Nagel psoriasis

De meeste mensen associëren met psoriasis van de huid ziekte, maar psoriasis lijkt op de nagels, velen weten het niet. Verliezen ziekte van de nagels is vergelijkbaar met de manifestatie van de ziekte op de huid. Psoriatische plaques transformirovalsya op de nagels in een lelijke gelaagdheid en verdikking van de nagelplaat. De ziekte is een zeldzame vorm van psoriasis en optreedt tegen een achtergrond van artritis psoriatica.

Nagel psoriasis

Oorzaken van psoriasis aan de nagels

Psoriasis is bedoeld om ziekten met een complexe karakter van het onderwijs. Voor vele jaren artsen worstelen met het mysterie van de precieze oorzaken van de ziekte. De voor de hand liggende daders van psoriasis op de nagels van de geneeskunde is niet vastgesteld. Het verwoorden van de oorzaken van de ziekte, de arts wijst op de factoren die kunnen leiden tot het:

 • frequent stress;
 • storingen in de perifere bloedsomloop;
 • abnormale stofwisseling;
 • diverse chronische ziekten;
 • gevoelige perceptie van de milieu-verschijnselen;
 • erfelijkheid.

De diagnose van de nagel psoriasis

Als zelfstandige ziekte, psoriasis van de nagelplaat is zelden gediagnosticeerd. De ziekte is ontstaan uit de Algemene vernietiging van het lichaam wanneer het immuunsysteem faalt en aanvallen gezonde cellen, waardoor ze pathogeen is.

Speciale procedures om de diagnose nagel psoriasis is niet ontwikkeld. De arts voert een extern onderzoek van probleem gebieden, wijst aan de verandering van de biochemische en Algemene bloed analyse. Uit de studie bleek bloed reumatoïde factor, de aanwezigheid van auto-immuunziekten en inflammatoire processen. In sommige gevallen, een biopsie van de huid ter uitsluiting van andere pathologie.

Symptomen van psoriasis op de nagels

Wat is nail psoriasis is een auto-immuun pathologie is onduidelijk tot het einde van de aard van het onderwijs. Om te zien de eerste tekenen van psoriasis op de nagels moeilijk, de ziekte komt langzaam op, die kleine klachten. De nederlaag van de nagelplaat worden uitgedrukt in een kleine verdikking van de weke delen van de nagel en de tijdelijke ontsteking. Negatieve veranderingen kunnen optreden in de matrix en het bed van de nagelplaat. Visueel laesies van de nagels kan er als volgt uitzien:

 • snelle keratinization en de verspreiding van onder de nagel van epitheel (hyperkeratose);
 • sub-ungual bloedingen in de vorm van stroken of dauw, geschilderd in bruin of zwart van kleur;
 • het syndroom van olie vlekken onder de nagel kunt u duidelijk zien de vlekken van een vieze gele tint;
 • papa op de zachte weefsels rond de nagel plaat wordt bedekt met schubben, met een stearine-structuur;
 • psoriasis onder de nagels veroorzaakt een gedeeltelijke of een volledige scheiding van het bed;
 • de progressie van de ziekte leidt tot een vervorming van de nagel plaat, die geleidelijk neemt de vorm van de snavel van een vogel.
Nagel psoriasis op de handen

In de eerste fase en tijdens een exacerbatie verschijnen jeuk en een branderig gevoel. Pijn komt later, wanneer de laesie reikt tot de diepere lagen van de nagelplaat en de zachte weefsels. Wij hebben de belangrijkste symptomen van de nagel psoriasis, maar experts beschouwen hen met respect te stadia van de ziekte.

Stadia van de nagel psoriasis

Psoriasis aan de nagels langs de dezelfde fasen als de normale vormen:

 • Progressieve fase gekenmerkt door de vorming van een wit of geel-bruine papels, langzaam in omvang toe. Wijzigingen zijn niet van invloed op de sub-nagel regio, en de ziekte is gemakkelijk te behandelen. Op het oppervlak van de nagel is zichtbaar peeling, maar de pijn syndroom, de patiënt voelt zich niet.
 • De stationaire fase wordt bepaald door de vertraging van de groei in het aantal papels. De intensiteit van het inflammatoire proces is verzakt, maar het fysieke ongemak blijft. Pijn wordt weergegeven wanneer iemand probeert contact komen met de nagelriemen. Psoriasis aan de nagels van de handen, de opperhuid behandeld kunnen worden in een uitslag. Is de droogheid van de huid, door de scheuren.
 • De regressieve fase wordt gekenmerkt door het ontstaan van ernstige jeuk. Bultjes verdwijnen, en in plaats daarvan de randen van de nagelplaat worden gevormd van pseudo-sclerotisch randen.

Deskundigen zijn van mening dat met de progressie van de pathologie van de nagel psoriasis kan zich ontwikkelen tot artritis psoriatica. De ziekte is gevaarlijk voor de complicaties. Onder invloed van negatieve proces, de vervorming van de gewrichten, een persoon verliest hun fysieke mogelijkheden, totdat de handicap.

Methoden voor de behandeling van de nagel psoriasis

De vraag hoe om te genezen van psoriasis aan de nagels, vroeg of laat iemand die de ziekte heeft. Een gemeenschappelijke aanpak voor de behandeling van psoriasis niet werkt, alle handelingen van de arts worden op basis van het individuele plan.

De studenten moeten uitvoeren van een grondige analyse van de ontwikkeling van de pathologie, rekening te houden met de leeftijd en de aanwezigheid van andere aandoeningen bij een patiënt. Echter, hoe om te gaan met nail psoriasis om volledig te ontdoen van de ziekte, artsen zijn nog niet bekend. De kracht van de moderne geneeskunde om te stoppen met de voortgang van de ziekte en voor het behoud van de menselijke levensstijl.

Geneesmiddelen

Medicijnen voor psoriasis van de nagels

Kiezen wat voor de behandeling van nail psoriasis in de beginfase, artsen liever externe activa. Gelokaliseerde steroïden worden gebruikt.

Ontsteking van de huid in het gebied van de nagel plaat wordt verwijderd met behulp van salicylic zalf. In speciale gevallen gebruik maken van de behandeling vingers op de voeten en handen met een oplossing van immuno-onderdrukkers. Getroffen gebied de vacht van de geneeskunde 2 keer per dag gedurende 3-4 maanden.

In parallel met zalven uw arts kan voorschrijven van orale antidepressivum. Aan het versterken van de immuniteit en weerstand tegen de omgeving gebruikt vitamine complexen. Het is wenselijk dat zij elementen, zoals zink, selenium, calcium.

Fysieke therapie van psoriasis nagels

In aanvulling op het gebruik van geneesmiddelen in de behandeling zijn het fysieke therapie. De keuze van de behandelingen is breed genoeg. Vandaag de dag ter beschikking van artsen zijn er de fysiotherapie zoals:

 • laser-en licht-impuls;
 • elektrische stroom;
 • ultrasoon en infrarood golven.

De meest significante resultaten in de behandeling van psoriasis onder de nagels maakt gebruik van magnetische-laser therapie en opname in het medisch complex electrosleep. De combinatie van verschillende technieken in de fysiotherapie verhoogt de kans op een positieve trend. Snel verwijderd van de acute symptomen van de ziekte, ontsteking optreedt langdurige remissie.

Home remedies voor de behandeling van de nagel psoriasis

Over de jaren van omgaan met onaangename en gevaarlijke ziekte uitgevonden veel folk remedies. Sommigen van hen zijn twijfelachtig, anderen zijn goed bekend bij artsen en anderen vereisen een zorgvuldige aanpak. We besloten om een aantal van hen.

Helende baden van geneeskrachtige kruiden. Het bereiden van een afkooksel van successie, kamille of salie, giet het in een diepe kom en onder te dompelen in een bad zieke nagels voor 15-20 minuten.

Om te gaan met psoriasis aan de nagels thuis zal helpen een speciale zalf, gemaakt van koper, sulfaat en kaliumpermanganaat. Neem 100 gram kopersulfaat en 3 gram van kaliumpermanganaat, los deze op in 1 liter gekookt water. Binnen de 7 dagen smeren zere plekken verkregen oplossing. Neem een pauze voor 5 dagen en herhaal de loop van de behandeling. Houd in gedachten dat de zalf heeft geen corrosieve effecten veroorzaakt pijn, maar het geeft een snelle therapeutische effect. De methode is twijfelachtig, dus het is beter om een arts te raadplegen.

Het afkooksel voor intern gebruik. Maak een mengsel van gelijke delen gedroogde alantwortel, Bidens, het loof van blauwe-bes, is een grotere celandine, bloemen van zwarte ouderling. Vouw de kruiden in de pot. Elke dag neem een eetlepel van het mengsel giet een glas water, kook gedurende 5 minuten, drinken een half Kopje 2 keer per dag 2 uur na een maaltijd.

Nagelverzorging te helpen het therapeutisch proces

Mensen die ziek worden met psoriasis, is verplicht zich te houden aan bijzondere hygiënische verzorging van de nagels en ledematen. Voer in mijn leven de volgende regels:

 • knip de nagels op de handen en voeten zo kort mogelijk.
 • draag handschoenen tijdens het doen van het huishouden (Wasserij, afwassen, schoonmaken);
 • zich te onthouden van manicures en pedicures;
 • voorkomen van letsel aan de nagel;
 • houd nagelplaat.

Let op!Een goede nagelverzorging is in tegenstelling tot de ontwikkeling van een pathologie. De regels zijn simpel, het belangrijkste is om jezelf te doen. Help eigen lichaam en hij zal u antwoorden gecoördineerde werk van alle systemen.

Kruiden

De effecten van de nagel psoriasis

Het feit dat psoriasis is dodelijk, het is niet alleen in zijn nadeel. De ziekte begeleidt de mens in zijn leven, het creëren van een soort van mentale en fysieke ongemak. Het verloop van de ziekte is veranderlijk, dat hij dan rustiger dan snel vordert. Mensen in contact met de patiënt, de ziekte is niet uitgezonden, maar voor een ziek persoon, het is gevaarlijk voor de ernstige gevolgen.

Psoriasis patiënten te vaak vallen in een depressie, ervaring nerveuze spanning, die verslaafd is aan alcohol. Bij een dergelijke negatieve achtergrond is de ontwikkeling van andere ziekten: hartinfarct, ischemie, diabetes en Oncologie.

Als de ziekte ernstig is, er zijn nieuwe negatieve symptomen: koorts, Algemene zwakte, slechte opname van foliumzuur. De gegeneraliseerde vorm van de ziekte, psoriasis Zumbusch, kan leiden tot de dood.

Preventie van de ziekte

Als u niet wilt om na te denken over hoe de behandeling van psoriasis van de nagels, de praktijk van de preventie van de ziekte. Deskundigen samengesteld Algemene aanbevelingen voor preventieve maatregelen die kunnen stoppen van de progressie van de ziekte. Ga uit van mijn leven mijn slechte eetgewoonten en stress, balans van het eten, wandelen in de frisse lucht, een goede nachtrust, de bescherming van uw vingers aan en zorg goed voor ze. Onderhoud is eenvoudig, en de voordelen van het zijn enorm.