Psoriasis op de handen en palmen

Psoriasis op de handen is een van de ernstige ziekten van een auto-immuun van aard, dat, ten eerste, heeft de cutane manifestaties. Als u niet de behandeling van psoriasis, kan hem de verdere invloed op de gewrichten. Hoe om te genezen van deze aandoening, wat de symptomen en oorzaken?

psoriasis op de handen

Symptomen van psoriasis op de handen

Tekenen van psoriasis op de vingers en de handpalmen plotseling ontstaan. Voor het eerst verschijnen kleine blaasjes, die na een tijd te zetten in grote plekken. Manifestatie van psoriasis op de handen:

 • Duidelijk omschreven papels met een ronde vorm hot pink kleur.
 • Droog, verheven boven de huid rode vlekken van psoriatische plaques.
 • Peeling, jeuk in de regio van de plaques gevormd.
 • Mogelijk bloeden van de huid op de plaats van lokalisatie van papels, plaques.
 • Heel vaak als psoriasis is van invloed op de nagels ("symptoom vingerhoed") – er is het puntje van de nagel plaat begint te schillen weg.
 • Psoriasis van de handen zich manifesteert als: uitslag begint op de achterkant van de palm, tussen de vingers en de op hen.

Psoriasis is een aandoening die interfereert met het proces van celdeling, met als gevolg dat ze beginnen te delen 5 tot 10 keer sneller dan gezonde cellen. Bij psoriasis is de huid cellen vermenigvuldigen actief, om dit proces snel sluit immuun cellen, bloedvaten. In de plaats van een gladde huid optreden psoriatische plaques. Spot verheven boven de oppervlakte van de huid, bloedvaten verhogen, wat resulteert in een plaquette, verhoogde hoog boven de oppervlakte van de huid.

Psoriasis is niet gescheiden van hun geslacht of ras. Het meest de ziekte verschijnt tussen de leeftijd van 15 tot 35 jaar en na 60 jaar.

Oorzaken van psoriasis op de handen

Vandaag is niet de exacte oorzaak van psoriasis op de handen, vingers, handpalmen of andere delen van het lichaam. Maar, volgens medisch onderzoek, ontdekte volgende risicofactoren van de ziekte:

 • genetische aanleg;
 • stress;
 • huid type — wordt vastgesteld dat de meeste vaak psoriasis treft mensen met een droge huid type;
 • het nemen van bepaalde geneesmiddelen, bijvoorbeeld, anti-epileptica, sedativa, antidepressiva;
 • de schildklier;
 • mechanische huidwonden – snijwonden, schaafwonden, enz.

De toename van het risico van de ontwikkeling van psoriasis mensen die:

 • rook, misbruik van alcohol;
 • hebben overtollig lichaamsgewicht;
 • niet eten.
het stadium van de ziekte

Het stadium van de ziekte

Er zijn dergelijke stadia van psoriasis op de handen:

 1. De acute progressieve fase van de ziekte. Het wordt gekenmerkt door de toename in het aantal en de grootte van de vlekken toegenomen jeuk en schilfering.
 2. De stationaire fase – wordt gekenmerkt door een verzwakking van de ziekte, de kleur van psoriatische plaques (ze worden minder rood, wit), alsook het verminderen van vlekken.
 3. Verlossing – wordt gekenmerkt door het verdwijnen van alle tekenen van psoriasis.

Kijk naar de handen, psoriasis, een zeer onaangename. Maar de ziekte is zo algemeen dat mensen moeten weten hoe het eruit ziet psoriasis op de handen om te worden in staat om te detecteren van het probleem en de behandeling op tijd starten van de ziekte.

Vormen van psoriasis

Er zijn verschillende vormen van psoriasis van de handen:

 • Pustuleuze – is meestal gelokaliseerd op de handpalmen, onderarmen. In deze vorm van psoriasis die een persoon heeft rode vlekken met purulent inhoud. Deze plekken samenvoegen, vormen de zogenaamde purulent het meer. Pustuleuze psoriasis van de palmen is de meest gevaarlijke vorm van de ziekte, want heel vaak gecompliceerd door een uitgebreide zwelling van de handpalmen, de ontwikkeling van nefropathie en het uiterlijk van degeneratieve verschijnselen.
 • Teardrop – meestal gevormd in de bovenarm, dichter bij de schouders. Plaquette in de vorm van een druppel.
 • Fragmentarisch – samenvoegen van de plaques in de groep, hun cover van witte korsten.
 • Nagel psoriasis – het uiterlijk van longitudinale of transversale lijnen zijn grijs of wit; verdikking van de huid rond de nagel; losraken en vernietiging van de gehele nagel plaat.

Vormen van psoriasis van de handen, afhankelijk van de lokalisatie

Afhankelijk van de locatie van de papels, plaques zijn er de volgende vormen van psoriasis:

Lokalisatie van psoriasis op de handen Een beschrijving van het probleem
Op de handpalmen Roodheid van de huid van de handpalmen, de jeuk, de verruwing van de bovenste laag, de verschijning van eelt. Extern psoriasis op de handpalmen veel worden verward met voetschimmel of eczeem. Voor een juiste diagnose dient u dit te overleggen met een specialist.
Op de handen en vingers Ontsteking, zwelling van de vingers, hun schillen, barsten van de huid, pijn en jeuk.
het gevaar van zelf-behandeling

Het gevaar van zelf-behandeling

Niet wetende hoe de behandeling van psoriasis op de handen, in een onafhankelijke pogingen die pseudo-behandeling kan eindigen in tranen. Ondanks het feit dat veel geneesmiddelen voor de behandeling van psoriasis OTC, mensen moeten weten dat ze kunnen alleen worden behandeld na goedkeuring van een arts. Anders kunnen de gevolgen onomkeerbaar zijn:

 • hypercalciëmie – treedt op wanneer u bepaalde zalven, crèmes lokale acties. Deze aandoening kan leiden tot hartritmestoornissen en zelfs spierspasmen;
 • brandwonden op de huid – bij gebruik van lokale fondsen, evenals een dergelijke methode van behandeling van psoriasis, zoals lichttherapie, de patiënt kan ontwikkelen brandwonden op de huid;
 • het syndroom van verslaving, te annuleren;
 • het uiterlijk van ontstekingsreacties;
 • verschillende aandoeningen van de endocriene, cardiovasculaire systeem tijdens het gebruik van hormoonpreparaten.
 • pigmentatie van de omliggende gezonde huid – vlekken in bruine kleur;
 • het uiterlijk van de huid atrofie;
 • frequente recidieven van de aandoening, verergering van de huidige ziekte.

Te gebruiken methoden en preparaten voor de behandeling van psoriasis, zonder de aanbeveling van een arts in termen van frequentie, de duur van de toepassing, het gebied van de toepassing van de zalf, crèmes, en zonder rekening te houden met individuele kenmerken van het organisme zijn extreem gevaarlijk. Niet wetende hoe de behandeling van psoriasis, persoon, ten eerste, kan beschadigen andere organen en systemen. Ten tweede, loopt hij het risico van het niet alleen niet genezen, maar zal aanzienlijk verergeren in de loop van de ziekte. En, ten derde, in de afwezigheid van een adequate behandeling, kan de ziekte te verplaatsen in de categorie van het lopen, zich te ontdoen van die zeer moeilijk zal zijn.

Hoe te behandelen?

De behandeling van psoriasis op de handen moet worden uitgebreid en omvatten:

 • Het gebruik van middelen van de lokale actie.
 • Het gebruik van drugs gemeenschappelijke acties (inslikken).
 • Phyto-therapeutische behandeling.

Drugs lokale actie

Elk jaar worden de tactieken van de behandeling van deze besmettelijke ziekte veranderd. Nu populaire niet-hormonale anti-inflammatoire middelen, aromatische en retinoïden, de taak is om het verwijderen van dode huidcellen, het verwijderen van de ontsteking, het voorkomen van de vorming van psoriatische plaques, evenals het proces van keratinization van de huid. Voor lokale therapie, verschillende crèmes en zalven met vitaminen a en D.

Crèmes voor psoriasis

de behandeling van psoriasis

Crèmes deze ziekte kan worden:

 • Hormonale – zij het onderdrukken van de immuunrespons en het verminderen van de intensiteit van stofwisselingsprocessen in de aangetaste huid cellen. Als de samenstelling van dergelijke crèmes zijn vasoconstrictoren, het is dubbel zo effectief, omdat de effecten van het middel op de huid is het proces van het verminderen van de concentratie van voedingsstoffen, normaliseert het proces van afschilfering.
 • Niet hormonaal – ze hebben een sterk hydraterende werking. In vergelijking met hormonale deze crèmes niet leiden tot gevaarlijke bijwerkingen, niet leiden tot een verstoring van de hormonen en ook zij zijn meer toegankelijk is vanuit een kosten-oogpunt.

Ook uitstekend geschikt voor regelmatige baby crèmes met de toevoeging van kamille, celandine, calendula. Ze verlichten van ontsteking, hydrateren en verzachten van de aangetaste huid.

Voor het gebruik van een externe agent voor de behandeling van psoriasis, is het noodzakelijk om het gedrag van de test op het gezonde deel van het lichaam.

Zalf voor de handen voor psoriasis

Veel mensen die psoriasis hebben, kwam in de apotheek, of bij de dokter is bij de receptie te vragen: "Wat is de zalf van psoriasis op de handen is verschillend van de crème?". Een patiënten zijn echt experts in alleen voorgeschreven zalf, crème anderen. Wat is het verschil? Het feit dat de zalf voor psoriasis arts schrijft in dat geval, als je wilt verzachten de huid. De crème ook toegewezen in dat geval, als u wilt voorkomen dat jeuk, branden, verwijder dan snel de zwelling, want het werkt veel sneller dan de zalf, crème dringt snel in de huid.

Toediening van geneesmiddelen Algemene actie

In de behandeling van psoriasis in aanvulling op de lokale acties voor de patiënt voorschrijvers voor inname:

 • Antihistamine medicijnen te elimineren ernstige jeuk, vooral erger ' s nachts.
 • Monoklonale antilichamen zijn antilichamen tegen inflammatoire factoren. Zijn stoffen die "mark" cellen die ervoor zorgen dat psoriasis en deze cellen zijn verder vernietigd door het immuunsysteem. Deze methode van behandeling wordt alleen gebruikt bij ernstige vormen van psoriasis. Antistoffen worden ingespoten alleen intramusculair.
 • Drugs-cytotoxische agentia die betrokken zijn in de pathogenese van de vorming van psoriatische plaques.
 • De voorbereidingen van cyclosporine, die immunosuppressieve activiteit.
 • Immunomodulatoren, vitaminen.
 • Anti-inflammatoire geneesmiddelen. Ze remmen de groei van plaque, het verminderen van ontstekingen.
 • Homeopathische geneesmiddelen.
 • Sedativa – zij het normaliseren van de psycho-emotionele toestand van een persoon.

Traditionele behandelingen van psoriasis op de handen

Nog voor de ontdekking en het gebruik van anti-inflammatoire, hormonale geneesmiddelen, mensen hebben geprobeerd om zich te ontdoen van psoriasis met behulp van folk remedies. Sommige patiënten hebben weten op te schorten, het proces van pathologische veranderingen van de huid, het verbeteren van de conditie van de huid op de handen. Laten we eens een populaire en effectieve behandeling van psoriasis van de handen:

traditionele methoden van behandeling
Traditionele geneesmiddelen Actie
Linnen of duindoorn olie Regenereert de huid, voorkomt een droge huid, beschermt tegen het binnendringen onder de epidermis van de verschillende infecties, voedt de huid met vitaminen A en E.
Bay leaf Heeft een reinigende werking. Gebruikt: 300 g laurierblaadjes giet er kokend water (200 ml), kook gedurende 10 minuten. Bevochtig een doek of een katoenen pad in koud water, leg kompressen op de arm. Bestand tegen alle nacht.
Aloë Heeft een antiseptische werking. Snijd een stukje van de aloë toepassen om een probleem op locatie op de hand, das een band-aid of wikkel een bandage. Houden van 20 tot 30 minuten.
Baking soda Vermindert ontstekingen, helpt bij het verzachten van de huid, voorkomt vervellen. Lotions van soda, zo gemaakt: koken soda poeder en schoon water een dik mengsel. Nat is een wattenschijfje, van toepassing op de getroffen gebieden op de handen.
Klaver Reinigt de huid, voorkomt ontstekingen. Giet 2 eetlepels droge klaver bloemen met kokend water (1 Kopje). Laat gedurende 5 minuten, de stam, toegepast op de problematische plaats voor 2 uur.
Berkenteer Voorkomt schilfering van de huid, maakt de vlekken zijn bleker. Bevochtig een schone, katoenen pad in een oplossing van berkenteer, voor het reinigen van de getroffen gebieden (palmen, tussen de vingers, handen) meerdere malen per dag.
Waterstofperoxide Reinigt de huid, heeft een antiseptische werking, desinfecteert. De vordering met de peroxide voor 15-20 minuten.
Zee zout Baden met uitzicht op de zee zout te helpen verminderen ontstekingen, jeuk, reinigen van de huid van de korsten en schilfers. U moet de ontbinding van een handvol zeezout in 2 liter warm water. Te geven in de capaciteit, de tijd van het nemen van een bad kan 20 minuten.

Andere behandelingen

In de behandeling van deze ernstige ziekte niet-infectieuze onlangs de artsen moeten toewijzen aan mensen dergelijke methoden van de therapie:

 • Behandeling vis. Vis-zoenen, wordt het genoemd als een therapeutische deze vis omdat ze beet, het reinigen van de huid aangetast door psoriasis. Na deze behandeling verbetert de conditie van de patiënten gedurende zes maanden of meer.
 • PUVA-therapie, lichttherapie, is de toepassing van speciale geneesmiddelen op de huid gevolgd door activering met ultraviolette straling.
 • Cryotherapie – de plaatsing van een persoon in een cel met een zeer lage temperatuur.
 • Bioresonantie – de impact op de aangetaste huid met zwakke elektromagnetische trillingen.
 • Ozon therapie – het gebruik van gas behandelingen en cosmetische producten met ozon.

Psoriasis is een van de weinige ziekten, waarbij de zon heeft een positief effect.

Hoe terugval te voorkomen?

Om te voorkomen dat het opnieuw optreden van psoriatische plaques op de handen, is het noodzakelijk acht te nemen preventieve maatregelen:

psoriasis op de handen voorkomen
 • Om goed voor de huid. Om te voorkomen dat droogheid en schilfering zo vaak als nodig te hydrateren van de handen. Ook, moet u gebruik maken van speciale reinigingsmiddelen die niet droog de huid. Toilet vloeibare zeep of gebruik is verboden.
 • Om te voorkomen dat schaafwonden, snijwonden.
 • De eerste verschijnselen van psoriasis op de handpalmen van de handen om te voorkomen dat de huid in contact komt met enige huishoudelijke chemicaliën.
 • Observeren het regime van de juiste voeding. Het fundamentele punt in het is een complete afwijzing van alcohol, het beperken van vlees, verhoging van het bedrag van de vochtinname.
 • Geven tot slechte gewoonten: Roken, alcohol, drugs.
 • Slaap minstens 8 uur per dag. Ga naar bed en moet Wakker op hetzelfde moment.
 • Om te voorkomen dat stressvolle situaties, indien nodig, nemen van anti-angst medicijnen, thee met citroenmelisse, munt.
 • Om een zonnebad nemen. Maar in de actieve fase van de ziekte zijn niet toegestaan te worden in de zon.

Gelet op de oorzaken en de behandeling van psoriasis op de handen, wordt het duidelijk dat deze ziekte is niet zo eenvoudig als het lijkt op het eerste gezicht. Soms is het niet genoeg om te genezen van haar met drugs lokale actie, dan moeten we een uitgebreide behandeling. In de afwezigheid van adequate therapie, de ziekte kan leiden tot artritis. De behandeling van deze ziekte moet worden uitgevoerd onder toezicht van een dermatoloog, kunt u alleen gebruik maken van deze methoden en middelen, die schrijft de arts voor een bepaalde patiënt.