Kan je psoriasis - de oorzaken van de ziekte en hoe verzonden

De onregelmatigheid van de huid, dat is een van de meest voorkomende kwalen – psoriasis. Dit soort dermatose treft naar schatting 5-6% van de mannen en vrouwen over de hele wereld. Hoe werkt een huidziekte en hoe gevaarlijk is het?

psoriasis op de huid

Wat is de ziekte psoriasis

Huidziekte psoriasis (psoriasis) – chronische afwijzing gekenmerkt door overmatige celdeling van de bovenste lagen van de huid, ernstige ontsteking en letsels van de verschillende organen van menselijke systemen. Niet-overdraagbare ziekten die de huid en haar aanhangsels (nagels, haren). De belangrijkste symptomen van psoriasis wordt beschouwd als een manifestatie van roze vlekken, die uiteindelijk begint af te pellen, veroorzaakt jeuk. De ziekte wordt gekenmerkt door een afwisseling van exacerbaties en verlossing.

Vaak ringworm wordt gevormd op de plooien van de ellebogen, de knieën, de hoofdhuid. Vaak invloed op die gebieden van de huid die constant geblesseerd is of wordt blootgesteld aan wrijving. In het geval van atypische vormen van psoriasis ziekte getroffen andere plaatsen op het menselijk lichaam. Artsen zijn er drie stadia van ontwikkeling met het ontnemen peeling:

 1. Progressieve stadia. Het wordt gekenmerkt door de vorming van nieuwe huiduitslag, hevige jeuk.
 2. De stationaire fase. Nieuwe plekken met schilfering niet wordt weergegeven, en de oude geleidelijk genezen.
 3. Regressie. De ziekte is bijna afneemt, waardoor het lichaam een sterke pigmentatie (gebieden van plaque huid donkerder dan de gezonde gebieden).

Of psoriasis wordt doorgegeven van persoon tot persoon

Veel mensen vaak gevraagd de dermatoloog of u psoriasis. Psoriasis is niet in verband met besmettelijke ziekten. Psoriatica pad ontwikkelt absoluut andere 'wetten'. Gegeven dit feit, een chronische ziekte kan niet worden overgedragen op de volgende manier:

 1. Veel mensen denken dat psoriasis is doorgegeven via het contactformulier. Direct contact-huishoudelijke transmissie (druppel overdracht, handen schudden, omhelzen, met behulp van iemand anders handdoeken en dergelijke) worden ook uitgesloten. Besmettelijke psoriasis? Natuurlijk niet.
 2. In het proces van zorg voor de patiënt die heeft ringworm, ook is er geen risico van infectie. Een verandering van kleding, wassen van de patiënt en dergelijke acties zullen niet van invloed zijn op de gezondheid van een gezond persoon. Psoriasis voor anderen zijn niet gevaarlijk.
 3. Psoriasis en seks zijn twee begrippen die niets te doen. Seks met een man of vrouw die last hebben van de geschubde lichen, is veilig. Of psoriasis seksueel overdraagbare? Het antwoord op deze vraag: nee.
 4. Bloedtransfusies herpes wordt ook niet doorgegeven van de patiënt. De aanwezigheid van dergelijke schendingen, zullen niet van invloed zijn op de gezondheid.
hoe wordt psoriasis

Hoe wordt psoriasis

Je moet begrijpen hoe ziek met psoriasis, wat zijn de oorzaken van deze huidziekte. Tot op heden een honderd procent-nog niet geïdentificeerd de oorzaken van de nederlaag van het lichaam. Er zijn verschillende theorieën die dicht bij de waarheid:

 1. Genetische aanleg. Erfelijke factor wordt beschouwd als de belangrijkste "dader" van de overdracht van inflammatoire niet-besmettelijke ziekte. Als beide ouders last hebben van psoriasis, dan is de kans op het raken van het kind met deze ziekte is 75%. Als ringworm wordt de diagnose alleen vader of moeder, het risico tot zijn erfdeel, verminderd met het vierde deel.
 2. Allergische theorie. Vaak is de verergering van psoriasis werd waargenomen vaker Allergie-aanvallen. In dit geval, de artsen zeggen dat psoriasis is een reactie op een virus of voedsel-allergenen.
 3. Endocriene factor. De ziekte lijkt te leiden tot aandoeningen van de schildklier en de hormonale storing.
 4. De virale theorie. Er wordt van uitgegaan dat psoriasis kan worden overgebracht door virussen. De meeste mensen zijn gevoelig voor de ontwikkeling van niet-besmettelijke huiduitslag, maar slecht alleen die waarvan het lichaam is aangetast door een virus organismen.
 5. Infectieuze factor. De theorie die uitlegt hoe het de mogelijkheid om zich te verspreiden ringworm, lang heeft bestaan, maar heeft geen moderne wetenschappelijke bewijs. Artsen herhaaldelijk opgemerkt dat de verslechtering optreedt tijdens de periode van seizoensgebonden infecties (griep, keelpijn, bronchitis, enz.). Dergelijke ziekten aanzienlijk onderdrukt het immuunsysteem, waardoor het lichaam meer kwetsbaar zijn voor psoriasis.

Hoe gevaarlijk is psoriasis

Als u niet de behandeling van de psoriasis, in aanvulling op ernstige lichamelijke en psychische klachten, het kan leiden tot zeer ernstige negatieve gevolgen. Als psoriasis en wat precies? De belangrijkste resultaten van het uitvoeren van inflammatoire ziekte zijn:

de behandeling van psoriasis
 1. Het optreden van artritis psoriatica. Dit probleem wordt gekenmerkt door het feit dat de getroffen gebieden van het lichaam zijn veel dieper dan de huid en kan leiden tot aandoeningen van de gewrichten. Storingen in de metabole processen niet alleen van invloed zijn op het stratum corneum: ze zijn in het lichaam, pijn aan het kraakbeen. Nagel psoriasis, uitslag op de handen of voeten invloed op de gewrichten, hetgeen leidt tot het beperken van de fysieke activiteiten in de mens.
 2. De slijmvliezen kunnen ook last hebben van een depressie. Indien niet behandeld, auto-immuunziekte, onmiddellijk, het zal gaan met Geile membranen op slijmvliezen. Als gevolg artsen de diagnose van een verscheidenheid van aandoeningen die rechtstreeks verband houden met de ontsteking van het slijmvlies (wazig zien, conjunctivitis en andere).
 3. Psoriasis van het hoofd of andere delen van het lichaam "wist" en de lever. Problemen op dit orgel worden weergegeven, ongeacht de lokalisatie van de plaquettes en andere uiterlijke tekenen van de ziekte.
 4. Tijdens exacerbaties van geschubde korstmos is het lijden van het endocriene systeem, en het wordt een oorzaak van lymfeklier-uitbreiding.
 5. In de tweede fase van psoriasis waargenomen aandoeningen van het hart en Centrale zenuwstelsel.
 6. Een andere gevaarlijke complicatie – spier atrofie. Ze verschijnt in de laatste stadia van de ziekte bij het ontbreken van de therapie of wanneer de psoriasis invloed op de diepe weefsels van het lichaam.