Over psoriasis op het gezicht

Een van de meest onaangename huid-en vaatziekten is de psoriasis. De verschijnselen van deze ziekte kan worden gezien op de ledematen of de romp. Echter, de meest traumatische emotionele toestand van de patiënt, zijn zweren op het gezicht. De behandeling hangt wel af van de aard van de ziekte en de ernst ervan, zoals gedefinieerd in het diagnostisch proces.

psoriasis op het gezicht

Oorzaken

De oorzaak van psoriasis is nog steeds discutabel. Verschillende experts kenmerk zijn de oorzaken van de volgende theorie:

 • endocriene;
 • auto-immuunziekten;
 • een psychosomatische oorzaak hebben.

Daarnaast is er een groeiend aantal wetenschappers zijn geneigd om de genetische aard van psoriasis manifestaties. Dit blijkt uit de statistieken, volgens welke, gevolgen heeft voor de meeste mensen die dragers onder naaste familieleden.

In ieder geval, de voor de hand liggende verschillende causale aard van deze ziekte. Het is niet overgedragen worden door direct contact.

Belangrijk! Pathologie kan voor vele jaren in remissie (beetje te manifesteren), maar kan niet volledig worden genezen.

Daarom is een dergelijke laesies van afzonderlijke gebieden van het lichaam, vooral van het gezicht, neem de patiënt ernstige psychische klachten.

Vormen van psoriasis op het gezicht

De classificatie van de ziekte is heel complex door de aanwezigheid van een groot aantal rassen. Het kan bijvoorbeeld differentiëren naar type stroom: niet pustuleuze en pustuleuze vorm. Daarnaast zijn verschillende vormen van psoriasis specifieke huid. Het gezicht is niet de meest "populaire" site van de laesie. De meeste vaak het is gemanifesteerd seborrheic vorm, die zich uitstrekt tot aan de haarlijn van de persoon. Vaak ook worden gediagnosticeerd en andere vormen van psoriasis.

Seborrheic

Seborrheic psoriasis is vergelijkbaar met seborroïsche eczeem. Het treft meestal het harige gedeelte van het hoofd. Echter, het kan zich manifesteren op de huid achter de oren, neus-plooien op de borst.

Pustuleuze

Beschouwd als een van de meest ernstige varianten van de ziekte. Meestal treedt op vanwege een te agressieve behandeling van andere vormen van pathologie. Echter, het kan optreden als gevolg van genetische aanleg.

vormen van psoriasis

Teardrop

Gelegen op de 2e plaats in de frequentie van de symptomen. De complexiteit van de behandeling is dat het is zeer moeilijk om de ziekte in een vroeg stadium. Locaties in eerste instantie kan het lijken onzichtbaar op de huid.

Andere vormen

De andere typen zijn niet zo gebruikelijk. Dit kan een atypische vorm van de ziekte. Het wordt gekenmerkt door het feit dat de verschijnselen van de laesies atypisch zijn (minder vaak) de gebieden van de huid, in vergelijking met de meer frequente gevallen.

Hoe om te kijken typen van de ziekte

Meestal psoriasis op het gezicht manifesteert zich in de vorm van kleine bultjes, die gelegen zijn in het gebied van neus-plooien, wenkbrauwen, het gebied rond de ogen. Kan ook worden beïnvloed en andere gebieden, afhankelijk van het type van pathologie.

De belangrijkste symptomen zijn verschillende types van de ziekte:

Seborrheic

Zakken – zakken, die worden gekenmerkt door opvallende peeling. Meestal bewegen ze zich van de frontale zone omlaag naar de hoofdhuid. Echter, deze pathologie kan zich manifesteren in de vorm van rode eczeem. We zien ook een purulente korsten, die gevoelig zijn voor onderbrekingen. Seborrheic vorm gaat gepaard met hevige jeuk, die maakt dat de patiënt erg ongemakkelijk.

Pustuleuze

Ten eerste symptomen is de vorming van blaasjes gevuld met helder vocht. In aanvulling op visuele symptomen, dan kunt u wellicht een verzwakking van het immuunsysteem en de verslechtering van de stofwisseling.

Teardrop

Op de huid verschijnen papels roodachtige kleur. Vaak zijn ze samen en vormen zo de zogenaamde plaques. Deze gebieden kunnen verschillende vormen en maten. Dit is een van de weinige vormen van psoriasis, die invloed kan hebben op bijna elk gebied van de huid.

Andere vormen

De symptomen van andere vormen van de ziekte zijn vergelijkbaar in veel opzichten met de meest voorkomende soorten.

Let op! Vaak is de pathologie zich manifesteert als allergieën, dus het is niet gemakkelijk om de diagnose in een vroeg stadium.

Huiduitslag kan worden van verschillende vormen, maar meestal veroorzaken jeuk of zelfs pijn op haar gezicht.

psoriasis in de buurt van het oog

Zijn er kenmerken van psoriasis op het gezicht bij kinderen

De klinische verschijnselen van de ziekte bij kinderen niet veel verschilt van de symptomen bij volwassenen. Maar hier is de ziekte uit zich vaak in een afwijkende vorm, die aanzienlijk bemoeilijkt de diagnose. Daarnaast laesies van de huid bij kinderen kan het meer ernstige gevolgen.

Diagnose

De eerste oproep aan de arts noodzakelijk is voor het uitvoeren van een uitgebreide diagnose. In het proces, de arts bevestigt de aanwezigheid van psoriasis en bepaalt de mate van distributie. Meestal is de procedure omvat de volgende stappen:

 • geschiedenis;
 • inspectie van de letsels;
 • de diagnose van de achtergrond-en vaatziekten.

Om de diagnose te bevestigen, de dermatoloog voorschrijft tests. Het kan een biopsie van de huid of een micro studie van de schalen. Dit is meestal voldoende om het bepalen van de aanwezigheid van psoriasis en volledig uitsluiten van andere soortgelijke aandoeningen.

Behandeling

Het eerste ding om te doen als u vermoedt dat deze ziekte op het gezicht – raadpleeg een dermatoloog.

Als je in staat bent om de diagnose psoriasis in de vroege stadia, een grotere kans hebben om de overdracht in de fase van verval. De keuze van de behandeling wordt door de arts en is afhankelijk van het type en de ernst van de pathologie.

Behandeling met medicijnen

Deze medicijnen worden meestal voorgeschreven bij ernstige gevallen. Bijvoorbeeld, wanneer u het formulier met ernstige complicaties. Er zijn de volgende groepen geneesmiddelen:

 • cytostatica;
 • immunosuppressivum;
 • aromatische retinoïden;
 • glucocorticosteroid betekent;
 • biologisch actieve middelen.

Alle medicijnen worden toegewezen aan een arts en alleen in een situatie als de externe effecten hebben geen effect. Er kan geen sprake van een onafhankelijke beslissing over het gebruik van deze drugs!

Dat geldt in huis

Eenvoudiger manieren van psoriasis behandeling of verlichting van de symptomen kan worden toegepast thuis. Er zijn verschillende zalven, crèmes, sprays of zelfs folk remedies. Echter, zelfs voordat een dergelijke behandeling moet een specialist raadplegen om te bepalen van de aanvaardbaarheid van bepaalde drugs.

Medicijnen voor psoriasis op het gezicht

Door de slechte kennis van deze ziekte, er zijn veel verschillende benaderingen van de behandeling. Een van de meest populaire theorieën is het uitzicht over het wijzigen van de zuur-alkalische niveaus van het lichaam na de nederlaag. Dus vaak voor de behandeling van verschillende zuren.

psoriasis

Hyaluronzuur

Psoriasis gebruik van laag moleculair hyaluronzuur. Het perfect helpt om te gaan met de ontsteking. Daarnaast is deze stof wordt vaak opgenomen in de lokale therapie.

Andere

Gebruikte drugs met liponzuur. Het normaliseert de stofwisseling en heeft antioxidatieve eigenschappen. In sommige gevallen is het dienstig nicotinic acid. Het versnelt de aanmaak van cellen en vermindert de symptomen van psoriasis.

Crèmes en zalven

Meestal patiënten kiezen voor de minder invasieve behandelingen. In een dergelijke situatie de beste optie is het toepassen van zalven of crèmes. Het voordeel van deze methode in effect op de ontsteking.

Het moet duidelijk zijn dat zelfs de keuze van de zalf dient te worden afgesproken met uw arts.

Sprays

Een van de meest frustrerende elementen van psoriasis is een cosmetisch probleem. Sommige patiënten voelen zich onzeker in zichzelf. Bovendien, de pathologie vaak veroorzaakt jeuk en pijn. In dit geval, om de symptomen te verminderen kunnen verschillende sprays. Typisch een populaire geïmporteerde producten. Het is van hoge kwaliteit en veiligheid. Bijvoorbeeld, spray de huid-cap spaanse productie toont een goede efficiëntie en effectiviteit. Het helpt bij het herstellen van de huidbarrière en het onderdrukken van de ontwikkeling van pathogene schimmels.

Het gebruik van oliën

Ongewone manier van de behandeling is het gebruik van oliën. Ze zijn de perfecte aanvulling op een medische behandeling en doet geen schade toebrengen aan het lichaam. Natuurlijk moet je in eerste instantie te voorkomen dat de mogelijkheid van een allergische reactie. Voor psoriasis worden gebruikt als essentieel en eetbare oliën.

Folk remedies

Folk recepten is niet in staat om te gaan met deze pathologie. Echter, ze kunnen verlichten van de symptomen van psoriasis.

Bovendien, het is soms mogelijk om het bereiken van stabiele remissie van de ziekte proces. Er zijn een paar van de meest populaire methoden die hun effectiviteit hebben bewezen.

 1. U kunt gebruik maken van lotions van water en zout (in een verhouding van 3:1), die worden toegepast op de getroffen gebieden.
 2. Om de symptomen te verlichten kan invloed hebben op de huid met een wattenschijfje vochtig met kokos-of lavendelolie.
 3. Roodheid kan worden behandeld met duindoorn olie.

Daarnaast is het aanbevolen voor het volgen van een specifiek dieet en uw dieet in de maximale hoeveelheid vitaminen.

de behandeling van psoriasis

Dieet

De juiste voeding kunt u drastisch wijzigen van de intensiteit van de ziekte of zelfs te vertalen naar lange termijn remissie. Het belangrijkste is om een stabiel zuur-alkalische evenwicht in het lichaam.

Het belangrijkste deel van de voeding moet de levensmiddelen die in de vorm logen. Het kan een verscheidenheid van groenten en fruit. Hun aandeel in de dagelijkse voeding moet meer dan 60%. Alles (vlees, granen, zuivel) moet worden beperkt tot 40%. Psoriasis is ook aanbevolen voor het controleren van de waterbalans. U moet drink minstens 7 glazen zuiver water per dag.

Preventie

Als een persoon heeft een aanleg voor psoriasis, de aanleiding voor de manifestatie van de ziekte kan worden met de volgende factoren:

 • stress;
 • schade aan de huid;
 • ernstige andere ziekten;
 • allergische reacties;
 • ecologie en anderen.

Bij het voorkomen van psoriasis belangrijk ding is om te volg de eenvoudige regels.

Het is niet nodig om te laden uw lichaam niet onnodig met stress en zorgen. Het is belangrijk om een gezonde lifestyle op te nemen in uw dieet gezond voedsel. U moet vermijden van allergenen, het beperken van de consumptie van noten, honing en koffie.

Bovendien moet u uw lichaam rust. Moet vaak lopen, besteden ten minste een deel van de dag in beweging. Een uitstekende keuze zal worden van een fitnesscentrum of een actieve sport.

Gezichtsbehandelingen

De toegenomen aandacht in de aanleg voor psoriasis moet worden gegeven aan de verzorging van de huid. Er zijn tal van procedures die een verbetering van de Algemene conditie. Daarnaast kun je een masker maken van minerale oliën en natuurlijke ingrediënten.

Helaas, een volledige verlichting van psoriasis onmogelijk. Echter, indien de verantwoordelijke met betrekking tot de eigen gezondheid: de geplande bezoeken aan de dermatoloog, de toepassing van zalven en gezichts maskers, dieet, kan een aanzienlijke verhoging van de duur van de verlossing en het sterk verbeteren van hun kwaliteit van leven.