Psoriasis

Psoriasis is een vervelende huidziekte die het lichaam is bedekt met rode huiduitslag en ze samen te voegen in de vlekken. De persoon kan zorgen voor jeuk, niet in staat om te slapen, en bij het optreden van complicaties, zoals artritis kan verstoren pijn in de gewrichten. Psoriasis heeft grote invloed op de kwaliteit van leven. Studies tonen aan dat patiënten voelen zich net zo slecht als die mensen die een hartaanval, lijden aan hartfalen of ernstige hypertensie.

Helaas, de dokters hebben nog steeds niet het antwoord gevonden op de vraag hoe om te genezen van psoriasis. Dat alles wordt aangeboden door de farmaceutische industrie en de geneeskunde – zalven, crèmes, ultraviolet licht, medicijnen voor het immuunsysteem en brengt alleen tijdelijke verlichting. Andere maatregelen – psychotherapie, vitaminen, voeding in psoriasis niet te genezen, en helpen bij het verbeteren van de conditie.

psoriasis op de hoofdhuid

Psoriasis

Psoriasis

Psoriasis van de huid – infectieuze letsels van de huid die bij ongeveer 4% van de bevolking. De redenen voor zijn eindelijk onthuld, maar de belangrijkste versie is een genetische aandoening. Niet minder populaire mening dat psoriasis is een auto-immuunziekte. Opmerkelijk versies van de infectieuze oorsprong van de ziekte.

Maar, wat ook de oorzaken van de ziekte, psoriasis brengt veel lijden patiënten – ze zijn bezorgd over de ernstige jeuk en nog steeds groeiende ontsteking van de huid, en na verloop van tijd kunnen ze lid worden van de pijn in de gewrichten, wat suggereert dat de ontwikkeling van artritis.

Psoriasis behandeling in de eerste fase is uitgevoerd met behulp van middelen die zijn zwakke hormonen. Als ze niet helpen, en het proces vordert, moet u verplaatsen op naar meer krachtige hormonen. Naast deze patiënten wordt fysiotherapie in de vorm van ultraviolette straling, ultrageluid, laser en electrosleep.

Als de verergering kan worden gebruikt hormonale drugs en kalmeringsmiddelen in, reiniging van het lichaam van gifstoffen door het absorberende middelen en plasmaferese. In de afwezigheid van het effect, de patiënten worden aangeboden behandeling Immunopreparat.

Psoriasis: de symptomen

De symptomen van psoriasis zijn zo onderscheidend dat kan snel en nauwkeurig vaststellen van de diagnose. De belangrijkste manifestatie van de ziekte – rode schilferende plekken (plaques) op het oppervlak van de huid, bestaande uit papels. Betrokken patiënten ernstige jeuk en tekenen van ontsteking in de spots. Een van de karakteristieke kenmerken van psoriasis is de verspreiding van de plaques waar sprake is van een beschadiging van de huid microtrauma, krassen, scheuren. Favoriete lokalisatie uitslag op het hoofd onder haar op de extensor oppervlakken van de gewrichten, rug en heiligbeen, alle natuurlijke huidplooien. Soms is de ziekte heeft invloed op de nagelplaat, die kan worden dunner of, als alternatief, dikker, bedekt met vlekken, groeven en holten.

Psoriasis is anders in een dergelijke cursus, waarin periodes van verergering en spontane remissie worden vervangen. Veel patiënten zeggen dat er geen verbinding kan maken met een gebeurtenis in mijn leven sinds het begin van ergernis. Tijdens deze periode kunnen de symptomen van psoriasis zijn manifesteert zich het meest duidelijk – schilferen toeneemt, neemt de roodheid wordt duidelijk lichte vlekken, als gevolg van het afwerpen van de huid schilfers en infectie kan abces plaque.

Afhankelijk van de tijd verergeren van de ziekte, onderscheiden zijn vormen: winter, zomer, onafhankelijk van de seizoenen. De meeste patiënten die lijden aan de winter formulier, welke symptomen verdwijnen onder invloed van de zon te genieten. In de zomer, de ziekte, integendeel, verslechtert als gevolg van natuurlijke uv-straling.

Stadia van psoriasis

stadia van psoriasis

Psoriasis in de eerste fase

Voor het beoordelen van de ernst van de psoriasis en de fase zijn de verschillende schalen, die betrekking hebben op:

 • De oppervlakte van de uitslag
 • De ernst van de ziekte (roodheid, jeuk, aanwezigheid van oedeem en afscheiding, bloeding oppervlak)
 • Algemene symptomen (emotionele en fysieke conditie)
 • De impact van de ziekte op de levensstijl en het sociaal functioneren van een individu
 • Evaluatie van de effectiviteit van eerdere pogingen therapie

De eerste fase van psoriasis – de fase waarin het oppervlak van de huid is aangetast, niet meer dan 3%, worden niet beïnvloed nagels en gewrichten. Op dit moment is het mogelijk om het bereiken van stabiele remissie van de ziekte.

Hoe te genezen van psoriasis in de eerste fase? De lijst van geneesmiddelen en procedures geeft een dermatoloog, en dat kan zijn:

 • Crèmes en zalven op basis van zink, salicylzuur, berkenteer, en die is samengesteld uit vet.
 • Cosmetica.
 • Matig gebruik van hormonale medicijnen.
 • Lichttherapie.

Alle opdrachten (behalve voor fototherapie) toestaan voor de behandeling van psoriasis thuis, zonder toevlucht te nemen naar het ziekenhuis.

De gemiddelde fase van psoriasis

De middelste fase komt overeen met de psoriasis letsels van de huid, variërend van 3 tot 10% van de huid. In aanvulling op de middelen die worden gebruikt voor kleine ziekte, in dit geval, de dermatoloog zal het uitbreiden van de lijst van afspraken:

 • Hormonale crème van de nieuwe generatie
 • Geneesmiddelen op basis van retinoïden
 • Fysiotherapie laser, magneet en echografie
 • Antihistaminica

Ernstige stadium psoriasis

Ernstige fase van psoriasis is de laesies van de huid meer dan 10%, of voor de ontwikkeling van artritis psoriatica, op elk gebied van huiduitslag. De ziekte in deze fase veroorzaakt de patiënten een aanzienlijke ongemak en lijden, omdat artritis kan gepaard gaan met pijn, en een groot gebied van de uitslag wordt begeleid door ernstige jeuk en slapeloosheid.

Hoe te genezen van ernstige psoriasis? Hier moet u gebruik maken van het hele complex van maatregelen:

 • Het maken van Allergie-vrije levensstijl en dieet.
 • Normalisatie van de dag, het wegnemen van bronnen van stress.
 • De inachtneming van de regels van persoonlijke hygiëne.
 • Hydraterende en behandeling van de huid apotheek zorg.
 • Het gebruik van zalven op basis van retinoïden en vitamine D hormoon crème de nieuwe generatie.
 • Fysiotherapie van verschillende richtingen (electrosleep voor stress, lichttherapie, ultrageluid en laser voor reiniging van de huid). In dit stadium van de ziekte gerechtvaardigd is de benoeming van PUVA-therapie, in die ultraviolet licht wordt aangevuld met medicatie, het verbeteren van de werking van straling.
 • Procedure voor de zuivering van het bloed – plasmaferese, hemosorption.
 • Immunosuppressiva en corticosteroïden voor mond – tot op zekere hoogte dit is een extreme maatregel, die hun toevlucht tot wanneer alle andere behandelingen hebben gefaald.
 • Op een bepaalde daling van de symptomen van de patiënten wordt aangeraden een volledige Spa en klimatologische behandeling.

Alleen de combinatie van alle behandelingen kunnen helpen om de symptomen te verminderen van ernstige psoriasis tot een minimum te beperken.

oorzaken van psoriasis

Psoriasis: oorzaken

Oorzaken van psoriasis tot op heden niet volledig begrepen. Natuurlijk, de wetenschap is gevorderd in de studie van de ziekte, maar de exacte antwoord op de vraag, waarom is er een psoriasis is nog niet gevonden. Het is bekend dat eczeem is niet besmettelijk, en dus de oorzaak is waarschijnlijk niet een infectie. Onderzoekers zijn geneigd te geloven dat de ziekte heeft een multifactoriële aard van de storing en stoornissen in de stofwisseling en de immuniteit.

Wat zijn de belangrijkste versies van de verschijning van de ziekte?

 • Sommige wetenschappers geloven dat de schuld voor het defect in het immuunsysteem. Auto-immune verschuivingen leiden tot de productie van antilichamen tegen het gezonde huid deeltjes beginnen af te snijden als vreemdeling. Als gevolg van stress of een infectie, die van invloed is op het lichaam, het immuunsysteem is verzwakt, en begon het mechanisme van de ziekte. En dan kan niet worden genezen, is het mogelijk om slechts een tijdelijke verbetering. Binnen de auto-versie van de ziekte, vindt zijn verklaring in het feit dat psoriasis uiteindelijk verspreidt zich naar andere organen en lichaamsdelen – er is de artritis psoriatica is van invloed op de nagels.
 • Wat onderzoek op psoriasis heeft aangetoond dat de lymfeklier patiënten hebben afwijkingen van de norm. Ze groter te wijten aan het feit dat reageren op een ontsteking van de huid in het gebied waar ze lymfe afgevoerd. De meer ontsteking, des te groter de lymfeklieren. Dit was de basis voor de virus-theorie van de oorsprong van de ziekte daders herkend overgenomen retroviruses. Retrovirus – een speciaal type van het virus die u kunt wijzigen in het menselijk genoom en het bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte. Maar in theorie is er een "zwakke plek". Een bloedtransfusie van een donor die lijden aan psoriasis is nog nooit een bron van verspreiding van de ziekte. En als de theorie werden volledig correct is, de besmetting van een ontvanger er gebeurd zou zijn noodzakelijk.
 • Een andere versie van de genetica. Het is bewezen dat de aanwezigheid van de ziekte in één van de ouders neemt het risico van het verzenden van het defecte gen aan het kind 20% en als psoriasis zijn beide ouders, stijgt het cijfer 60%.
 • Soms is de oorzaak van psoriasis is genoemd storing in het endocriene systeem. Er wordt aangenomen dat een te snelle vorming van de huid cellen, zegt over de schending van de hormonale regulatie. Echter, tot nu toe niet geopenbaard precies welke hormonen rechtstreeks van invloed zijn op het ontstaan en de ontwikkeling van psoriasis.
 • Veranderingen in metabole processen die worden waargenomen in alle gevallen (verhogen de hoeveelheid cholesterol in het bloed een tekort aan de vitamines b en A) kan ook worden beschouwd als de oorzaak, als ze reduceren de beschermende eigenschappen van het lichaam en de huid.
 • Voorstanders van de neurogene theorie van het ontstaan van psoriasis geloven dat het allemaal de schuld is van de zenuwen. De samentrekking van de spieren van de bloedvatwanden, die optreedt onder invloed van de bemiddelaars van stress, leidt tot verstoring van de cellulaire voeding in de huid en de vorming van psoriatische plaques. Deze theorie is vandaag de dag minder ondersteund door bewijs. Aan de andere kant, werd aangetoond dat psoriasis kunnen escaleren van angst, stress en chronische vermoeidheid.

Psoriasis: behandeling

De behandeling van psoriasis bij volwassenen

de behandeling van psoriasis

Hoe de behandeling van psoriasis? Geneeskunde nog steeds niet gegeven een uitgebreid antwoord op deze vraag, maar de principes van de therapie is ontwikkeld voor een lange tijd. Ze kunnen in drie groepen worden verdeeld:

 • Het wegnemen van de oorzaak van de ziekte.
 • De symptomen verlicht.
 • Versterken van het immuunsysteem.

Het doel van alle behandelingen is het vertalen van de ziekte in remissie voor een langere periode van tijd.

De effectiviteit van de therapie in elk individueel geval is anders, helaas zijn er patiënten voor wie geen behandelingen en medicijnen.

Het grootste deel van de geneesmiddelen is de bedoeling om te elimineren van de symptomen zijn verschillende zalven en crèmes, vermindert de ontsteking en voorkomt jeuk, desinfecteer het oppervlak en het voorkomen van de ettering van de bultjes en de huid onder hen. Toepassen van instrumenten op basis van de hormonen en zonder hen. Hormonale externe fondsen is in de eerste plaats, zalven op basis van salicylzuur, teer, calcium en vitamine D.

Lokale behandeling kan worden aangevuld met orale antihistaminica en absorberende middelen. Antihistaminica jeuk en absorberende middelen verlichten spijsverteringsstelsel van giftige stoffen en het verminderen van allergische reacties. Met het doel van het reinigen van het bloed van schadelijke stoffen soms gebruikt in plasmaferese.

Om nerveuze spanning te verlichten patiënten worden toegewezen aan een kalmerend middel in de vorm van speciale preparaten en een ontspannend bad.

Sinds psoriasis is vaak te wijten aan het immuniteitssysteem, kan de behandeling worden gebruikt systemische medicijnen die het immuunsysteem beïnvloeden.

Naast geneesmiddelen, bij de behandeling van met succes toegepaste methoden van fysieke therapie – fototherapie, laser, echografie, magnetische therapie, elektrische -, röntgen-bestraling.

De behandeling van psoriasis bij kinderen

Psoriasis bij kinderen veroorzaakt ongemak en het lijden is vaak sterker dan de volwassenen. Kinderen, omdat onrijpe zenuwstelsel en de psyche kan het niet meer verdragen de pijn en jeuk, het is voor hen moeilijk te verduren sidelong blikken en een gezonde nieuwsgierigheid rondom de kinderen.

De behandeling van psoriasis bij kinderen is gericht op een snelle verwezenlijking van de lange termijn remissie, en is niet fundamenteel verschillend van de therapie voor volwassenen:

behandeling bij kinderen
 • De naleving van hypoallergeen dieet met de gebruikelijke samenstelling van voedingsmiddelen: een uitzondering van gebakken, zout, kruidig, conserveringsmiddelen, groenten en fruit, die kunnen leiden tot allergieën.
 • De vorming van een leven zonder allergenen (kussens, stoffige, oude dingen, enz.).
 • De volgende tips op het gebied van hygiëne (goed wassen, drogen en hydratatie van de huid beschadigen).
 • Fysiotherapie. Kan gebruikt worden in elektrische, lichttherapie, magnetotherapie, ultrageluid en laser. Het gebruik van fotochemotherapie, vanwege de mogelijke schade wordt aanbevolen voor kinderen in de leeftijd van 15 jaar.
 • Sanatorium-resort behandeling met minerale baden en modder.
 • Plaatselijke behandeling met hormonale en niet hormonale zalven en crèmes voorgeschreven door een arts, in overeenstemming met de ernst van de ziekte, de intensiteit van de verschijnselen in de huid en de individuele reactie.
 • Als lokale behandeling niet voldoende is, kunnen de kinderen worden voorgeschreven systemische medicijnen en behandelingen (UVA fotochemotherapie, geneesmiddelen voor het beïnvloeden van het immuunsysteem).

Psoriasis is een chronische huidziekte volledig verandert het leven van een persoon. Om de ziekte te diagnosticeren is gemakkelijk, omdat het "merk" psoriatische laesies goed bekend bij een dermatoloog. Oorzaken van letsels van de huid is nog niet precies vastgesteld, en niet bedacht een manier is om het kwijt: geen room, geen hormonen, geen zalf voor psoriasis garandeert niet volledig genezen is. Maar wanhoop niet! Je moet altijd onthouden dat dit niet een dodelijke ziekte, en met de juiste behandeling, voeding, preventieve maatregelen, een Spa behandeling naar het bereiken van stabiele remissie.