Psoriasis: oorzaken en symptomen, en de behandeling van de ziekte

De huid is het orgaan dat ons beschermt tegen het binnendringen in het lichaam van vreemde stoffen en ziekteverwekkers. Helaas, de huid is ook gevoelig voor verschillende ziekten, en psoriasis is een van de meest moeilijk te behandelen. Bovendien, de ziekte geeft de patiënten een hoop problemen.

Psoriasis

Wat is psoriasis

Het woord "psora" betekent in het grieks "jeuk, schurft". Deze titel weerspiegelt het belangrijkste symptoom van de ziekte. Psoriasis soms ook wel schilferige ringworm, voor zijn uiterlijke vorm. Vanuit een wetenschappelijk oogpunt, psoriasis van de huid ziekten – dermatosen. De ziekte verandert het uiterlijk van de huid, waardoor de patiënt die lijdt, die wordt uitgedrukt in de eerste plaats een sterke jeuk.

Over psoriasis werd in de oudheid bekend, maar dan is het vaak werd verward met andere huidaandoeningen. Als onafhankelijk huidziekte geneesmiddel herkende hem in 1799 Op dit moment artsen hebben de neiging om de behandeling van psoriasis waarschijnlijk niet eens als een ziekte, maar als een systemische ziekte, omdat het niet alleen van invloed op de huid, maar ook het immuunsysteem, het zenuwstelsel en het endocriene systeem.

Het mechanisme van de ontwikkeling van psoriasis

Psoriasis is een schending van het proces van cel regeneratie van de bovenste laag van de huid (epidermis). Als de normale epidermale cellen (keratocytes) update elke maand of elke drie weken, bij psoriasis, dit proces kost veel minder tijd is alleen 3-6 dagen. Het is ook belangrijk dat de cellen van het stratum corneum van de huid in deze zijn onderontwikkeld en niet in staat tot het vervullen van zijn functies. Het resultaat is de intercellulaire communicatie is verloren, de huid niet de tijd hebben begrip te komen en wortel. Het resultaat is psoriatica van het onderwijs op de huid – papels, pustels, en plaques. Ze waargenomen overmatige angiogenese, dat is, leverde veel van de kleine bloedvaten. Onderste lagen van de huid onaangetast. Het mechanisme van het ontstaan van pathologische formaties op de huid worden ook de cellen van het menselijk immuunsysteem – T-lymfocyten.

Enkele kenmerken van de stroming en het ontstaan van psoriasis

Psoriatische laesies op de huid worden vaak gevormd op plaatsen waar de huid werd gewond, in de plaatsen van brandwonden, blaren, schaafwonden, en zelfs injecties. Dit verschijnsel heet het Koebner fenomeen , na de duitse dermatoloog, Heinrich Köbner, die beschreef dit fenomeen voor het eerst in 1872. Het Koebner fenomeen is kenmerkend voor psoriasis ongeveer de helft van de gevallen en 90% van de gevallen van ernstige psoriasis.

Voor psoriasis is kenmerkend voor seizoensgebonden. De meerderheid van de patiënten tijdens de koude periode van het jaar van de infectie op de huid worden beter zichtbaar. Sommige patiënten, integendeel, de warmte draagt bij tot de vooruitgang van de ziekte.

Jeuk

Hoe wordt psoriasis?

Volgens moderne begrippen, deze huidziekte is niet besmettelijk, dat wil zeggen het wordt niet overgedragen door contact met een ander persoon, zelfs als het getroffen gebied van de huid aanraking met de huid van een gezond persoon. Geen opgenomen overdracht van de ziekte door middel van bloed. Ook kun je niet krijgen van psoriasis door contact met dieren of de vangst van een ziekte van de omgeving. De oorzaak van de ziekte ligt uitsluitend bij de patiënt, hoewel sommige negatieve externe factoren kunnen ook het uitoefenen van invloed.

Wie lijdt aan psoriasis

Psoriasis is iets meer kans om vrouwen te beïnvloeden. De ziekte ontwikkelt zich voornamelijk op jonge leeftijd (voor 25 jaar). De meest gevaarlijke periode van 16 tot 20 jaar, in die tijd de symptomen verschijnen in 70% van de patiënten. Hoewel niet zieken en ouderen. Maar meestal in oude leeftijd van de symptomen niet zo duidelijk. Aan de andere kant, bij kinderen (onder de 16 jaar), de ziekte is zeldzaam (ongeveer 4% van de patiënten). Er zijn raciale verschillen in de incidentie. Meest voorkomende in wit, en sommige groepen, bijvoorbeeld de Indianen van Zuid-Amerika, heeft de ziekte niet optreden.

Redenen

Ondanks de onmiskenbare medische vooruitgang, de wetenschap heeft nog steeds geen antwoorden op vele vragen. Dit is vooral van toepassing op de redenen voor de ontwikkeling van vele aandoeningen. Dit geldt voor psoriasis. Interesse in dit geval is niet academisch. Immers, als je inzicht in de oorsprong van deze huidaandoeningen, die je kunt vinden, en hoe het volledige behandeling. En omdat de helderheid in het ontstaan van psoriasis de wetenschappers daar blijft het ongeneeslijk is. In dit geval betekent dit dat de patiënt niet in staat is om zich te ontdoen van de huid psoriasis tot de dood. Hoewel in de meeste gevallen van psoriasis is niet een directe oorzaak van de dood. Behandelingen kunnen remmen de ontwikkeling van psoriasis en het voorkomen van complicaties.

Er zijn verschillende theorieën waarin de oorsprong van deze huidziekte, maar geen van hen volledig tevreden wetenschappers:

 • auto-immuunziekten,
 • genetische,
 • hormonale,
 • virale
 • neurogene,
 • metabole.
Psoriasis op de hals

De factoren die bijdragen tot de ontwikkeling van de ziekte

Deze categorie behoren ook verschijnselen die direct kan niet de oorzaak van psoriasis. Echter, als je de neiging, bijvoorbeeld een erfelijke aanleg, maar deze factoren kan de trigger die begint op het pathologisch mechanisme. In het bijzonder is het gezien dat vaker ziek dan mensen met een dunne, gevoelige en droge huid. Dit is te wijten aan de onvoldoende productie van talg, waardoor de prikkels, in het bijzonder, Streptococcus kan diep doordringen in het huidweefsel.

Factoren die psoriasis, heel veel:

 • Roken;
 • alcoholisme;
 • wonden, blessures en delen van de huid;
 • brandwonden op de huid, met inbegrip van zonne-energie;
 • insectenbeten of een ander dier;
 • stress;
 • verkeerde voeding, te veel vet voedsel, zoet, gebrek aan fruit en groenten, een hoge inname van cafeïne-houdende dranken;
 • diabetes mellitus;
 • het nemen van bepaalde medicijnen, vooral antibiotica, nsaid ' s, van bloeddrukverlagende medicijnen, vitamine complexen, antidepressiva, malaria, en anticonvulsiva;
 • het medicijn lithium (lithium verstoort de synthese van keratocytes);
 • het ontbreken van vitaminen in het lichaam;
 • besmettelijke huidziekten (schimmel, ringworm, dermatitis, furunculose, herpes, acne);
 • een systemische infectie of een infectie van de luchtwegen (influenza, acute infecties van de luchtwegen);
 • infectie met Helicobacter pylori, stafylokokken;
 • vaccinatie;
 • verhuizen naar andere klimatologische zones;
 • onderkoeling of koud klimaat;
 • voedselvergiftiging;
 • immunosuppressie, waaronder AIDS;
 • de blootstelling van de huid aan agressieve chemische stoffen, zoals schoonmaakmiddelen, cosmetica, parfums;
 • te vaak wassen van de huid, vernietigt gunstige microflora;
 • verstoring van het maag-darmkanaal, dysbacteriosis.

De meeste van deze factoren wordt buiten in de natuur. Dit betekent dat elke persoon in staat om te voorkomen dat hun effecten op het lichaam, om te voorkomen dat het ontwikkelen van de ziekte.

Psoriasis vulgaris

Soorten

De meest voorkomende vorm van psoriasis is psoriasis vulgaris. Het is ongeveer 90% van de gevallen.

Weinig mensen weten dat psoriasis kan niet alleen invloed op de huid, gewrichten en nagels. Veel patiënten met psoriasis is ook psoriasis van de nagels (psoriatica onihodistrofiya) of artritis psoriatica (een gewrichtsaandoening).

Psoriatische artritis tast meestal de kleine gewrichten van de handen en voeten. Echter, de pathologie kan zich verspreiden naar de grote verbindingen, om de invloed op de wervelkolom. Het bedreigt de patiënt met een handicap.

Artritis psoriatica verwijst naar ernstige psoriasis, ongeacht van welk percentage van de huid aangetast in dit geval. Dit formulier is waargenomen in 15% van de patiënten.

De meest ernstige vorm van psoriasis is psoriatica erythroderma (2% van de gevallen). Ook ernstige vorm is pustuleuze (1% van de gevallen). Nagel psoriasis komt voor een kwart van de patiënten. Dit type van psoriasis kan niet worden begeleid door de verschijning van de letsels op de huid.

Psoriasis guttata ontstaat meestal na infecties (ARI, influenza). 85% van de patiënten met psoriasis traan in het bloed worden gedetecteerd antilichamen tegen Streptococcus verantwoordelijk voor de ontwikkeling van angina pectoris, en 63% van de patiënten met dit type van psoriasis net voor de verergering van het lijden van faryngitis. Pustuleuze psoriasis is meestal vaak voor bij mensen met overgewicht.

Ook is er een schaal voor het beoordelen van de ernst van de psoriasis. Deze index houdt rekening met de verschillende verschijnselen van de ziekte:

 • roodheid van de huid,
 • huid jeuk,
 • verdikking van de huid,
 • roodheid van de huid,
 • peeling,
 • het getroffen gebied van de huid.

Complicaties

Psoriasis is niet fataal pathologie. Het belangrijkste gevaar is de toetreding van bacteriële en schimmelinfecties van de huid. Ook, in sommige gevallen, psoriasis kan maken gegeneraliseerde en invloed op de gehele huidoppervlak. Vooral gevaarlijk zijn de soorten gegeneraliseerde letsels van de huid, als psoriatica erythroderma en gegeneraliseerde pustuleuze vorm van de ziekte. Artritis psoriatica kan niet alleen van invloed op de kleine gewrichten, maar ook de wervelkolom. De gewrichten en de wervelkolom en kunnen worden vervormd, wat leidt tot een handicap van de patiënt.

Minder vaak rekening met de moeilijkheden die gepaard gaat met psoriasis – problemen van de psychologische plan. Pathologie heeft een negatief effect op de kwaliteit van leven ongeveer op dezelfde manier als hoge bloeddruk en diabetes.

Ongeveer 71% van de psoriasis patiënten beschouwen als een ernstig probleem van zijn leven. Mensen, vooral jongeren, hebben psoriatische laesies op de zichtbare delen van het lichaam, vooral het gezicht, kunnen problemen ondervinden in de communicatie, wat resulteert in een slechte sociale aanpassing, onvermogen om deel te nemen aan bepaalde werkzaamheden of voor het regelen van een persoonlijk leven. En dit, op zijn beurt, leidt tot psychische problemen, neurose, depressie, alcoholisme. Dat, op zijn beurt, verder verergert de toestand van de patiënt. Het is een vicieuze cirkel ontsnappen en dat is niet gemakkelijk.

Terminal protector voor psoriasis

Diagnose

Meestal is de pathologie is gemakkelijk gediagnosticeerd door een arts tijdens het onderzoek. Plaque psoriasis op de huid hebben een karakteristieke uitstraling en moeilijk te verwarren met de symptomen van andere aandoeningen van de huid, met inbegrip van allergische aard. Psoriasis is meestal niet aanwezig bulten op de huid, maar wanneer allergische dermatitis is gemeenschappelijk.

Behalve in ernstige vormen van de ziekte, er is geen specifieke parameters van het systeem, bijvoorbeeld in de tests van het bloed, waardoor een eenduidige diagnose. In ernstige psoriasis in het bloed veranderingen zijn waargenomen, kenmerk van een intense inflammatoire proces (leukocytosis, verhoogde bezinking, enz.).

Een biopsie van de huid tot het uitsluiten van andere dermatologische aandoeningen. Als de biopsie is bevestigd, kan de onvolwassenheid van keratocytes, verhoogd gehalte in de huid, T-lymfocyten en macrofagen. In de getroffen gebieden is er een verhoogde vasculaire kwetsbaarheid syndroom (Auspitz).

Ook de opmerking dat er vormen van psoriasis, niet zoals de vulgaire, zoals infuus, pustuleuze en erythroderma. De patiënt kan vaak nemen ze voor Allergie symptomen op de huid en goed behandeld. Nagel psoriasis kan worden verward met schimmelinfecties.

Artritis psoriatica lijkt op reumatoïde artritis. Echter, in de diagnose van reumatoïde artritis speciale tests, dus als het resultaat negatief is, dan is er reden om te vermoeden artritis psoriatica.

Wanneer de diagnose van psoriasis, de arts identificeert tekenen van psoriatica triade:

 • stearinezuur plekken
 • terminal film,
 • punt van bloedingen.

Dit betekent dat de oppervlakte van de huid plaques te raken vette en vergelijkbaar met stearine. Na het verwijderen van plaque onder het is een dunne en gladde film op het oppervlak die kleine druppels bloed ("bloed dauw").

De behandeling van psoriasis

Behandeling

De methoden van volledig herstel van psoriasis is nog niet ontwikkeld. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat er tot nu toe geen algemeen aanvaarde theorie over het ontstaan van de ziekte. Daarom, een behandeling is vooral symptomatisch.

Het heeft twee belangrijke strategieën – de strijd met het krijgen in de huid van de T-lymfocyten en de onderdrukking van cytokines en andere mediatoren van ontsteking. Bij de behandeling van gewone psoriasis is de meest effectieve erkende behandeling is ontworpen om te compenseren voor een gebrek aan vitamine D in het lichaam. In het bijzonder het gebruik van cholecalciferol (vitamine D3) is in staat om overdracht van de ziekte in remissie in 70% van de patiënten.

De behandeling omvat zowel medicatie en niet-medicamenteuze methoden.

De belangrijkste methoden van behandeling van psoriasis

De naam van de methode van behandeling Het principe van de werking Methode voor toepassing in de behandeling van psoriasis Fase van de psoriasis, de behandeling van de methode die wordt gebruikt
Niet-hormonale anti-inflammatoire geneesmiddelen tegen de ontsteking in de huid toegepast op de huid easy, medium
Hydraterende crèmes en zalven hydrateren van de huid, helpt bij het verwijderen van schilfers toegepast op de huid easy, medium
Corticosteroïden tegen de ontsteking in de huid toegepast op de huid, worden geaccepteerd binnen medium, zwaar
Immunosuppressivum vermindering van de activiteit van het afweersysteem de cellen in de weefsels van de huid worden geaccepteerd binnen zwaar
Cytostatica het regelen van de huid celdeling worden geaccepteerd binnen zwaar
Antidepressiva, kalmeringsmiddelen verbeteren van de emotionele toestand worden geaccepteerd binnen medium, zwaar
Ultraviolette straling de behandeling van een ontsteking, verhoging van de concentratie van vitamine D in de huid externe werking op de huid easy, medium

Preventie

Psoriasis kan invloed hebben op iedereen. Echter, de precieze oorzaken van psoriasis, weet niemand. Betekent dit dat om jezelf te beschermen tegen het onmogelijk? Natuurlijk niet. Eerst en vooral, het gevaar moet aandacht besteden aan degenen die familieleden hebben die psoriasis hebben. Zulke mensen zijn in gevaar. Ook de risico groep behoren rokers, diabetici, hebben al een droge huid.

Preventie van psoriasis

Mensen met een verhoogd risico wordt geadviseerd om het monitoren van de gezondheid en conditie van de huid, om te voorkomen dat verwonding van de huid of letsel. Omdat de pathologie kan ontwikkelen, zelfs na het aanbrengen van de tatoeage in de tattooshop. Het is ook belangrijk te letten op de principes van goede voeding voor de bestrijding van infecties.

Secundaire preventie is het voorkomen van herhaling. Deze vorm van preventie is nodig om te voorkomen maatregelen voor de behandeling van exacerbaties. Secundaire preventie omvat zorg van de huid, evenwichtige voeding, het omgaan met stress. Ter bestrijding van angst en depressie, is het raadzaam om een bezoek aan een therapeut.