in diameter, bedekt met zilverachtige schilfers. De papels groeien in de periferie, samen te voegen en om te zetten in plaque. In het letsel elementen zijn gevoelig voor ulceratie en transformatie in exsudatieve psoriasis. Uitslag gepaard met jeuk. De uitslag wordt op de romp en ledematen is de typische lokalisatie van de primaire cellen psoriasis guttata. Het gezicht is bijna altijd vrij blijft, de nagelplaat wordt niet beïnvloed. De uitslag kan lossen op hun eigen of omgezet in een meer ernstige vorm van psoriasis. Het verdwijnen van de uitslag is geen garantie voor herstel.

De diagnose psoriasis guttata

Wanneer de diagnose van "psoriasis guttata" rekening houden met de informatie over recente infectie, klachten en de aanwezigheid van specifieke diagnostische triade: stearine plek terminal film, bloeden "druppels van dauw". Het KLA is bepaald, verhoogde bezinking en leukocytosis, volgens de biochemie detecteert de aanwezigheid van reumafactor. Kinderen die een strep een infectie, het voeren van serologische testen, neem het teststaafje uit de neus-keelholte met een bacteriologisch onderzoek van hemolytische Streptokokken.

Histologie typische druppel psoriasis, morfologische veranderingen getuigen van de onvolwassenheid van de epidermale cellen te vinden in de biopsie materiaal van T-lymfocyten en de symptomen van hyperkeratose. Ziekte differencebut met andere rassen van de psoriasis roze ringworm, secundaire syfilis, drugs intoxicatie, dermatitis, en virale exantema.

de behandeling van psoriasis

Behandeling psoriasis guttata

Dermatose resistent voor de therapie, en vereist geduld van de patiënt en de dermatoloog. De behandeling is complex, afhankelijk van de ernst van het proces wordt uitgevoerd in een extramurale of intramurale. Ten eerste, het uitvoeren van een aanpassing van de brandpunten van een chronische infectie, de behandeling van de resterende symptomen van acute ARI en ARI, het aanpassen van bijkomende somatische pathologie. Een dermatoloog pakt een individueel programma anti-atherogene profiel van de consumptie van meervoudig onverzadigde vetzuren. Op hetzelfde moment, symptomatische therapie. Met dit meest effectieve psoriasis PUVA-therapie is voorgeschreven in kleine doses onder medisch toezicht. Het gebruik van plasmaferese kan het verminderen van de frequentie van herhaling.

De Drugs, met dit type van psoriasis worden gebruikt voor verschillende doeleinden en in overeenstemming met de verschillende therapeutische schema ' s. Bijvoorbeeld, hormonale zalven, rekening houdend met de getroffen gebied van de huid, gebruikt u slechts voor korte cursussen, antibacteriële therapie tegen hemolytische Streptokok is uitgevoerd met oog op de lange cycli van antibiotische therapie met het gebruik van cefalosporines. De langste tijd is ontvangen immunomodulatoren.

Weergegeven vitamine A, D, C, E, groep b) en monoklonale antilichamen. Als uitbreiding van de primaire elementen van betekenis zijn en zich blijven ontwikkelen, toepassen retinoïden binnen en calcitriol zalf in extern. Voorgeschreven sedativa, antihistaminica therapie en medicijnen tegen jeuk. Goede effect is een bad met zemelen. De relatief gunstige prognose gegeven van de rimpelspanning psoriasis guttata en het effect op de kwaliteit van leven van patiënten.