Oorzaken van psoriasis

De oorzaken van psoriasis is niet bekend. Er zijn verschillende hypothesen, maar geen van hen nauwkeurig verklaart de aard van de verschijning op de huid psoriatische plaques van de natuur. Psychosomatische oorzaken zijn het onderwerp van een afzonderlijk artikel, nu zullen we uitleggen vaak genoemde artsen, maar onbewezen wetenschappelijke factoren.

De oorzaken van de ziekte

De oorzaken van de ziekte

Er zijn een aantal factoren die kunnen leiden tot de verschijning van de onaangename symptomen van zowel mannen en vrouwen. Er zijn verschillende soorten van de ziekte.

Psoriasis kan optreden om de volgende redenen:

 1. Genetische aanleg.
 2. De aanwezigheid van comorbiditeit.
 3. Een verkeerde voeding.
 4. Het gebruik van alcohol.
 5. Medicijnen.
 6. Schade aan de huid.

Waar het psoriasis is moeilijk te zeggen, uit te lokken van de verschijning van de ziekte kan ernstige stress of nervous shock. In dit geval is de behandeling van de ziekte is gebaseerd op het nemen van een kalmerend middel natuur. De symptomen van psoriasis verwijderd met verzachtende crèmes en zalven.

In 40% van de gevallen plaques op de huid verschijnen na een zware stress. Bovendien, nervositeit leidt tot verergering van de ziekte en de versterking van haar uitingen.

Oorzaken van psoriasis in verband met genetische aanleg, waargenomen in 65% van de patiënten. In dit geval zijn de symptomen zich manifesteren in patiënten op een vroege leeftijd tot 25 jaar. Verschijnen plaque in de haren van het hoofd, de ellebogen en op de achterkant van de knieën. Eenvoudige psoriasis genoemd vulgair, dit type van de ziekte is niet van invloed op de botten en zelden gaat om de nagel plaat.

Metafysische oorzaken: verkeerde voeding en alcoholgebruik. Sommige artsen beweren dat het drinken van alcoholische dranken kan leiden tot verergering van de ziekte. Behandeling in dit geval gebaseerd is op het gebied van voeding en non-alcoholische dranken, zoals bier en sterke drank.

Geneesmiddelen kunnen allergische reacties veroorzaken. Psoriasis wordt weergegeven op de achtergrond van de eerste tekenen van Allergie en kenmerkt zich soortgelijke symptomen. Maar naast de jeuk en huiduitslag patiënten vertonen peeling van de huid.

Diagnostische methoden

Metafysische oorzaken van de ziekte kan gepaard gaan met schade aan de huid. Dat is de uitstraling van de huid plaques kunnen leiden branden, een verwonding, een kras of sterke slijtage.

Bij vrouwen kan de ziekte zich ontwikkelen op de achtergrond van een lage immuniteit tijdens de zwangerschap.

Als de ziekte is gediagnosticeerd bij volwassenen ouder dan 40 jaar, is er zelden van invloed op de huid, in de meeste gevallen de ziekte uitroeien zal het botweefsel en leidt tot de ontwikkeling van artritis.

Diagnostische methoden

Het bestuderen van foto ' s van mensen met psoriasis kan opgemerkt worden dat de ziekte heeft een aantal overeenkomsten met allergische eczeem of dermatitis veroorzaken, in het bijzonder wordt vaak verward met seborrheic dermatitis. Daarom, zelf-diagnose van de ziekte moeilijk. Nodig deskundig advies.

Indien de betrokken over de symptomen, is het eerste ding is om een arts te raadplegen. De behandeling van psoriasis aanbiedingen:

 • dermatoloog;
 • de allergoloog;
 • reumatoloog.

De dermatoloog legt de patiënt de diagnose bij de ziekte verscheen op de achtergrond van allergische reacties neem contact op met een allergoloog.

In dat geval, als de ziekte treedt op met een laesie van de gewrichten behandeling worden uitgevoerd onder toezicht van een reumatoloog.

Metafysische oorzaken van de ziekte kan worden geassocieerd met de activiteit van het menselijke immuunsysteem. Voor de behandeling van deze pathologie zal nodig hebben om te overleggen met de internist-endocrinoloog en immunoloog.

Bij volwassenen, de ziekte ontwikkelt zich snel, het veroorzaakt schade aan het gewricht weefsel en voor de diagnose is het raadzaam een reumatoloog die voorschrijven van een reeks onderzoeken:

 • radiografie;
 • MRI van het gewricht;
 • Een onderzoek met punctie van het gewrichtskapsel.

Als de ziekte zich manifesteert op jonge leeftijd en (of) heeft alleen invloed op de huid zal genoeg zijn om een biopsie van de huid voor een nauwkeurige diagnose aan de patiënt.

Psoriasis

De belangrijkste tekenen

De symptomen van psoriasis zijn uitgesproken, zij omvatten:

 1. Ernstige jeuk van de huid.
 2. Peeling van de huid.
 3. Droogheid van de huid.
 4. Irritatie, roodheid en het uiterlijk van de laesies.

De symptomen ontwikkelen zich snel en de persoon voelt zich ernstig ongemak, jeuk zo hevig zijn dat het verhindert te slapen. Na verloop van tijd, de huid ziet er onaangename Glans. Plaques beginnen om samen te voegen, de vorming van grote gebieden van de huid laesies.

Metafysische oorzaken van psoriasis kan worden geassocieerd met de blootstelling aan de koude. Kou droogt de huid en verhoogt de gevoeligheid.

Als de eerste tekenen van de ziekte verscheen op het hoofd, jeuk en schilfering van de huid kan leiden tot haaruitval en gedeeltelijke kaalheid.

De symptomen zijn in volle gang, en in de afwezigheid van een adequate behandeling van de psoriasis kan leiden tot ernstige complicaties.

Patiënten ervaren de volgende symptomen:

 • de kwetsbaarheid en breekbaarheid van de nagelplaat;
 • het wijzigen van de kleur van de nagel.
 • de verslechtering van de mobiliteit van de ledematen;
 • pijn in de gewrichten.

Op de foto mensen met psoriasis verbergen vaak de handen, de nek en de borst. De huid in deze gebieden is een zeer delicate en de eerste symptomen van de ziekte worden weergegeven op deze sites.

Voor bepaalde wetenschappers waren in staat om vast te stellen dat psoriasis wordt niet overgedragen van persoon tot persoon. Daarom wordt geïnfecteerd door een patiënt met psoriasis onmogelijk.

Aanbevolen therapie

Behandelingen voor psoriasis hebben verschillende rassen, geldt de volgende therapie:

 1. De medicatie van een kalmerend middel natuur.
 2. Drugs tonic actie.
 3. Betekent antihistaminicum karakter.
 4. Drugs lokale actie.
 5. Vitaminen en Immunostimulants.

De oorzaken van psoriasis zijn anders kunnen ze metafysische (dat is wetenschappelijk ongegrond), maar afhankelijk van factoren de dokter pakt een behandeling.

In de meeste gevallen de therapie is uitgebreid. Het is gericht op een Algemene versterking van het lichaam en de bedeling van de onaangename verschijnselen van de ziekte.

Medicatie wordt voorgeschreven door een arts, hij diagnoses en maakt de nodige afspraken. Naast drugs gebruiken en fysiotherapie behandelingen. Een van de methoden die voor lichttherapie.

Voordelen van de behandeling met behulp van de foto-balken:

 • helpt bij het herstellen van de huid;
 • verwijder de schil;
 • het elimineren van roodheid en irritatie.

Het is ook noodzakelijk om regelmatig gebruik maken van producten die verzachtend en anti-inflammatoire werking. Zij zullen helpen met het verwijderen van het gevoel van beklemming en het verzachten van de belangrijkste verschijnselen van de ziekte.

Therapeutische methoden omvatten het beheer van vitamines en geneesmiddelen, de versterking van het immuunsysteem. Ze versnellen het proces van celregeneratie. Beschermen het lichaam tegen schadelijke stoffen en radicalen.

De behandeling heeft verschillende methoden, inclusief de binnenste en buitenste impact – het verhoogt de effectiviteit van de procedures uitgevoerd.

Sommige deskundigen zijn van psoriasis als verstoring van het immuunsysteem. Huid cellen sterven sneller dan normaal, waardoor de bovenste laag af te pellen.

Aanbevolen therapie

Mogelijk weersverwachting

Psoriasis is een ziekte die de neiging tot terugval. Verergering verschijnt in de achtergrond van negatieve factoren. Daarom is de therapie is het wegnemen van onaangename symptomen, en de behandeling van de onderliggende oorzaak van de ziekte.

Volledig genezen van psoriasis is dat onmogelijk, maar bij de uitvoering van de noodzakelijke therapeutische procedures voor het verlengen van de periode van remissie. Bij sommige patiënten, tekenen van psoriasis worden niet weergegeven voor een aantal jaren.

Het is noodzakelijk om regelmatig de geneesmiddelen, bewaken van de conditie van de huid en voor het minimaliseren van contact met mogelijke allergenen en agressieve chemicaliën.

Metafysische oorzaken van jeuk en schilfering kan worden problemen met het maag-darmkanaal (het maag-darmkanaal). Als het lichaam van toxines en schadelijke stoffen, patiënten worden geadviseerd om drugs te nemen om het lichaam te reinigen.

Behandeling van Psoriasis kan duren voor een lange tijd, zo nodig bij de eerste tekenen van de ziekte zo snel mogelijk naar de dokter gaan.