Psoriasis op het hoofd van foto ' s, symptomen, oorzaken, behandeling

Psoriasis hoofdhuid is een vrij veel voorkomende vorm van huidziekte die vormt geen ernstig gevaar voor het leven van de patiënt. Ondanks dit heel vaak deze ziekte leiden tot de ontwikkeling van ernstige complicaties van een psychologische aard. Het is ook vermeldenswaard dat het niet de esthetische verschijning van de patiënt maakt het onmogelijk is voor zijn bestaan in de samenleving en leidt in de meeste gevallen op vrijwillige isolatie.

Redenen

Psoriasis op het hoofd

Een kenmerkend symptoom van deze ziekte zijn platen op het hoofd, die zich niet in het haar en op de huid. Deze schilferige letsels kunnen verschillende afmetingen hebben en in de meeste gevallen geven de ontwikkeling van de eerste fase van de ziekte. Psoriatica schaal kan gemakkelijk worden onderscheiden van de roos door de overmatige hoeveelheid talg afscheiding.

Als de belangrijkste oorzaken van psoriasis van het hoofd van de moderne geneeskunde beschouwt de verstoring in het lichaam metabolische processen.

Het moet ook worden opgemerkt dat sommige van de factoren die deze ziekte kunnen veroorzaken:

 1. Mechanische beschadiging van de huid gelegen in de hoofdhuid.
 2. Een verzwakt immuunsysteem.
 3. Blootstelling van de patiënt aan stressvolle situaties.
 4. Onjuist is en niet gevoelig eten.
 5. De progressie van de patiënt van chronische ziekten met infectieuze etiologie.
 6. Het bestaan van verslaving, in het bijzonder het misbruik van alcohol-bevattende dranken en Roken.
 7. Verstoring van het spijsverteringskanaal.
 8. Langdurige medicatie (vooral steroïdhormonen).
 9. Het systematische effect op het haar en de huid van het hoofd van de lage temperatuur regimes.
 10. Hormonale stoornissen (bijv. zwangerschap, puberteit, endocriene ziekten, enz.).

Plotselinge psoriasis op de achterkant van het hoofd, de wenkbrauwen, op het voorhoofd en een baard kan optreden in het mannelijke en het vrouwelijke publiek, wiens ouder dan 35 jaar. Bij patiënten van die leeftijd groep, de ziekte ontwikkelt als gevolg van genetische aanleg. Volgens de statistieken bijgehouden door medische instellingen uit de hele wereld, deze vorm van psoriasis ontwikkelt zich over 5 dagen, terwijl het in andere delen van het lichaam de ziekte kan optreden bij een acute vorm in de loop van 3 weken of meer weken.

Symptomen en behandeling

Als een persoon waargenomen in de eerste fase van de ziekte, dan is het niet manifest typische symptomen. In het geval wanneer de ziekte zal gaan in de progressieve fase, dan zal het zelfs zichtbaar met het blote ogen zijn verschijningsvormen.

Bij het bestuderen van psoriasis op het hoofd zie je de peeling op de huid, die gepaard gaat met sterke jeuk.

Na verloop van tijd, patiënten in de hoofdhuid zal beginnen te verschijnen psoriatische plaques en tekenen van beschadiging. Plaats het gezicht beginnen te worden dikker en ruwer rond de huid wordt rood en zwelt. Als patiënten geen belang aan de symptomen, heel snel, de pathologie zal verplaatsen naar andere delen van het lichaam.

Psoriasis op de hoofdhuid

Indeling

Psoriasis op de hoofdhuid kunnen verschillende stadia van ontwikkeling:

 1. Eerste. De patiënt op de huid verschijnen individuele papels, die qua uiterlijk lijken op puistjes, een roze tint en een duidelijk gedefinieerde randen. Hoog boven op de huid, lokken ze de sterkste jeuken. Als de patiënt niet kan staan en begint te poetsen, de bultjes kunnen bloeden. Sommige patiënten hebben geen belang hechten aan de symptomen te zien psoriatica schalen over de gebruikelijke roos. Ze beginnen met het gebruik van verschillende middelen om zich te ontdoen van roos, verergering van de psoriasis. In dit stadium is de ziekte van invloed op de hoofdhuid, maar kan ook vast te leggen en de nek, oren en gezicht.
 2. Progressieve. Wanneer de ziekte begint aan de gang, patiënten op de huid verschijnen met de nieuwe uitslag.
 3. Stationair. Oude psoriatica huiduitslag deelnemen aan een nieuwe.
 4. Regressief. Bij de overgang van de ziekte in deze fase treedt de neutralisatie van uitgesproken symptomen. Papules zijn gevormd rond een heldere ring.
 5. Zwaar. In dit stadium is er een complete laesie van de hoofdhuid. Psoriatica schalen groter en dikker. Mannelijke patiënten zijn vrijgesteld van de militaire dienst.

Diagnostische maatregelen

Als een persoon zal merken in de hoofdhuid symptomen zoals flakiness, puistjes, of jeuk, moet hij onmiddellijk contact opnemen met de gezondheid faciliteit voor overleg. Een dermatoloog zal de patiënt onderzoeken en schrijven hem wat extra onderzoek, bijvoorbeeld van een bloedtest en een biopsie.

Nadat hij werd gediagnosticeerd met psoriasis, een specialist zal adviseren van de patiënt individueel behandelplan, die meestal bestaat uit:

Diagnostische maatregelen
 1. Inname van medicijnen en het gebruik van de actuele medicatie.
 2. De overgang naar het dieet.
 3. Passage fysiotherapie.
 4. Regelmatige bezoeken aan de gespecialiseerde resorts en spa ' s.
 5. Preventieve maatregelen.

Behandeling met medicijnen

Deze categorie van patiënten, specialisten voorschrijven van de volgende geneesmiddelen:

 1. Als pathologie wordt begeleid door sterke jeuk en zwelling, antihistaminica worden voorgeschreven.
 2. Om het lichaam te versterken en verhogen de weerstand tegen ziekte, de aanbevolen inname van vitamine-en mineralenpreparaten.
 3. Ter verbetering van de werking van het immuunsysteem, moeten patiënten neem speciale medicijnen die behoren tot de groep van immunomodulatoren.
 4. Patiënten voorgeschreven retinoïden.
 5. Als pathologie is een ernstige, dan patiënten worden toegewezen aan corticosteroïden.
 6. Als de kwaal zal worden vergezeld door een infectie (secundair), aanpassen van de behandeling regime en onder andere in het van de antibiotica. Dergelijke geneesmiddelen moeten patiënten zeer zorgvuldig, omdat ze kan leiden tot een aantal complicaties.
 7. Als de pathologie in de mens is gemanifesteerd op de achtergrond van stress, of een constante psycho-emotionele stress, de artsen kunnen voorschrijven van psychotrope medicijnen.

In de behandeling van deze ziekte gaat vaak gepaard met medicijnen bestemd voor uitwendig gebruik:

 1. Voorgeschreven zalfjes (versterken en versnellen van de vorming van de hoornlaag van de huid).
 2. Aanbevolen voor de behandeling van huid met speciale lotions, die bestaat uit vitamine D3 of dithranol.
 3. Bij ernstige ziekte voorgeschreven zalfjes, gels en crèmes uit de groep van glucocorticoïden.
 4. Voor de hygiëne patiënten moet het gebruik van speciale shampoo.
 5. Om tegen de symptomen, artsen adviseren van toepassing salicylic zalf. Deze medicatie kan worden gebruikt, niet alleen in de verlossing, maar tijdens de acute fase van de ziekte.

Voor therapeutische doeleinden, patiënten kunnen gebruik maken van speciale shampoos:

 1. Het bezit van schimmeldodende activiteit.
 2. Zuur (salicylic) of ichthyolum.
 3. Met de toevoeging van teer.
Psoriasis

Fysiotherapie

Psoriasis is een pathologie van de huid dat nodig heeft in de behandeling van een geïntegreerde aanpak. Dat is de reden waarom, naast geneesmiddelen, is deze categorie van patiënten toont de verschillende fysiotherapie:

 1. Wij raden het passeren van de sessies van hirudotherapy.
 2. De huid moet worden beïnvloed door de laser erbium), met ultraviolet licht.
 3. Toont de sessies van hemosorption, of plasmaferese PUVA-therapie.
 4. Groter zijn de voordelen van de behandeling in de gespecialiseerde sanatoria.

Voedsel

Mensen die worden geconfronteerd met deze ongeneeslijke ziekte, moeten heroverwegen uw dieet. Vanwege het feit dat de patiënten bijna altijd is er een schending van het vetmetabolisme, ze worden aanbevolen een speciaal dieet. Zij moeten zich houden aan de volgende regels:

 1. Vermijd producten die bevatten kleurstoffen en chemische toevoegingen.
 2. Moeten afstappen van alle dressings en kruiden.
 3. Verwijderd alle schadelijke voedsel alcohol-bevattende dranken.
 4. Het menu moet worden van voedingsmiddelen die kunnen leiden tot allergische reacties.
 5. Het is verboden te eten van fruit, groenten en bessen in heldere kleuren en citrus en chocolade.
 6. Beperkte kunt u gebruik maken van melk en honing.

Hoe de zorg voor haar?

Patiënten bij wie psoriasis ontwikkeld op de hoofdhuid, moeten weten hoe goed de zorg voor dit gebied:

 1. In de uitvoering van de hygiënische procedures kunt u alleen medicinale shampoos.
 2. Voor het kammen van het haar, moet je kiezen voor een kam, dat de borstelharen gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Tijdens de manipulatie, het is onmogelijk om een sterke fysieke impact op de betrokken gebieden, omdat dit kan leiden tot letsel van psoriatische plaques en de daaropvolgende infectie.
 3. Regelmatig moet je omgaan met de huid desinfectiemiddelen die zijn toegewezen aan een dermatoloog.
 4. Natte haren mag niet worden gedroogd in de droogtrommel, als psoriatische plaques mag niet worden een thermische effect.
 5. In de loop van de therapie moet de patiënt voorkomen kappers procedures. Het is strikt verboden om dye hair, zoals kleurstoffen kan leiden tot ernstige complicaties.
 6. Als een vrouw heeft lang haar en psoriasis vordert in dit gebied, is het aanbevolen om een short cut, waardoor het makkelijker wordt om de verzorging van de huid en te kammen psoriatica schalen.
De behandeling van psoriasis

De gevolgen

De eerste van deze huidaandoeningen als psoriasis veroorzaakt ernstige psychische aandoeningen bij patiënten. Te wijten aan het feit dat patiënten er zijn een aantal serieuze veranderingen op de huid, ze beginnen zich terug te trekken in zichzelf en anders af te zien van het contact met de buitenwereld. Veel patiënten op de achtergrond van externe verandering begint een langdurige depressie, de intrekking van die alleen kan ervaren psychotherapeut.

Psoriasis, die zich op de hoofdhuid, in zeldzame gevallen, wordt de oorzaak van de ontwikkeling van de fysieke gevolgen. Maar, als de patiënt niet door de uitgebreide therapie, de ziekte kan zich verspreiden naar andere delen van het lichaam, en dit, op zijn beurt resulteert in de volgende complicaties:

 • ontwikkelt hepatitis (psoriasis);
 • treedt op bloed-infectie (als bacteriële infectie);
 • ontwikkelt arthritis psoriatica).

Preventieve maatregelen

Om te voorkomen dat de progressie van deze ziekte, patiënten moeten voeren regelmatig voorkomen:

 1. Langdurige blootstelling aan direct zonlicht moet elimineren de mogelijkheid van oververhitting en verbranding.
 2. We moeten voor de behandeling van alle chronische en infectieziekten.
 3. Patiënten moeten volledig geven alle verslavingen.
 4. Het is aanbevolen niet alleen tijdens de behandeling maar de rest van je leven aan het volgen van een goed dieet.
 5. Tijdens het wassen van het haar, moet u gebruik maken van een remedie en om te voorkomen dat mechanische beschadigingen van de huid. Na het voltooien van de hygiënische procedures, is het aanbevolen om haar spoelen met kruidenaftreksels.