De symptomen van psoriasis

Al voldoende verspreid dergelijke inflammatoire huidaandoening zoals psoriasis, zodat hij meer actief begonnen om aandacht te besteden artsen, klinische onderzoekers en wetenschappers. Meer dan 4% van de mensen over de hele wereld lijden. Maar om alles te weten over psoriasis en de behandeling zal een studie nodig om het algemene beeld van deze ziekte, begrijpen hoe het is chronisch, en of er manieren zijn om het op te lossen. Wanneer u duidelijk weet de symptomen en de behandeling, dan is het gemakkelijker om te accepteren dat een patiënt tijdens een consult.

de symptomen van psoriasis

De grote foto is alles over psoriasis in het kort

Psoriasis is een ontsteking van de huid met ernstige jeuk en de typische plaques, papels rode kleur, heeft de eigenschap de huid te schakelen schilferige onderwijs, uit te barsten, zweren, suppurations en sterk gedefinieerde foci in de laesie. Ik kan nog steeds noemen dit fenomeen "schilferige ringworm". De naam van deze aandoening heeft zijn eigen waarde, die als een weerspiegeling van haar karakteristieke kenmerken. Vertaald uit het grieks, "psora" het woord betekent "jeuk", en uit het engels. – "schurft", die geheel bevestigt de specificiteit irritatie van de huid. De verschijnselen zijn niet alleen de tekens, maar ook de soort, het podium en heeft zelfs haar eigen statistieken.

Wat is de pathologie

Overmatige droogheid van de huid en het onophoudelijke verlangen om de jeuk is het eerste signaal van gevaar. Psoriasis kan visueel worden vastgesteld gemakkelijk door karakteristieke kenmerken. Meer informatie over ringworm kan worden gevonden in dezelfde categorie.

Algemene beschrijving van de vernietiging van lichamelijke dekking als volgt:

 • droge huid boven de norm;
 • stukken van de vlok randen iets verhoogd boven het oppervlak van het deksel;
 • weefsels aangetast, zoals gemorste rode wax op het lichaam en hij bevroor;
 • jeuk, branden en de temperatuur constant vergezeld door een pathologische aandoening;
 • kleding om te dragen zeer pijnlijk en onaangenaam;
 • van de wonden ook gewezen op een onaangename zwavelachtige geur, vooral in gevorderde gevallen;
 • vaak zijn er laesies van de huid in gebieden van plooien, vouwen of vaak wrijving van kleding op het lichaam.

Algemene malaise die altijd bij de patiënt, hij kan niet slapen, werken of zelfs zwemmen. Net psoriasis symptomen zal vertonen dezelfde rode vlekken, die voortdurend jeukende en pijnlijke. Met ernstige letsels, de huid scheuren, verschijnen wonden, bloed druipt, en soms vorm abcessen. Soms abcessen kan optreden punt, en soms voor een groter gebied. Rode ontsteking is een teken dat de activiteit van lymfocyten, de keratinocyten, of macrofagen overdreven.

Hoe besmettelijk is psoriasis

Als laatste oorzaken en methoden van de behandeling van de huid disfunctie zijn nog niet gedefinieerd, de uitzondering en de categorie van besmettelijke nosological eenheden reeds nauwkeurig. Er is al veel gedaan op dit onderwerp en het was gebleken dat psoriasis is absoluut niet doorgeven van mens tot mens op geen enkele manier. Een uitzondering kan echter een genetische predispositie. Dus als de arts blijkt psoriasis, symptomen en behandeling, het is altijd verplicht om de patiënt te informeren dat de ziekte niet besmettelijk is. En zelfs als het bloed transfusie waren geen incidenten van infectie.

soorten psoriasis

7 soorten pijnlijke pathologie

Moet een overzicht van een aantal soorten psoriatica aandoening, die wordt bepaald afhankelijk van de locatie van de plekken, de patiënt, de Algemene conditie en de progressie van de dermatitis. Het ontstaan van een bepaald type, zal ook bepalen, op zijn beurt, de wijze van behandeling.

Psoriasis bestaat in de 7 volgende rassen

 1. Gewone, dat is ook wel vulgair of eenvoudig – 80-90%.
 2. Integendeel, wat er op de flexor gebieden.
 3. Teardrop-vormige, zeer vergelijkbaar met de tranen van een donkere kleur (soms paars en zelfs paars), of cirkels.
 4. Pustuleuze – is de meest ernstige vorm.
 5. Nail – invloed op de nagels veranderen hun vorm.
 6. Artritis psoriatica – het letsel optreedt in de gewrichten, met inbegrip van de vingers, tenen.
 7. Erythroderma wordt ook beschouwd als een vaak (60-80% van de gevallen).

EXTRA INFORMATIE: Bij psoriasis is waarschijnlijk meer een "vicieuze cirkel" van secundaire infectie. .

Onaangename psoriasis: symptomen, eerste manifestaties, podia en oorzaken

Wanneer het begint te lijken deze problemen, dan kun je beter meteen nodig om naar de dokter gaan. Elke vertraging zal leiden tot een complex van symptomen die moeilijk te dragen patiënten. Bovendien, de schimmel van het vuur kan komen bij alle mensen op verschillende manieren in verschillende delen van het lichaam.

Veel voorkomende symptomen

Alle symptomen die artsen onderzocht en beschouwd als strikt in overeenstemming met de fasen van de voortgang van de aandoening en zijn varianten. Dus, als u wilt definiëren psoriasis symptomen, oorzaken, zodra u aandacht besteden aan de gemeenschappelijke tekenen. Elk van de borden mogelijk moet worden beschouwd tegen de achtergrond van de vorm van dermatitis.

De symptomen in het licht van een bepaald type van psoriasis zijn de volgende formulieren:

 1. Bij normale – huid warm, rood zwavel coating of patina zilverachtig-witte tint. De randen zijn geleidelijk afgeworpen plaque die lijkt op een weegschaal. Bij het verwijderen van de schubben, de wond bloedt en het doet pijn.
 2. De reverse – peeling laag, maar de roodheid is sterk ontstoken en gezwollen. Treedt vaak op in de plooien van de huid weefsel, evenals in diverse bochten delen van het lichaam.
 3. Met teardrop – kringen en de "druppels" bezaaid lichaam op de rug, nek, heupen, schouders, in de stapel bedekking van de huid op het hoofd.
 4. In exsudatieve – huid warm, gezwollen zelfs blaren (puisten) met transparante innerlijke vloeistof. Het letsel optreedt op de knieën, handpalmen, voetzolen, onderarmen en benen.
 5. Wanneer de nagel nagels wit, geel, exfoliëren en zelfs grijs.
 6. Artritis – zwelling van de vingers en de voeten dan zijn als "worstjes". Hetzelfde kan gebeuren op de ellebogen en knieën.
 7. Als erythroderma is de zwelling van de weefsels, jeuk, roodheid. Vaak optreedt als gevolg van het vulgair psoriasis.

BELANGRIJK! Psoriasis guttata ontstaat vaak als een complicatie van streptokokken tonsillitis of faryngitis.

3 fasen van psoriasis

Elke zaak heeft zijn eigen karakteristieke begin – een lichte brandende, jeukende gevoel, droogheid en de gladheid van de huid en soms ook een licht wit residu, zoals poeder of krijt. Vooral RAID is gemakkelijk op de handpalmen en voetzolen. Maar naast de geboorte, en er zijn duidelijke stadia van ontwikkeling. Alle specialisten in de medische praktijk ook met eenparigheid van stemmen er zijn drie stadia van de pathologische toestand van de patiënten:

psoriasis podium
 1. De voortgang van de neerslag en echografie.
 2. Ziekenhuis – nieuwe laesies verdwijnt en de oude langzaam geaccepteerd worden voor de genezing.
 3. Regressie van de laesies in de vorm van strips, die vertellen over de atrofie van de cellen van het weefsel, en het centrum van de plaques al, het uiterlijk van de nieuwe huid.

De 3 belangrijkste redenen van de vorming van de pathologie

De oorsprong van psoriasis is nog niet geïdentificeerd in de uiteindelijke definitieve vorm. Echter, het geneesmiddel dat was in staat om te identificeren van de drie meest voor de hand liggende factoren die bijdragen aan de manifestatie van kwalen.

Deze zijn de oorzaken van psoriasis en de behandeling:

 1. Virale ziekten. Behandeld met medicijnen.
 2. Erfelijkheid. Een geïntegreerde benadering van genezing.
 3. Besmettelijke-allergische oorzaak. Toepassing farmaceutische geneesmiddelen en traditionele medicijnen.

Terwijl het meest waarschijnlijk beschouwd als de aanwezigheid van het virus in het menselijk lichaam, wat leidt tot verstoring van de functies van het maagdarmkanaal (gastro-intestinaal).

De tweede reden om te overwegen de oorsprong van dergelijke probabilistische eczeem is erfelijk redenen. Ze zijn geïdentificeerd op de incidentie van gerapporteerde gevallen in de familie. Samengesteld geavanceerde medische geschiedenis met inbegrip van informatie over familieleden. Verschillende onderzoekers hebben gewezen op de waarschijnlijkheid van een dergelijke motivatie om te beginnen met het activeren van psoriasis in 5, 20, 40% (of zelfs meer) van de gevallen.

Om de huid te dekken stoornis misschien 2, 3 generaties, en in sommige gevallen is opgelost door de aanwezigheid van geschubde lichen zelfs in 5 of 6 generaties. Ook artsen gaan ervan uit dat een patiënt met een gesel in zijn volwassenheid met 17-25% kans op kinderen die in hun genetische informatie over de ziekte. Als de beide ouders werden getroffen met lepra dergelijke specifieke, dan is er een kans van 60 tot 70% dat de nakomelingen zullen ook worden besmet.

De laatste optie is theorieën waarom mensen hebben lichamelijke disfunctie in de vorm van rode jeukende plekken, het is besmettelijk-allergische achtergrond. De arts constateerde dat de volgende trigger van de ziekte:

 • stafylokok of streptokok;
 • tonsillitis, zere keel;
 • griep virussen;
 • ernstige longontsteking;
 • hormonale storingen in jongeren;
 • duurzame verstoring van de darmen en maag.

Naast de frequente provocaties zijn vergiftiging van voedsel of het overmatig gebruik van synthetische producten in de voeding. Het is in de eerste plaats degenen die kleurstoffen, kankerverwekkende stoffen en andere schadelijke stoffen. Al deze krachten aan te nemen dat de interne oorzaak is complex.

Wat u moet controleren bij het Oplossen van problemen

De ziekte zal altijd worden ontdekt door de dermatoloog in verband overleg, diëtisten, virologen en andere deskundigen relevant zijn voor haar. Om de aard van dergelijke verstoringen in het lichaam, zoals de ziekte psoriasis en de behandeling daarvan, vereisen een lange-termijn studie van de oorzaken. Maar visueel bepalen van de aanvang van de crisis is niet moeilijk. Een bloedonderzoek zal helpen om te weten het niveau van witte bloedcellen die bevestigen dat ontstekingen in het lichaam. De biopsie zal tonen de aanwezigheid van het Taurus-en andere kenmerken van de pathologie van de huid. En de visuele bepaling van roodheid suggereert dat de bloedvaten zijn erg broos en breekbaar.

behandeling van psoriasis

Psoriasis en de behandeling door de verschillende methoden

De ziekte kan behandeld worden op verschillende manieren, en soms zelfs in de totale hun gebruik. Deze niet-traditionele behandelingen en traditionele en aromatherapie, en de preventie is al "in slaap" psoriasis. Maar altijd therapie wordt onder toezicht van een arts. De medicijnen hier kunt u alleen pijn zelf.

Psoriasis en behandeling van folk remedies

Voor het gebruik van deze of andere onconventionele manieren van behandeling mogelijk is thuis en alleen na voorafgaand overleg met uw arts. Na identificatie van de arts oorzaken van psoriasis, en de ontvangst van de aanbevelingen, kunt u de volgende soorten home therapie:

 • kruiden en zout baden, sauna;
 • een streng dieet;
 • gadgets op verschillende tincturen en kruiden geneeskrachtige mengsels;
 • hulp van bloedzuigers (individueel);
 • het gebruik van andere middelen – bijvoorbeeld, berkenteer.

Ter REFERENTIE: elke patiënt zal reageren op de behandeling. Dit betekent dat één juiste manier voor alle mensen bestaat niet.

Psoriasis en behandeling van de Orthodoxe geneeskunde

Professionele aanpak met een meer wetenschappelijk bewezen methoden en de verschillende testen en experimentele controles. Nadat de arts bepaalt psoriasis, symptomen, oorzaken, dan zal hij schrijft een cursus van de behandeling die het meest zal komen aan de patiënt.

Al met al, de praktijken van de volgende methoden:

 1. Een behandeling met ultraviolet licht (golflengte 320-420 nm).
 2. Inname van therapeutische middelen.
 3. Het gebruik van pijnstillers en het verminderen van externe preparaten (zalven, crèmes, sprays, spuitbussen).
 4. Streng dieet met een diëtist goedgekeurd menu.
 5. Excimer laser, waarvan de lichtbundel heeft een gunstig effect op de branden van psoriasis.
 6. Speciale shampoo voor het wassen van de haren als de stapel soorten dermatitis.

In complexe vormen van psoriatica dermatitis behandeling cursussen kan het nodig zijn een hoop. Dus soms is de onderdrukking van de razende ziekte kan van tijd voor over een jaar, misschien wel meer. Één voor één door alle van de bovenstaande en andere behandelingen zijn niet geoefend. Vaak wordt de hele set van werk in uitvoering is toegewezen in het complex.

LET OP! Bij de behandeling van een vorm van psoriasis antibiotica worden niet gebruikt. Zij kunnen aansluiten bij secundaire infectie, in barsten van de bultjes.

10 preventieve maatregelen voor iedereen beschikbaar!

Het best voorkomen dat dit soort laesie van het menselijk lichaam, kan benaderd worden op intelligente wijze naar het probleem – overweeg alle mogelijke maatregelen van preventie. Als iemand schrikt psoriasis, symptomen, oorzaken, behandeling, dan is het simpelweg toepassen van de preventie. Een paar simpele regels die kunnen helpen bij het elimineren van de kans op ziekte zijn:

psoriasis preventie
 1. Het vermijden van stressvolle situaties.
 2. De consistentie in een positieve stemming.
 3. Pijnstillers of een kalmerend middel, het is altijd beter om gebruik alleen natuurlijke producten – kruiden, extracten.
 4. De overgang van het gebruik van synthetische kleding op de gewoonte om te dragen alleen de zachte stoffen van natuurlijke vezels.
 5. Bij het kiezen van voedsel, moet u aandacht besteden aan de reactie van de lever – zij het niet zou te lang zijn om te lijden als gevolg van ondeskundig selectie van voedsel.
 6. Meer zuurstof voor je lichaam, meer wandelingen en avonturen!
 7. Een sedentaire levensstijl leidt tot slecht functioneren van de inwendige organen en de vorming reactie van het organisme in de vorm van psoriasis.
 8. Medicatie moet altijd worden afgestemd met de artsen.
 9. Om te voorkomen dat er frequente verkoudheden.
 10. Voor het feit dat in de familie ziek met dit pijnlijke, of de neiging tot het zich dient te houden aan de dagelijkse baden of douchen.

Ondanks het feit dat het aantal patiënten neemt van jaar tot jaar volgens de who (wereld gezondheids organisatie), is het voorkomen van beschadiging van de huid kan worden voorkomen als om te proberen niet te storen in uw slaap, activiteit, mobiliteit, het verhogen van uw vermogen om stress en positief leven. De behandeling is heel moeilijk.