Wat lijkt psoriasis

Psoriasis ─ huid ziekte is chronisch. Uitgedrukt in de vormgeving van de huid gezwollen plekken (papels), die heeft een heldere rode kleur. Als deze ziekte is heel gebruikelijk, elk is handig om te weten wat lijkt psoriasis, wat zijn de symptomen en methoden van behandeling. Deze belangrijke zaken voor de kunst.

Psoriasis

Oorzaken van psoriasis

De moderne geneeskunde is van mening psoriasis als een systematische fout in het lichaam, en niet als een aparte ziekte. In aanvulling op de huid uitslag, bij patiënten gediagnosticeerd disfunctie van andere organen is vaak van invloed op de hormoonhuishouding en het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Een antwoord op de vraag waarom psoriasis optreedt, heeft de wetenschap niet. Er zijn een aantal belangrijke theorieën, die voldoen aan de artsen. Laten we hen.

De theorie van het immuunsysteem

Erkend door veel artsen theorie is dat de belangrijkste reden voor de ontwikkeling van psoriasis ─ disfunctie van het immuunsysteem. Papules zijn gevormd op het lichaam het resultaat is een auto-agressie als gevolg van problemen in de werking van het immuun systeem behandelt de huid cellen als vreemd, en daarom verwerpt ze.

Het heeft lang gevestigd ─ psoriasis ontwikkelt zich vaak op de achtergrond van besmettelijke ziekten (sinusitis, tonsillitis). Dit is een krachtig argument in het voordeel van het feit dat een disfunctie van het immuunsysteem en het uitlokken van de ziekte. Het verkennen van de schalen van papels, vonden de onderzoekers dat in hun samenstelling zijn antigeen complexen, die niet typisch zijn voor gezonde cellen. Bloed bevat antigenen op deze complexen, die veroorzaakt afwijzing.

Verminderde weerstand, geen twijfel, provoceert de ontwikkeling van psoriasis. Maar het is belangrijk rekening te houden met tal van andere factoren.

Genetische theorie

De aanleg voor psoriasis is erfelijk. Niet een ziekte, namelijk de aanleg. Dit bevestigt de statistische feit ─ van 55-60% van de mensen die lijden aan psoriasis hebben een bloedband met dezelfde diagnose. Wanneer het pijn doet één van de ouders, is de kans groot dat het kind deze ziekte ─ 25% als beide ouders (want het risico neemt toe tot 75%. Het is bewezen dat de verschijning van de ziekte heeft een directe invloed op het plot van een chromosoom dat bepaalt het niveau van de ontstekingsreactie van de huid. Echter, genetische aanleg artsen geloven niet de belangrijkste oorzaak van de ziekte.

In sommige culturen is er weerstand tegen psoriasis. Deze categorie bevat de Indianen wonen in de Andes, de Eskimo ' s. Hun vertegenwoordigers hebben een set van genetische kenmerken, dus nooit last van deze ziekte.

De behandeling van psoriasis

Endocriene theorie

In overeenstemming met de endocriene theorie van het ontstaan van psoriasis uitlokken hormonale disfunctie. Om een dergelijke mening van de artsen kwam, na het analyseren van de kenmerken van de ziekte. In hun opinie, de overmatige productie van huidcellen - het gevolg van de schendingen van de regulerende functie, veroorzaakt door een disfunctie van het endocriene systeem.

In het voordeel van de endocriene theorie is gebaseerd op het feit dat tijdens de hormonale schommelingen bij vrouwen (de eisprong, de menstruatie) en tijdens de zwangerschap die zich manifesteert door psoriasis is het veel meer actief. Wetenschappers hebben echter niet vastgesteld dat een hormoon dat direct invloed op de vorming en het verloop van psoriasis, dus deze theorie wordt niet beschouwd als fundamenteel.

Neurogene theorie

Een van de nieuwe theorieën ─ neurogene. Zij beweert dat de psoriasis ─ een ziekte van de zenuwen, en het heeft psychologische redenen. Leiden tot de ontwikkeling van de neurose (vasomotorische). Het leidt tot vernauwing van de bloedvaten, vermindering van de bloedtoevoer naar de huid en de vorming van bultjes.

Studies tonen aan dat sterke emoties, stress, zenuwen stimuleren de vorming en ontwikkeling van huiduitslag. Dit is het belangrijkste bewijs van de neurogene theorie.

Virale theorie

Sommige artsen zijn van mening dat psoriasis zich ontwikkelt als gevolg van infectie. Inderdaad, in de periode van besmettelijke ziekten papels vaker verschijnen, zijn er veranderingen in de lymfeklieren (perifere). Maar dit is waarschijnlijk het gevolg van de verzwakking van het immuunsysteem van het lichaam. In de geschiedenis van de studie van de ziekte werd niet geïdentificeerd virus die leiden tot de ontwikkeling van psoriasis.

De artsen nooit gevonden gevallen van contact infectie van deze ziekte (zelfs na een bloedtransfusie van een gezond persoon is besmet). Daarom is het virus wekt veel twijfel. In de moderne geneeskunde psoriasis is gedefinieerd als niet een besmettelijke ziekte.

Metabole afwijkingen

In psoriasis, veel patiënten met de diagnose lagere temperatuur en een verhoogde concentratie van cholesterol, en tekenen van metabole stoornissen. Er is nog steeds een overtreding van de uitwisseling van vitaminen, mineralen, koolhydraten. Dit werd onthuld in het resultaat van het medisch onderzoek van patiënten die lijden aan psoriasis, en gaf aanleiding om te veronderstellen dat metabole afwijkingen leiden tot de ontwikkeling van de ziekte.

Psoriasis op de elleboog

Factoren die leiden tot het ontstaan van psoriasis

Om te begrijpen hoe en waarom de psoriasis wordt weergegeven, is het noodzakelijk om een overzicht van de vele factoren die met een hoge mate van waarschijnlijkheid de oorzaak van zijn ontwikkeling. Deze omvatten:

 • Negatieve emoties, stress, trauma ' s, fysieke en emotionele uitputting zijn vaak de oorzaak van de papels, van een terugval van de ziekte.
 • Besmettelijke ziekten, chronische haarden van infectie, een vaccinatie.
 • Hormonale veranderingen, vooral bij vrouwen tijdens de puberteit, zwangerschap, borstvoeding, menopauze.
 • Fysieke trauma aan de huid-en brandwonden, insectenbeten, bevriezing, krassen.
 • Sommige medicijnen-antibiotica, vitamine complexen, rijk aan vitaminen A, b, C, Immunostimulants, kruiden.
 • Verkeerde voeding ─ grote hoeveelheden in de voeding van zoete, vette, gefrituurde alcohol.
 • Klimaatverandering ─ vooral nadelig voor personen die lijden aan psoriasis, gebieden met een vochtig klimaat, snelle veranderingen in de temperatuur.
 • De aanwezigheid van andere dermatologische aandoeningen zoals eczeem, schimmelinfecties.

Symptomen van psoriasis – wordt als

Het risico van psoriasis is absoluut op elke leeftijd. Het <soms kinderen (zelfs baby ' s), en ouderen. Hoe eerder de ziekte zich ontwikkelt, hoe meer het uitvoeren van vorm gaat.

De eerste tekenen van psoriasis:

 • de vorming van de oppervlakte van de huid scheuren, huiduitslag (pustuleuze);
 • delaminatie van de nagelplaat;
 • blaren op de handpalmen en voeten;
 • de snelle dood van de cel van de huid, hun sterke peeling;
 • het onderwijs op de huid papels ─ bolle rode plekken die jeuken en zijn bedekt met witte schilfers.

Met de ontwikkeling van de ziekte van de grootte en het aantal papels toeneemt. Hun grootte kan hoger zijn dan 10 cm In gebieden met huiduitslag, is de huid erg gevoelig is, het haar wordt onderhouden. Het toepassen van moisturizers niet helpen, schillen is niet verminderd.

Ongeacht waar psoriasis verschijnt, er zijn verschillende vormen:

  Psoriasis op de handpalmen
 • Eenvoudige (vulgair) ─ gelokaliseerd aan de benen, voornamelijk aan de oppervlakte van de knieën. Papels bedekt met witte schilfers.
 • Seborrheic ─ treedt op bij mensen die lijden aan seborrhea. Gekenmerkt door gelige papels, schalen geplakt door talg. Ze zijn niet ontstoken.
 • Arthropathic ─ papules zijn gevormd in plaats van de gewrichten, meestal in de voeten en handen. De ziekte beperkt in hun mobiliteit.
 • Exsudatieve ─ gelige vlekken op de handen en voeten, meestal op de ellebogen en knieën.
 • Pustuleuze ─ gepaard met Algemene malaise, koorts en de verschijning van puistjes.
 • Psoriasis van de voetzolen en de handpalmen ─ is met name gevormd in mensen betrokken zijn bij fysieke arbeid. Van invloed op de handpalmen en voetzolen op hetzelfde moment.
 • Inverse ─ bultjes verschijnen in grote plooien van het lichaam (de natuur). Deze vorm van psoriasis wordt vaak vergezeld door endocriene ziekten.
 • Teardrop ─ de vorming van laesies van kleine omvang teardrop vorm op de benen en de romp. Kan worden weergegeven op het hoofd.
 • Nagel psoriasis ─ gelokaliseerd op de nagelplaat, waardoor de verdikking, vervorming. De geïnfecteerde nagel heeft de vorm van een vogel de snavel.
 • Psoriatica erythroderma ─ ernstige vorm van de ziekte, die wordt gekenmerkt door een geleidelijke progressie van de psoriasis, de fusie plaques. In zeer vergevorderde gevallen kunnen ze bedekken het gehele oppervlak van het lichaam. Het proces wordt begeleid door een peeling, zwelling, roodheid, jeuk, gevoel van onbehagen.

Er zijn drie stadia van psoriasis:

 1. Progressieve ─ verschijnen lichte rode huiduitslag met kleine afmetingen. Voor hen karakteristiek van perifere groei. Het is van cruciaal belang om de behandeling te beginnen en om te voorkomen dat de huid verwondingen, of dat de ziekte zich snel ontwikkelen.
 2. Vaste ─ een nieuwe uitslag te verschijnen en de bestaande groei stopt.
 3. Achteruitgaande ─ papules zijn bleke, verkleind, de peeling stopt.

Voor de diagnose van psoriasis is gebaseerd op de visuele inspectie, het laboratoriumonderzoek en microscopie. Het belangrijkste verschil van deze ziekte uit andere dermatitis ─ kammen papels gescheiden film, en de plaats van de open wond stralen druppels bloed op vallen, zoals de dauw.

De behandeling van psoriasis

Psoriasis ─ chronische ziekte is moeilijk te behandelen. Vaak terugval (zelfs na langdurige remissie). Het belangrijkste doel van de behandeling ─ het verdwijnen van de huiduitslag. In het proces van de therapie voor elke patiënt een individuele benadering, rekening houdend met de wetten van de ontwikkeling van de ziekte, bijkomende ziekte, patronen van herhaling.

De belangrijkste methoden van behandeling van psoriasis:

Externe producten:

 • van de zalf, een lanoline of solidol;
 • tar (juniper, grenen);
 • drugs olie (naftaleen);
 • zalven met mosterdgas;
 • hormonale zalven ─ benoemd in een vergevorderd stadium.

Interne voorzieningen:

 • vitamine complexen;
 • kalmerend;
 • neuroleptica, kalmerende middelen;
 • slaapmiddelen;
 • antidepressiva;
 • anti-inflammatoire en anti-bacteriële preparaten;
 • stimulerende middelen van de stofwisseling, biostimulants;
 • immuno-farmacologische middelen.

Niet-medicamenteuze behandeling:

  Zalf
 • UFO;
 • laser therapie;
 • selectieve lichttherapie;
 • radiotherapie;
 • PUVA-therapie;
 • ultrasound therapie;
 • elektrotherapie;
 • magnetische therapie;
 • hyperthermie;
 • cryogene therapie.

Om te kiezen voor een effectieve wijze van behandeling, de arts rekening houden met de toestand van de patiënt, het stadium van de ziekte, de lokalisatie van de laesies en andere factoren.

Op de menselijke conditie, last hebben van psoriasis, een positieve invloed van een goede voeding. Het dieet moet eenvoudig, rijk aan vitaminen en gevarieerd. Wenselijk dieet en de praktijk van het vasten dagen (kefir, vlees, Apple, groenten).

Uit te sluiten van de voeding moet pittige, zoete, gefrituurde gerookte gerechten. Ook kunt u niet eten ingemaakte producten, champignons, ijs, koffie, frisdrank.

Conclusie

Psoriasis is niet overgedragen door contact. Echter, de oorzaken van de opkomst en ontwikkeling zijn zo divers dat risico kan in theorie iedereen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor de gezondheid, om de huid te beschermen van een trauma, brandwonden, verdroging, versterking van het immuunsysteem. U moet ook eten, geen misbruik maakt van alcohol, medicijnen en vermijd stressvolle situaties.