De eerste fase van psoriasis: de symptomen van de ziekte en de behandeling opties

Volgens de waarnemingen van dermatologen psoriasis treft meer en meer mensen. Hij spaart geen één - mannen, vrouwen, tieners en baby ' s. Velen leven in het donker, terwijl de huid zal optreden catastrofale veranderingen.

Foto van de beginnende stadia van psoriasis

Helaas, om te genezen van de ziekte volledig onmogelijk. Maar verlichting is mogelijk als het tijd is om de ziekte te herkennen. Het is daarom bijzonder belangrijk om te begrijpen hoe psoriasis in de eerste fase.

Oorzaken van psoriasis

Er is nog steeds geen consensus over wat de oorzaak van de ziekte. De onderzoekers noemen een uitgebreide lijst van mogelijke factoren:

 • Erfelijkheid. Als de ouders drager zijn, is er een grote kans van overdracht van de ziekte op het kind.
 • Stoornissen in het immuunsysteem. Is weerspiegeld in het feit dat het aanvallen van gezonde cellen, omdat ze voor pathologie.
 • Infectieuze en inflammatoire processen. Wekt de ontwikkeling van niet alleen infectie, maar langdurig gebruik van geneesmiddelen.
 • Endocriene verstoringen. De bewoners van psoriasis kan diabetes, schildklier patiënt.
 • Frequent stress, obesitas.

In het belang van de mensen die risico lopen, weet dat de symptomen van de eerste fase van psoriasis.

Symptomen van psoriasis

De ziekte treft bovenste en onderste ledematen, het hoofd, de romp, ten minste - oksels, de liezen. U kunt dit "portret" van het begin van psoriasis:

 • Ten eerste, er is een roze-rode papels met duidelijke grenzen. De huid is droog, er is een matige jeuk.
 • Verder is bedekt met witte schubben, een uitbreiding van de epidermis.
 • Na het afschrapen van een dunne, glanzende huid. In sommige gevallen is opgelost door de "bloedige dauw" - stond de druppels van het bloed.

Onderscheidende tekens tonen foto ' s van psoriasis in de eerste fase. In tegenstelling tot allergische reacties, de omvang van de ramp is veel groter, geen zwelling.

Psoriasis

Als je voorbij de eerste tekenen van psoriatica onderwijs zal fuseren met elkaar. De ziekte doorgeven aan de volgende fase.

De lokalisatie op de handen

Een van de moeilijkste vorm van laesies van de huid van de vingers, de handpalmen en polsen. Ten eerste, de ziekte is gemakkelijk te verwarren met een schimmel. Beide worden gekenmerkt door rode huiduitslag, schilferen.

Een belangrijk detail dat onderscheid psoriatica geval is, is de weegschaal (de"stearine vlek"), onder welke ligt een dunne dermis ("terminal film").

Handen worden ontstoken, de huid wordt ruw. In de gebieden van actieve ontsteking waargenomen gebarsten maïs. Sommige patiënten verwijdert dode huidcellen van de nagelplaat, misvormde gewrichten.

Die op de ellebogen

Elleboog - common concentratie van bloedplaatjes. Ontsteking liggen symmetrisch op beide ellebogen. In de eerste fase is eigenlijk vrij eenvoudig - gewoon bezorgd over de roodheid en een enkele ronde van tumoren. Met de uitbreiding van het vilt ruwheid van de huid, is er het ongemak, het verlangen om te krabben.

Elleboog psoriasis heeft een golvend karakter. Perioden van verergering gevolgd door een stilte. Het ergste is het in de winter, wanneer het begint de actieve fase van de ziekte.

De nederlaag van de hoofdhuid

Overweeg een ander voorbeeld, zoals kan optreden psoriasis de eerste fase. Praten over de hoofdhuid. Opgemerkt wordt dat de lokalisatie wordt het voorhoofd, oren, nek, achterkant van het hoofd.

De patiënt is voortdurend poetsen van plaque, waardoor meerdere wonden en krassen. De schaafwonden gevuld met het vuil dat leidt tot ontstekingsreacties. Verder de gevormde zilveren schalen, papels, zijn aangesloten tot boven de haarlijn.

De behandeling van psoriasis

Behandeling van psoriasis in de eerste fase is het gebruik van drugs. Afhankelijk van de individuele kenmerken kunnen worden voorgeschreven verschillende zalven:

Psoriasis op de handen
 • teer;
 • Ichthyol;
 • salicylic.

Ze worden toegepast 2-3 keer per dag extern in de vorm van kompressen, verbanden, swabs. Met de nodige voorzichtigheid moeten worden behandeld met hormonale preparaten. Zij hebben een aantal contra-indicaties en bijwerkingen.

Fysiotherapie psoriasis

Een belangrijk punt in de behandeling van vroege psoriasis - fysiotherapie. Ze zijn uitgevoerd in de periode van remissie. Bij de gehanteerde methoden - ultraviolette straling, PUVA-therapie, laser, magnetische therapie. Allemaal zijn ze pijnloos, hebben een bactericide effect hebt geen leeftijd beperkingen. De specifieke methode wordt bepaald door de deskundige.

Mensen raden in de behandeling van psoriasis

Alternatieve geneeskunde is rijk aan ideeën voor de behandeling van de ziekte. Gedreven 2 populaire recept:

Plantaardige tinctuur. Neem een frisse celandine, pepermunt, BlackBerry bladeren en walnoten in de verhouding 2:1:3:1. Meng de ingrediënten, de Golf Kopje kokend water. Zet de infusie in een donkere, koele plaats voor 30 min. Eten ochtend en avond.

Masker. Bereid een mengsel van zeezout en klei in de verhouding 1:1. Van toepassing op het getroffen gebied, waardoor de Overblijfselen van 30 min. spoel af met warm water.

Psoriasis is een ziekte die kan en moet regelmatig worden om te vechten. Vergeet niet dat inactiviteit leidt tot verslechtering van de verschijning, pijn syndroom, psychische problemen.